Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Μια λέξη μόνο Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α.Κάποτε μας έβαζαν να ορκιστούμε όταν ντυνόμαστε στο χακί ότι θα προασπίζουμε την πατρίδα από κάθε εχθρό εσωτερικό και εξωτερικό. Ένα από τα αναρίθμητα κατάλοιπα του εμφυλίου που έφτασε μέχρι τις πρώτες "δημοκρατικές" εποχές μετά την μεταπολίτευση.

Η αταλάντευτη πάλη κομμουνιστών, αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων κατήργησε πρώτα στην πράξη και στη συνέχεια με νόμο την οποιαδήποτε αναφορά σε εσωτερικό εχθρό. (Έπρεπε να φυλάνε και λίγο τα προσχήματα).

Να' σου όμως που η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού άμυνας δηλώνει ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας».

Μια λέξη μόνο Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α. 

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των εκτελεσμένων στο σκοπευτήριο της Καισαριανής στο οποίο έσπευσε ο πρωθυπουργός να καταθέσει λουλούδια αμέσως μετά την εκλογή του, από την ιεροσυλία.

Πήγαινε τώρα εσύ να ψηφίσεις περήφανα το όχι σου και άσε την κυβέρνησή σου να ψάχνει για εσωτερικούς εχθρούς...  Δε δίνω λέξεις παρηγόρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου