Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Ζουν με τις συνέπειες της πυρκαγιάς σε σκουπιδότοπο - Να σταματήσει αυτό το αίσχος απαιτεί το ΚΚΕ (AUDIO)






Έντονες είναι οι ανησυχίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας Ημαθίας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στο χώρο όπου εναποτίθενται τα σκουπίδια του Δήμου Αλεξάνδρειας, 2 χλμ. από την πόλη της Αλεξάνδρειας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας (ιδιαίτερα στην πόλη της Αλεξάνδρειας αλλά και στο Λιανοβέργι και στο Παλαιοχώρι) είναι ανάστατοι μιας και είναι αναγκασμένοι να συνεχίζουν να ζουν με τις συνέπειες της έντονης δυσοσμίας και τις αναθυμιάσεις του τοξικού νέφους καπνού εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής, οι συνέπειες και οι κίνδυνοι για το λαό παραμένουν. Παραμένουν δηλαδή οι τεράστιοι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον αλλά και την περιουσία των κατοίκων ιδιαίτερα των αγροτοκτηνοτρόφων από τις επικίνδυνες ουσίες (διοξίνες κλπ.) που διαχέονται στην ευρύτερη περιοχή.


Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή αφού αντίστοιχα περιστατικά στο συγκεκριμένο χώρο έχουν συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν, με τη δυσοσμία και τον τοξικό καπνό από την χαμηλής έντασης φωτιά να πλήττουν την περιοχή.
Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ουσιαστικά μετατραπεί, αντί για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σε χωματερή όπου συγκεντρώνονται σωροί σκουπιδιών χωρίς καμιά προηγούμενη κατεργασία, χωρίς ουσιαστικά κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας για τη διαχείρισή τους όπως με τραγικό τρόπο έχει αποδειχτεί. Σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ πιθανό ακόμα και το φαινόμενο της αυτανάφλεξης ιδιαίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού.

Χτες κλιμάκιο της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή και τον δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστο Αλευρά, επισκέφτηκε τον χώρο και είδε από κοντά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

«Πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το αίσχος» είπε ο Γιάννης Δελής. Συνυπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι δήμοι, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση πρόσθεσε και κάλεσε το λαό της περιοχής να παλέψει ενάντια σε αυτή την πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. «Το πρόβλημα είναι επείγον και άμεση πρέπει να είναι η αντιμετώπισή του και δεν λύνεται ρίχνοντας απλά λίγο χώμα πάνω σε τόνους σκουπιδιών» (Ακούστε εδώ συνέντευξη του Γ. Δελή στο ραδιόφωνο 904 fm). 

Σε ανακοίνωση η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στα λαϊκά στρώματα της περιοχής: 

- Τις τεράστιες ευθύνες τόσο της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας του δημάρχου της, Π. Γκυρίνη, όσο και των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου.

- Τις τεράστιες ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων διαχρονικά και ιδιαίτερα της σημερινής που, παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις τους, έχουν με την πολιτική τους στη διαχείριση των απορριμμάτων το δικό τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο.

902gr

1 σχόλιο:

  1. Ο ... ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟΣ ΤΟΥ Alex μας ο Καρανίκας είναι από την Αλεξάνδρεια/Γιδάς!

    Αυτός ενδιαφέρεται μόνο για της .... Χασισοφυτείες μεταξύ του τριγώνου Νησί-Νησελούδι Γιδάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή