Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Περισσότερη καταστολή σε βάρος των εξαθλιωμένων – Ένοπλο σώμα μισθοφόρων που θα εμποδίζει την είσοδο προσφύγων σχεδιάζει η Κομισιόν










Από Panos στο Σεπ 12, 2018 Διεθνή
  
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Δεν φτάνουν οι φράχτες,τα συρματοπλέγματα, οι τοίχοι, τα πλοία της Frontex και όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, τώρα η Κομισιόν έχει Νέα Σχέδια για το πώς θα αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών.  Και κάθε νέο σχέδιο είναι περεταίρω ενίσχυση της καταστολής στα Ευρωπαϊκά σύνορα σε βάρος των εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων.

Η Κομισιόν σχεδιάζει νέο Σχέδιο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων με 10.000 συνοριοφύλακες με πλήρη οπλισμό που θα μπορούν να επέμβουν και εκτός των συνόρων των κρατών μελών για να αποτρέψουν παράνομη είσοδο στην ΕΕ.


Την είδηση δημοσιεύει η Financial Times και αναδημοσιεύει το Europortal στις 10/9/2018. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Σχέδιο θα εξαγγελθεί από τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνγκερ όταν θα εκφωνήσει τον τελευταίο του λόγο.

Ο σκοπός του σώματος που θα αναλάβει δράση πριν το 2020 θα είναι να εμποδίζει την παράνομη είσοδο προσφύγων και να αναλαμβάνει να απελαύνει όσους δεν τους δίνεται άσυλο.

Θα εμποδίζει ακόμη την διέλευση προσφύγων σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και θα μπορεί να αναπτύξει δράση και εκτός Σέγκεν!

«Θέλουμε να γίνουν ομοσπονδιακά τα εξωτερικά μας σύνορα και να βοηθήσουμε όσο περισσότερο τις χώρες της πρώτης γραμμής» δηλώνει ανώτερο στέλεχος της ΕΕ στην εφημερίδα.


Σρατιωτικοποίηση των συνόρων με ιμπεριαλιστικούς στρατούς επιβολής της τάξης σχεδιάζουν, λοιπόν, τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΕ, σχεδιασμούς που απαιτούν αυτή την χρονική περίοδο οι πιο αντιδραστικοί και ξενοφοβικοί κύκλοι.

Και μόνο το γεγονός ότι θα είναι οπλισμένοι οι μισθοφόροι συνοριοφρουροί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή των προσφύγων αλλά και άλλων ομάδων πληθυσμού που συνηθίζουν να περνούν τα σύνορα όπως βοσκοί ή ομάδες που έχουν υιοθετήσει την νομαδική ζωή.

Η απανθρωπιά της απέλασης όλων όσων δεν τους χορηγείται άσυλο και θα συλλαμβάνονται από τους μισθοφόρους χωρίς δικαίωμα προσφυγής, για να τους επιστρέψουν πίσω με σοβαρό κίνδυνο για την ζωή τους, δείχνει την σκληρή και αμείλικτη συμπεριφορά της «πολιτισμένης» και «ειρηνικής» Ευρώπης. Μιά άλλη πλευρά του θέματος είναι η οικονομική. Κατασπατάληση του χρήματος που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες για ένα σώμα τεράστιο με μεγάλα έξοδα. Χρήματα που ακόμη και στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της ΕΕ θα μπορούσαν να πιάσουν αλλού τόπο.



1 σχόλιο:

  1. ... ΕΜΕΙΣ εδώ και μερικές χρόνια Σας το είπαμε σε "Σχόλιο" ότι: ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ "ΜΕΓΑΛΟ" ΜΠΑΜ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΟΥΝ (ΣΑΝ ΤΑ ΦΝΗΝΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΏΣ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΥΦΗΛΙΟ ...) ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΘΕΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ
    ΘΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ... ΙΣΠΑΝΙΑ/ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ!!!

    ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ "ΑΥΤΟ" ΑΠΟ ΤΟ ... 1990/1991!!

    ΥΠΟΨΙΝ ΟΥΤΕ ΜΑΓΟΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΛΛΑΣ ... ΠΡΟΤΟΥ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ!!!

    ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ!

    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ! ΌΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!
    ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ/ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ/ΣΩΜΑΤΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/ΣΚΑΤΟΚΥΠΑΤΖΙΔΕΣ/ΕΝ.ΔΥΝΑΜΕΩΝ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΑ ... ΚΑΤΕΡΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ (2-3-4-5-6- ΧΡΟΝΙΑ;;;) ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!

    ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ "ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ" ΕΛΙΤΟΝΑΖΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ (βλ. Τα Ναζί στην Γερμανία που λέγαν: ... Εμείς ΜΟΝΟΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΜΕ... ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ!!! ΣΕ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ" ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ"!!!)!!!

    ΑΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή