Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ NOMOY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.





ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ NOMOY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 Τετάρτη 29 Νοέμβρη,  10π.μ. μπροστά στην 4η Υ.Π.Ε. Αριστοτέλους 16
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.
Συνάδελφοι!    
Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα αποτελεί εμπαιγμό και πρόκληση για τους φτωχοποιημένα λαϊκά στρώματα και τους συνταξιούχους.
Ενώ μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις κι ετοιμάζεται για  νέα θανατηφόρα μέτρα σε βάρος μας, όπως καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας. Μας πετάει λίγα ψίχουλα, σαν «ηρεμιστικό».

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμό για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία – περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.
Μετά το κλείσιμο τεσσάρων Νοσοκομείων στην πόλη μας, την μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού σε όσα απέμειναν. Την κατάργηση των εξεταστηρίων του ΙΚΑ-ΕΟΠΥ, βιώνουμε τις ατελείωτες, θανατηφόρες λίστες αναμονής στα επείγοντα, στα τακτικά ραντεβού, στα χειρουργεία, στα ογκολογικά και τα αιματολογικά. Την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10κάρικα και 20σάρικα. Η  παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, γίνεται από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί από  δαπάνες του αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικού προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα.
Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων, οδηγεί στην ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση  του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα.. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει». Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της.
      Διεκδικούμε:
·        Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.
·        Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.
·        Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και  εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
·        Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων, που καταργήθηκαν.
·        Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
·        Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.
ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ
29 ΝΟΕΜΒΡΗ 10 π.μ.
μπροστά στην 4η Υ.Π.Ε. Αριστοτέλους 16
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
  ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ
                                         ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ NOMOY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου