Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

«Βγαίνουμε στις αγορές»…




Της Κάλι Καρά

Εσύ:

- ο άνεργος και η άνεργη που ψάχνεις για δουλειά έστω και με 200 ευρώ.

- που είδες τη σύνταξή σου να κόβεται δεκαπέντε φορές από όλες τις 
«αντιμνημονιακές», τις μνημονιακές και τις «αριστερές» κυβερνήσεις.

- με το λουκέτο στο χέρι από το μικρομάγαζό σου.

- ξεκληρισμένε αγρότη από το χωράφι σου.

- που ψάχνεις για ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο ή για μήνες την ακτινοθεραπεία, όταν ο καρκίνος θα έχει αλλάξει στάδιο και θα 'ναι πια αργά.


- που δουλεύεις στις δομές του τουρισμού, που θεωρείται από την κυβέρνηση η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, με τα κέρδη από τα 17 εκατομμύρια τουριστών να περνούν πάνω από τη δική σου υπερεκμετάλλευση, πάνω από τη δική σου πλάτη, τη ζωή σου.

- που χάνεις την κυριακάτικη αργία, για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

- που στέλνεις το παιδί σου νηστικό στο σχολείο ή περιμένεις στην ουρά στα συσσίτια των φιλάνθρωπων ή ψάχνεις στους σκουπιδοτενεκέδες για κάποιο ληγμένο τρόφιμο.

- που σου παίρνουν το σπίτι οι τράπεζες - και όχι οι κομμουνιστές, όπως για χρόνια σε παραμύθιαζαν.

Μη στενοχωριέσαι, μην αγανακτείς, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!

Τι θα πει αυτό για σένα;

Το ότι βγαίνουμε στις αγορές αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα και τους στόχους του κεφαλαίου, την ανάγκη για στήριξη της ανάκαμψης των κερδών του, με πρόσβαση σε φτηνότερο δανεισμό, τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς του, που περνάει κατά βάση από την ένταση της αντεργατικής επίθεσης. Ήδη το υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε το μπαράζ των νομοσχεδίων που έρχονται στη Βουλή τις επόμενες μέρες, λέγοντας ότι ...η γρήγορη εφαρμογή των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων θα σημάνει για το λαό τη γρήγορη έξοδο από την «επιτροπεία», και θα «λύσει» τα χέρια της κυβέρνησης για να προχωρήσει το σταδιακό «κλείσιμο των πληγών» της κοινωνίας...

Μην καθυστερείς να σκεφτείς ότι σε αυτό το σύστημα αποκλείεται να δεις άσπρη μέρα και να ικανοποιήσεις τις σύγχρονες ανάγκες, τις δικές σου και των παιδιών σου.

Με την οργάνωση μέσα από τα συνδικάτα σου, βάλε το δικό σου λιθάρι για να ανοίξει ο δρόμος να πετάξεις από το σβέρκο σου τις καπιταλιστικές βδέλλες που σου ρουφούν το αίμα, μέσα από το μόχθο σου.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου