Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οταν το παραμύθι γίνεται ... δελτίο θυέλλης

   Μιά φορά κι΄έναν καιρό το 2012 ... είχαμε μιά αριστερά. 
 
   Στις βουλευτικές εκλογές την 17 Ιούνη του 2012 ο Σύριζα έφτασε στο 26,89% (απο 16,78% τον Μάη) και το ΚΚΕ έχασε την μισή του εκλογική δύναμη προς τον Σύριζα για να καταλήγει στο 4,51% !!! Το “φαινόμενο” Σύριζα ... ο οδοστρωτήρας της “αριστεράς” ... ρούφηξε την μισή δύναμη του ΚΚΕ ... αλλά δεν “κατάφερε” να πάρει ούτε μιά ψήφο – έτσι για δείγμα – απ΄την Δημαρ του κυρ΄Φώτη που μάλιστα αύξησε κατά πολύ λίγο τις δυνάμεις της και βρέθηκε στο 6,26%. Γνωστά και χιλιοειπωμένα όλα αυτά.


   Τώρα που ο Τσίπρας ... “φόρεσε” κανονικά και με εκλογές το δικό του μνημόνιο στον ελληνικό λαό ... και μας φανέρωσε ξεκάθαρα τα σχεδιά του, καταλαβαίνουμε πως είχαμε μπροστά μας έναν ευρώδουλο υπηρέτη της αστικής εξουσίας που θά έκανε τα πάντα για να κρατήσει την χώρα δεμένη στην ευρωζώνη και στην ΕΕ. Κι΄όμως αυτός ο ευρώδουλος ... μόλις τρείς μέρες πριν απο εκείνες τις εκλογές (14-7-2012) δήλωνε στην Νετ (Στάη) ... πως το ευρώ δεν είναι φετίχ !!!
 
 
Ενας αποφασισμένος ευρώδουλος ... δήλωνε σε έναν λαό με το γνωστό “κόλλημα” για το ευρώ ... τρείς μέρες πριν απο τις εκλογές που έχασε με 2,77% ... πως μπορεί και να σας βγάλω απο το ευρώ !!! Ο τύπος ... ήθελε να χάσει τις εκλογές !!! Δεν τον ενδιέφερε κανένας λαός και η σωτηρία του. Υλοποιούσε σχέδιο. Δημιουργούσε εν γνώσει του την μεγάλη “αριστερή” εφεδρεία του συστήματος ... που δεν έπρεπε να “καεί” με μιά εκλογική νίκη το ΄12 και το επερχόμενο δεύτερο μνημόνιο. Για αυτή την βρώμικη δουλειά είχαν βρεί τον αναλώσιμο φασιστοφιλελέ Σαμαρά παρεούλα με τον Βενιζέλο και τον άλλον "αριστερό", τον κυρ΄Φώτη.
   Ο άλλος στόχος του Τσίπρα σε εκείνες τις εκλογές ... ήταν το ΚΚΕ και εκεί στόχευε επίσης με την δήλωση περί ... φετίχ. Με ένα σμπάρο δυό τριγώνια ... ή μάλλον τρία ... αφού ακόμα υπήρχε μέσα στον Σύριζα και η λαφαζανοπλατφόρμα που κρατούσε “δεμένη” στον Σύριζα σημαντική μάζα ριζοσπαστικοποιημένων. Σε εκείνο το σημείο πολλοί άρχιζαν να υποψιάζονται πιό καθαρά το παιχνιδάκι του μορφονιού Τσίπρα ... άσχετα εαν οι αποδείξεις έγιναν ολοφάνερες μόνο το 2015, παρότι μεσολάβησαν πάμπολλα αμερικανο-ευρωπαικά διαπιστευτήρια και “επιτυχημένες” εξετάσεις του Αλέξη. Οι μόνοι που – τάχα – δεν κατάλαβαν τότε τίποτα ήταν ... οι λαφαζανοπλατφόρμηδες και οι ανταρσυοδορυφόροι !!! Αυτοί μόλις το 2015 ... έπεσαν απλά απ΄τα σύννεφα.
    Τον Νοέμβρη του 2012 (11/11) ... η Αλέκα στην βουλή ... τους τράβηξε μιά ανάλυση που έκανε πάταγο προς πολλές κατευθύνσεις. Τους είπε διάφορα. Ας τα παρακολουθήσουμε σύντομα ... 
 
 
... τέρμα οι εποχές που μιά συντηρητική κυβέρνηση μπορούσε να φέρει και κάτι θετικό για τον λαό  // Τ΄άκουσες λαέ ?? Οοοοοοοχι !!
... έχει αρχίσει η στρατηγική σύγκλιση πασοκονουδού και Σύριζα στην γενική καπιταλιστική μονοπωλιακή στρατηγική (φτηνή εργατική δύναμη, απελευθέρωση αγοράς, ιδιωτικοποιήσεις) που θα οδηγήσει σε ταύτιση της πολιτικής τους !!! 

... σε ταύτιση ενάντια στα λαικά συμφέροντα // Τ΄ακούσατε ωρέ ?? Καταλάβατε τίποτα ?? Μπααααααα !!

... η ανάκαμψη θα έλθει ή με πόλεμο ή θα είναι προσωρινή και αναιμική με ένα λαό σε σχετική ή απόλυτη εξαθλίωση που θά ΄χει πισωγυρίσει πενήντα χρόνια πίσω // Τι δεν καταλάβατε ??

... υπάρχουν διαφορετικά μπλόκ συμφερόντων μέσα στο ευρωπαικό κεφάλαιο που άλλα θέλουν την ενιαία ΕΕ, άλλα την επιδιώκουν με άλλη μορφή

... να μην ταυτιστεί ο λαός με ένα τμήμα συμφερόντων της αστικής τάξης, να μην ταυτιστεί με τον έναν ιμπεριαλιστή ενάντια στον άλλον ... να μην σηκώσει ο λαός ξένη σημαία // Ο λαός ακόμα την έχει σηκωμένη !!   

... ο ελληνικός καπιταλισμός έχασε την ανταγωνιστικοτητά του όχι απο την κρίση αλλά στην πορεία ενσωμάτωσης στην ΕΕ  // Σας λέει κάτι αυτό, κύριοι της "ευρωαριστεράς" ??

... ξεχάστε στον μονοπωλιακό καπιταλισμό τα παραμύθια περί καινοτόμων νέων που θα φέρουν την ανάπτυξη. Το μονοπώλιο θα τους καταπιεί 

... ξεχάστε την παραγωγική ανασυγκρότηση (συσσώρευση) του Σύριζα που τάχα θα γίνει απο την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα θα φέρει λαικές κατακτήσεις

... οι επενδύσεις θα έρθουν μόνο με την εργατική δύναμη φτηνή και απαξιωμένη // Είχες κάτι "υποψιασθεί" απο τότε ... Παναγιώτη Λαφαζάνη ??

... ξεχάστε τα σχήματα που θέλουν την πασοκονεοδημοκρατία να θέλει την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη και τον Σύριζα έξω. Δεν υπάρχει αυτή η αντίθεση, αλλά εαν υπάρχει ως ένα βαθμό ... αφού και οι δυό έχουν στρατηγική σύγκλιση τότε αναγκαία εκφράζουν διάφορα τμήματα του κεφαλαίου όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη μέσα στους κόλπους της κυρίαρχης τάξης

... ο Σύριζα εκφράζει τμήματα της αστικής τάξης που θέλουν την χώρα στην ευρωζώνη αλλά ταυτόχρονα και τμήμα που επιδιώκει την έξοδο (λόμπυ της δραχμής) που θα σου δώσει την δυνατότητα να κόψεις χρήμα

... και μπόλικο χρήμα να κόψεις εαν τις επενδύσεις τις κάνουν οι καπιταλιστές πάλι τα ίδια θα έχεις 

... και να τους φορολογήσεις όταν θα κάνουν επενδύσεις θα σηκωθούν και θα φύγουν 

... αποδέσμευση, διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση

... απο μόνη της η αποδέσμευση δεν σου αλλάζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης // ... Παναγιώτη Λαφαζάνη

... με την θάλασσα εισαγωγών της ΕΕ δεν μπορείς να κάνεις παραγωγική ανασυγκρότηση

... απαγόρευση εισαγωγών

... το παραγωγικό μοντέλο που επιφυλάσει ο καπιταλισμός για την χώρα είναι τουρισμός, αγωγοί, και ορισμένα αγροτικά προιόντα μόνο για εξαγωγή // ... Παναγιώτη Λαφαζάνη που μας έχεις ζαλίσει με τον σωλήνα του Πούτιν

... ο καπιταλιστής ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος του και ποτέ για τις ανθρώπινες ανάγκες

... εξω απο την ΕΕ και το νατο επειδή διαφορετικά θα υποχρεώνεσαι σε στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ και αντιφατική θέση απέναντι στην Τουρκία και αναπόφευκτο μοίρασμα του Αιγαίου στις επιχειρήσεις // πολύ ήσυχος από τότε αυτός ο κύριος Ησυχος  

... και μέσα σε αυτό το διαμορφωμένο πλαίσιο την απρόβλεπτη επίλυση των αντιθέσεων με την Τουρκία που γεννά κινδύνους για την εδαφική ακεραιότητα // ... φαίνεται πως και ο ... πολύς κύριος Κοτζιάς πάσχει απο επιλεκτική κώφωση
    
   Τι άλλο να τους πεί ?? Πόσο πιό λιανά να τους το κάνει ?? Και καλά ο λαός τάχει χαμένα, είναι σαστισμένος, τρέφει ψεύτικες ελπίδες ... δεν άκουσε !!! Θα την πληρώσει !!! Θα τον ξεσκίσουν. 
   Ομως οι "έμπειροι", οι "βαθειά πολιτικοποιημένοι", οι "μαρξιστές", οι "κομμουνιστές" ... δικαιολογούνται να μην έχουν καταλάβει τίποτα απολύτως ??

   Να ένα παράδειγμα εκείνης της εποχής. Τρείς μέρες μετά (14-11-2012)... ο Στάθης Σταυρόπουλος έγραφε ... Πού (το) πάει το ΚΚΕ; ... και ερμήνευε την Παπαρήγα με τον τρόπο του.
 

   Τυφλοί !!! 
   Τυφλοί ??? 
   Ούτε ο Τσίπρας ήταν τυφλός όταν μας έλεγε πως θα μας σώσει απο τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη και στην ΕΕ ... ούτε ο Λαφαζάνης  που θα μας σώσει έξω απο την ευρωζώνη αλλά μέσα στην ΕΕ. 
   Ψεύτες είναι και οι δυό ... που πουλάνε διαφορετικά ψέμματα ... χτισμένα πάνω στην ίδια βάση ... που μας λένε διαφορετικό παραμύθι με τον ίδιο δράκο:
   "Ο κοσμάκης δεν γουστάρει ανατροπές ... δεν είναι έτοιμος να πάρει πρωτοβουλίες ... φοβάται
   ... αλλά "εμείς" κάτι πρέπει να κάνουμε επειδή υποφέρει
   ... και αφού δεν μπορεί ο ίδιος ο λαός να το κάνει ... "εμείς" πρέπει να του βρούμε "συμμάχους" που θα τον σώσουν !!!
   ... μπά, και γιατί παρακαλώ δεν μπορούμε να βάλουμε τον έναν καπιταλιστή να γδάρει το άλλον ?? Τι μας εμποδίζει ??
   ... για το καλό του κοσμάκη θα είναι !!!"

   Ο Τσίπρας έχει ήδη ανακαλύψει τα "συμμαχικά" τμήματα της αστικής τάξης ... που θα στρατολογήσει στην υπηρεσία του λαού !!!  
 
   
   Ο Λαφαζάνης έχει ξαμολύσει την Ζωή, την Ραχήλ και τον Ρωμανιά ... να τα βρούνε. Δεν μπορεί κάτι θα εντοπίσουν όπου νάναι.
   Να ξέρετε όλοι σας πως οργασμός αναζήτησης συμμάχων ... εκτυλίσσεται ανά πάσα στιγμή και στα στέκια της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" !!! Για να δούμε κι΄αυτά τα παιδιά τι πουλιά θα πιάσουν.

   Από το 2012 ... έχουν συμβεί πράματα και θάματα ... αλλά τα διάφορα κομμάτια της σύγχρονης αριστεράς συνεχίζουν να κάνουν την δουλίτσα τους και ταυτόχρονα προσπαθούν να πείσουν τον λαό για τα ξεπερασμένα και αναχρονιστικά που λέει το ΚΚΕ ... σαν να μην συνέβει τίποτα !!! 
   Το μόνο βρακάκι που τους απόμεινε ... για να κρύβουν τον κώλο τους ... είναι πως ο λαός δεν ακούει το ΚΚΕ !!! Λες κι΄αν ο λαός έδινε 15 ή 20% στο ΚΚΕ ... όλοι αυτοί (μαζί και τα αφεντικά τους) θα μετάνοιωναν πικρά και θα πρόσφεραν θυσία ... την "αριστερή τους ύπαρξη" στην λαική υπόθεση. Λές και θα πετάξουν ποτέ απο πάνω τους τον ερωτά τους ... τα ενδιάμεσα στάδια και θα παλέψουν για την λαική εξουσία. Ποτέ. Γιατί μόνο σε τέτοια ενδιάμεσα στάδια ... "χωράει" η υπαρξή τους. Ξέρουν οτι στην λαική εξουσία δεν υπάρχει θέση γι΄αυτούς. Γι΄αυτό την τρέμουν. Το μόνο αποδεκτό ΚΚΕ για όλους αυτούς ... είναι εκείνο που θα καταφέρουν να το χώσουν ... στα ενδιάμεσα σταδιά τους.

   Απο όλον αυτόν τον "αριστερό" συρφετό ... όσοι τρώνε σκαμπίλια απο τον λαό ... μαζεύονται για λίγο και αμέσως κοιτάνε προς την μεριά των "αριστερών" που ο λαός εμπιστεύθηκε. Αυτοί οι τελευταίοι το μόνο που μπορούν να κάνουν ... είναι να αποθρασύνονται. Ερχεται θύελλα.  
    

1 σχόλιο: