Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ "ΛΕΒΕΝΤΗΔΕΣ"

ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ "ΛΕΒΕΝΤΗΔΕΣ"

Τις τελευταίες μέρες,ακούγεται και προβάλλεται όλο και περισσότερο από τα ΜΜΕ,το όνομα του Βασίλη Λεβέντη.Παράδοξο είναι το γεγονός, οτι ο πολέμιος του συστήματος και της διαφθοράς, διαφημίζεται σε τέτοιο βαθμό από διάφορα κανάλια. Έστω οτι παραβλέπουμε αυτήν την "τυχαία" άνοδο της ένωσης κεντρώων,και εμπιστευόμαστε τις αγνές προθέσεις του Λεβέντη, έχουμε αρκετά δείγματα γραφής για το τί επιδιώκει και υποστηρίζει το "καινούριο" αυτό φρούτο.

Από συνέντευξη του Λεβέντη στις 21 Αυγούστου διαβάζουμε:
"Δεν θα πούμε τις τρέλες ότι δεν αναγνωρίζουμε τίποτα, γιατί η χώρα έχει και συνέχεια και ότι υποχρεώσεις έχει πρέπει να τις τηρεί."
Την άποψη οτι το χρέος είναι του λαού,και οτι πάσει θυσία πρέπει να αποπληρωθεί δένοντας στην μεγγένη του Μνημονίου την νεολαία, τον εργαζόμενο κόσμο, τους συνταξιούχους ,την έχουμε χιλιοακούσει τόσο από τα παραδοσιακά αστικά κόμματα, όσο και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οπότε σε τί ακριβώς εναντιώνεται ο Λεβέντης και πώς διαφέρει αυτή η τοποθέτηση από αυτές που ακούμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια;

Παρακάτω διαβάζουμε;
"θα παρακαλέσω εγώ τους ξένους- Γερμανούς που έχω και γνωστούς- θα παρακαλέσω τα ομόλογα των πέντε πρώτων χρόνων να διαχυθούν στο περαιτέρω μέλλον ώστε να μπορέσουμε τα χρήματα που χρωστά η Ελλάδα των ομολόγων των πέντε πρώτων χρόνων να τα ρίξουμε στην ανάπτυξη εντός Ελλάδας"
Ωστέ αυτό ηταν το πρόβλημα. Δεν παρακάλεσε ο Τσίπρας αρκετά .Και τώρα,διεκδικεί την ψήφο του λαού ένας άνθρωπος, ο οποίος υποστηρίζει οτι με παρακάλια και καλοπιάσματα, θα πείσει τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ,να αλλάξουν την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε,το σχέδιο του Λεβέντη για ανάπτυξη της χώρας,περιλαμβάνει τί άλλο; Την προσέλκυση επενδύσεων και τις "μεταρρυθμίσεις". Πόσο αντισυστημικός τελοσπάντων; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων,στέκεται δίπλα στην επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός". Να γίνει η επένδυση, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον, υποστηρίζει. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, βλέπουν καθημερινά την οικολογική ευαισθησία της El dorado, και το φυσικό περιβάλλον να καταστρέφεται,στο όνομα των εξορύξεων, των επενδύσεων, του κέρδους.

Μπορούμε να διαπιστώσουμε με βάση τα παραπάνω και πολλά άλλα,οτι ο Λεβέντης, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τον τιμωρό του καπιταλιστικού συστήματος,αντίθετα είναι επικεφαλής ενός δεξιού συνασπισμού, που δεν διαφέρει σε τίποτα από τα ήδη υπάρχοντα κόμματα εντός Βουλής. Αποδέχεται την νομιμότητα του χρέους, χαιρετίζει κάθε πιθανή επένδυση, και έχει την αυταπάτη, ή μάλλον την εντύπωση, οτι χρειάζονται κάποια καλά λόγια και κάποιες διασυνδέσεις, για να πείσει την "κακιά" Μέρκελ να αλλάξει την στάση της, λες και είναι ζήτημα της Μέρκελ,και όχι οξύτατων ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών η κατάσταση στην Ελλάδα.

Η τοποθέτηση αυτή όμως δεν εξηγεί πλήρως αυτή την έντονη προβολή του Λεβέντη απο τα ΜΜΕ, καθώς και την άνοδό του στις τελευταίες εκλογές .Ο Λεβέντης εκφράζει την έντονη λαική δυσαρέσκεια, η οποια σε συνδυασμό με μια δόση χαβαλέ μετατρέπεται σε ψήφο στην Ένωση Κεντρώων.Είναι επιδίωξη του συστήματος να κρατά αποδιοργανωμένο τον λαικό παράγοντα, παρουσιάζοντας διάφορους τυχάρπαστους τύπους ως εθνοσωτήρες, και χρησιμοποιώντας τους σαν ανάχωμμα,στην λαική οργή
Ο Βασίλης Λεβέντης αποτελεί μέρος αυτού του πολιτικού προσωπικού εδώ και χρόνια και ήταν επιλογή του συστήματος να προβληθεί τωρα ,οπού δεν υπάρχει κάποια δύναμη ικανή να πείσει το λαό, και να διαχειριστεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Τώρα που το πολιτικό προσωπικό περνάει κρίση,τώρα εμφανίζονται οι απο μηχανής θεοί, οι "τιμωροί", οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τον λαό κάτω, απομακρύνοντας τον, από τα πραγματικά ζητήματα.
Υπάρχουν αρκετοί,κυρίως νεολαίοι,οι οποίοι για να ‘τρολλάρουν’ θα το ρίξουν Λεβέντη. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται τα τελευταία χρόνια οπού πλέον λιγοστεύουν οι σωτήρες. Όμως στα αλήθεια, αξίζει να τρολλάρεις με τα Μνημόνια και την εκαθλίωση; Προφανώς και οι εκλογές σε καμία των περιπτώσεων δεν διαμορφώνουν μια καλύτερη κατάσταση για τον λαό,παρολαυτά η ενίσχυση δήθεν συστημικών φωνών τύπου Λεβέντη, έστω και σε εκλογικό επίπεδο, αποτρέπουν σε σημαντικό βαθμό την εκ νέου οργάνωση του κόσμου και την ουσιαστική πάλη του ενάντια στην επίθεση του συστήματος.

Στράτος Σαρήσχολης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου