Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Οι Νεοναζί βγήκαν παγανιά στον αγώνα της Εθνικής, με τη ναζιστική σημαία του Μαύρου Ήλιου



Οι φασίστες κρατούσαν τα… “αρχαιοελληνικά σύμβολα” των Ναζί με το Μαύρο Ήλιο του Χίμλερ, χυδαιολόγησαν για το Πολυτεχνείο, έκαψαν μια σημαία της Τουρκίας και κρέμασαν ανάποδα ένα λάβαρο με έναν Τούρκο επαναστάτη που εκτέλεσε πριν από 45 χρόνια το τουρκικό κράτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα (χρυσά) αυγά του φασισμού ψάχνουν καταφύγιο στις κερκίδες των γηπέδων, για να εκκολαφτούν, και πιο ειδικά στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, όπου είχαν αποτολμήσει τις πρώτες τους εμφανίσεις.

Ίσως είναι όμως η πρώτη φορά που βγαίνουν τόσο ανοιχτά με τα ναζιστικά τους σύμβολα, όπως έκαναν στο χτεσινό αγώνα με την Εσθονία. Μέσα σε ένα δίωρο τα φασιστοειδή πρόλαβαν:

-Να εμφανίσουν το μαίανδρο της χρυσής αυγής

-Να σηκώσουν τη σημαία του μαύρου ήλιου, που όπως διαβάζουμε ήταν το μυστικιστικό σύμβολο των SS που υιοθέτησε ο αρχηγός τους, Χάινριχ Χίμλερ, και χρησιμοποιούνταν κατά κόρον σε τελετές μύησης στο Ναζιστικό Κόμμα.





-Να σηκώσουν μερικές σερβικές σημαίες.

-Να φωνάξουν συνθήματα για τη Μακεδονία, τη Βόρεια Ήπειρο και κατά του Πολυτεχνείου!


-Να κάψουν μια τούρκικη σημαία.


 



Να κάψουν και μια σημαία με τον Τούρκο επαναστάτη-αγωνιστή, Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, που δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 70′ από μπράβους του τουρκικού αστικού κράτους, και θυσιάστηκε για τα ιδανικά του σε ηλικία 24 ετών. Μια σημαία που παλιότερα είχε εμφανιστεί στην κερκίδα της ΑΕΚ, σε αγώνα με τη Γαλατά, ως ένδειξη αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των δύο λαών.



Τα συγκεκριμένα φασισταριά είχαν εμφανιστεί και στον εντός έδρας αγώνα στη Φινλανδία. Θεωρητικά πρέπει να παρέμβει και η ΟΥΕΦΑ ως διοργανώτρια αρχή, αλλά δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι για αυτό το τελευταίο. Στην τελική, δεν κρατούσαν και τίποτα σφυροδρέπανα, που θέλει να τα απογορεύσει και η Amazon…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου