Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μητσοτάκης ζητά την αποπομπή της Γ.Γ. του υπ. Πολιτισμού για το Ελληνικό - Αντιδράσεις και από το Ποτάμι


Διαγκωνισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το ποιο κόμμα είναι φιλικότερο στους επιχειρηματικούς ομίλους

 

Πηγή: Eurokinissi

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου για τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό, ενώ η ΝΔ πιέζει για τη γρήγορη ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδιασμών της κοινοπραξίας επιχειρηματιών ομίλων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν πως «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».


Η ΝΔ αφενός μεν πιέζει την κυβέρνηση για να προχωρήσει πιο γρήγορα του σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, αφετέρου δε με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να εμφανισθεί ως καλύτερος εγγυητής των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Με αφορμή το Ελληνικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την απομάκρυνση της ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού. Σε ανάρτησή του στο «Twitter» ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε: «Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό».

Δεν θα προλαβαίνουμε τους «επενδυτές» ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1» το βράδυ της Τετάρτης. Δήλωσε ότι σε «ένα-δύο χρόνια θα υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότερες ξένες επενδύσεις από όσες θα μπορούν να απορροφηθούν» προκειμένου να απαντήσει στην κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση διώχνει του επενδυτές.

Ειδικά για το Ελληνικό την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε ότι «η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει. Χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες. Ούτε αυτές όμως να διαρκούν αενάως». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου