Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Γιγαντοπανό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών όπου στεγάζεται το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, ανάρτησαν νωρίτερα σήμερα εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ, απαιτώντας ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ, αποκλειστικά δημόσιοι φορείς, στην υπηρεσία του λαού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.


Το γιγαντοπανό που είχε την υπογραφή της ΔΑΣ ΕΛΒΟ, πρόβαλε το αίτημα "STOP στην ειδική εκκαθάριση -ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων - ΕΛΒΟ στην υπηρεσία του λαού και όχι των βιομηχάνων και των φονιάδων του ΝΑΤΟ"  και καλούσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη, με το ΠΑΜΕ.

Στην ΕΛΒΟ για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι είναι για 3 μήνες απλήρωτοι, χωρίς καμία δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ οι διαδικασίες της ειδικής εκκαθάρισης – ιδιωτικοποίησης - εκποίησης της εταιρίας είναι στην τελική φάση. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον ΟΑΣΘ, με την εκκαθάριση εν λειτουργία του Οργανισμού, να συνεχίζεται εν όψη της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου και στον ΟΑΣΘ, όπως και της παραγωγής οχημάτων στην ΕΛΒΟ. 

Όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, στόχος και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είναι είτε η εκποίηση, είτε η παραπέρα απαξίωση και των δύο εταιριών, έτσι ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους ντόπιους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους.
Απαιτούν:
  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων της ΕΛ.Β.Ο.. Χρηματοδότηση τώρα, για την κατασκεύη νέων λεωφορείων, την επισκεύη και ένταξη στην κυκλοφορία των παροπλισμένων λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. από την ΕΛ.Β.Ο., για φθηνή και ποιοτική αστική συγκοινωνία, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

  • Να σταματήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση και η ειδική εκκαθάριση της ΕΛΒΟ 

  • ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ, αποκλειστικά δημόσιοι φορείς, στην υπηρεσία του λαού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

  • Αμεση ανάθεση προγραμμάτων στην ΕΛ.Β.Ο. για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

  • Καμία εμπλοκή της ΕΛ.Β.Ο. σε Ευρωατλαντικά προγράμματα, που μπορεί να εμπλέξουν την χώρα και τον λαό, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

  • ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών στον Ο.Α.Σ.Θ. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, για μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζόμενων».




    902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου