Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σιγά τα ντοκουμέντα!


Εδώ και μερικές μέρες, σε έντυπα και ιστοσελίδες που προπαγανδίζουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, αναπαράγεται μια φωτογραφία με την οποία οι φασίστες προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «ξενοκίνητο» και χρηματοδοτούμενο «απέξω» τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ. Στη λεζάντα που συνοδεύει τη συγκεκριμένη φωτογραφία, τα φασιστοειδή «ανακαλύπτουν» οικονομική ενίσχυση του ΔΣΕ από τη σοσιαλιστική Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία. Σιγά τα φοβερά ντοκουμέντα! Τους διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχες φωτογραφίες, από χώρες όλου του κόσμου, ανάμεσά τους η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η τότε ΕΣΣΔ και άλλες σοσιαλιστικές χώρες, όπου ο λαός συνέδραμε και οικονομικά τη σκληρή πάλη του ΔΣΕ ενάντια στον εγγλέζικο και αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Αλλά και ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις των εκμεταλλευτών στην πατρίδα μας, ανάμεσά τους και οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, αφού πρώτα συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές, στη συνέχεια μπήκαν στην υπηρεσία των Αμερικανοβρετανών ιμπεριαλιστών. Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, απεικονίζεται ένα τέτοιο κουπόνι ενίσχυσης του αγώνα του ελληνικού λαού.


Διευρύνεται η ατζέντα
 
Στην αρχή ήταν τα «σύννεφα» που έβαζε το ΔΝΤ στην τρίτη «αξιολόγηση» και οι «επιφυλάξεις» της κυβέρνησης για ενδεχόμενη καθυστέρηση, από την αναζωπύρωση της κόντρας ΕΕ - ΔΝΤ. Μετά ήρθαν οι δηλώσεις εκπροσώπων του Ταμείου, ότι οι τράπεζες ενδεχομένως θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση. Λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε ότι τα προνοιακά και τα κοινωνικά επιδόματα που έχουν απομείνει περνάνε στη «ζώνη του λυκόφωτος» και ότι οι καθυστερήσεις στις εισπράξεις φόρων και χαρατσιών προϊδεάζουν για νέα μέτρα μέσα στο 2018. Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ φτιάχνουν κλίμα έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης τους αμέσως επόμενους μήνες, με πλήρη εφαρμογή και επέκταση της ατζέντας που περιλαμβάνει η τρίτη «αξιολόγηση». Η κυβέρνηση, μάλιστα, ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων «αξιολογήσεων»: Από τη μία δεσμεύεται στο κεφάλαιο για γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας, με εφαρμογή όλων των προαποφασισμένων μέτρων, και από την άλλη προετοιμάζει το έδαφος για νέα και πιο σκληρά μέτρα, στο όνομα τού να υπάρξει «καθαρή έξοδος» στις αγορές το 2018, από την οποία θα ωφεληθεί τάχα ο λαός. Εναλλάσσει δηλαδή και συνδυάζει το ψέμα, τους εκβιασμούς και την καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών, για να αποσπάσει ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και να περάσει «άβρεχτη» τον κάβο της τρίτης «αξιολόγησης».

Εφοπλιστές λέγονται... 
 
Στη Σαλαμίνα βρέθηκε ένας από τους βουλευτές της φασιστικής Χρυσής Αυγής με αφορμή τη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής και των ακτών με πετρέλαιο, μετά το ναυάγιο του γκαζάδικου. Δεν ξέρουμε πόσο ευαισθητοποιήθηκε ο βουλευτής για το έγκλημα στο Σαρωνικό, όμως από το ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εγκληματική συμμορία λείπουν (τυχαία;) κάποιες λέξεις: «Ναυάγιο», «δεξαμενόπλοιο», «εφοπλιστές» ή έστω «ιδιοκτήτης/πλοιοκτήτης». Σαν να εμφανίστηκε το μαζούτ από τον ουρανό και να μην έχει ευθύνες η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όπως και οι εφοπλιστές συνολικά για τα σαπάκια τους που αρμενίζουν, πραγματικές απειλές για εργαζόμενους και περιβάλλον. Οσο για τις «ποινικές ευθύνες» που θα αναζητήσουν οι... ποινικοί της Χρυσής Αυγής, μόνο γέλια προκαλούν. Τα τσιράκια των εφοπλιστών το μόνο που αναζητούν είναι πώς θα αθωώσουν τα αφεντικά τους, κι αυτό το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία.

Χωρίς τσίπα
 
Το ...σύνθημα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης «κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών» υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε τις προάλλες με νέες μητέρες στο Περιστέρι. Βέβαια, η σημερινή κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός Προσχολικής Αγωγής περισσότερα από 50.000 παιδιά, μετρώντας και τις οικογένειες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, αλλά δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Οι υπόλοιποι (όσοι έχουν...) πληρώνουν τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ή αναζητούν μια επίσης ακριβοπληρωμένη θέση στους ιδιωτικούς. Να, λοιπόν, πώς μεταφράζει η σημερινή κυβέρνηση το «όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς». Και είναι βέβαιο ότι το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση. Αλλωστε, έχει το «know how» από προηγούμενες κυβερνητικές θητείες της, όταν δεκάδες χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών έμεναν και τότε εκτός Προσχολικής Αγωγής. Λίγη τσίπα, επομένως, δεν βλάπτει. Ειδικά όταν η κυβέρνηση και η ΝΔ μιλάνε για ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου