Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



 Δυναμικό μήνυμα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Την Κυριακή είναι Πρωτομαγιά. Συμπληρώνονται 130 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τιμώντας τον αγώνα και τις θυσίες των εργατών, καλεί την εργατική τάξη της χώρας, τα συνδικάτα της, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς νεολαίας, αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων να δώσουν μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη. Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. εδώ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.



Η 1η του Μάη δεν είναι τυπικά μόνο η μέρα που η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της και χαράζει πορεία. Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι μέρα απεργίας και σύγκρουσης με την εργοδοσία και το κράτος της, τα κόμματα του κεφαλαίου και την ΕΕ. Η φετινή όμως Πρωτομαγιά, μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κλιμάκωση της πρωτοφανούς σε ένταση και διάρκεια επίθεση της αστικής τάξης, εν μέσω παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης. Η απεργία της Πρωτομαγιάς για τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δεν μπορεί παρά να είναι, σταθμός κλιμάκωσης του δικού μας αγώνα για την υπεράσπιση κατακτήσεών μας, αλλά και για τη διεκδίκηση νέων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης, στους νεκρούς του Σικάγου, της Καισαριανής, του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη στους γνωστούς και άγνωστους νεκρούς μας, από την ασίγαστη προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή για τη μεγάλη επιτυχία της 48ωρης απεργίας.


Να βροντοφωνάξουμε :


Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό σας τερατούργημα - Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο.


Όλοι στο δρόμο! Όλοι στον αγώνα!


Δίνουμε αγώνα για να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα, για να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.


Δίνουμε αγώνα για να έχει όλος ο εργατόκοσμος δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές παροχές.


Δε δεχόμαστε καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καμιά προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών.


Δε δεχόμαστε καμιά νέα φοροεπιδρομή, καμιά νέα ληστεία στο λαϊκό εισόδημα.


Ετοιμαζόμαστε για αγώνα διαρκείας, οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς σε κάθε γειτονία για κλιμάκωση του αγώνα και μετά την 48ωρη.


Αγώνας με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, αγώνας μέχρι την ανατροπή, αγώνας μέχρι την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αγώνας μέχρι την τελική νίκη».




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου