Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η νοθεία και η απάτη στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου δεν θα περάσουν


Ανακοίνωση για το 33ο Συνέδριο του ΕΚΘ που ξεκινά αύριο


«Ακόμη μια επιχείρηση νοθείας και απάτης εξελίσσεται ενόψει του 33ου Συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης», που ξεκινά αύριο, καταγγέλλει η «Εργατική Ενότητα» Θεσσαλονίκης (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Οπως επισημαίνει, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, «που τη συγκροτούν με μοιρασμένους ρόλους η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), οργανώνει για μια ακόμη φορά τη νοθεία και την απάτη. Δυστυχώς γι' αυτούς οι ταξικές δυνάμεις στο ΕΚΘ που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της "Εργατικής Ενότητας", τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα:

  • Σωματεία Χειριστών με εκατοντάδες διπλοψηφίες με άλλα σωματεία, σωματείο μηχανικών, εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, αεροδρόμιο κ.λπ.
  • Σωματεία ούτε επιχειρησιακά, ούτε κλαδικά, ούτε ομοιοεπαγγελματικά όπως προβλέπεται. Δηλαδή σωματεία όπου μπορεί να συμμετέχουν αυτοαπασχολούμενοι, νοικοκυρές, επιχειρηματίες, διευθυντές επιχειρήσεων, εργοδότες (π.χ. Σωματείο παροχής Υπηρεσιών ΚΑΙ νέας τεχνολογίας ΚΑΙ προώθησης πωλήσεων και, και...).
  • Ανύπαρκτα σωματεία, με εκατοντάδες ψηφίσαντες διαφόρων και άσχετων επαγγελμάτων (π.χ. Σωματείο εργολαβικών εργαζομένων).
  • Σωματεία με δεκάδες ψηφίσαντες με επιστολική ψήφο, που απαγορεύεται από το καταστατικό του ΕΚΘ και τη νομοθεσία (Ενωτικός Σύλλογος Τράπεζας Πειραιώς, Φυσικό Αέριο, καθηγητές σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας κ.λπ.)
  • Πολλά σωματεία χωρίς υπογραφή των ψηφισάντων στις αντίστοιχες καταστάσεις, χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί αν πράγματι αυτοί ψήφισαν (π.χ. Σωματείο οδηγών ταξί, Σιδηροδρομικοί, αεροδρόμιο, Κλαδικό Σωματείο ΕΥΑΘ).
  • Πάρα πολλά σωματεία που δεν έχουν προσκομίσει ούτε καν τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα (μητρώα, κατάσταση ψηφισάντων κ.λπ.).
Οι δυνάμεις της "Εργατικής Ενότητας" έθεσαν έγκαιρα (από τον Ιούλη 2018) την ανάγκη να φέρουν όλα τα σωματεία τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα για το συνέδριο του ΕΚΘ. Η πλειοψηφία απάντησε ότι θα τα δούμε τον Σεπτέμβρη. Και αφού τα άφησαν όλα για το τέλος Οκτώβρη, νόμιζαν ότι μέσα από την πίεση του χρόνου θα περάσει για μια ακόμη φορά η νοθεία τους.

Μάλιστα, κάτω από την πίεση των καταγγελιών και των αποδείξεων, προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά, να ρίξουν λάσπη, να προβοκάρουν. Επικαλέστηκαν κακοκατασκευασμένα στοιχεία για δήθεν διπλοψηφίες στα σωματεία του ΠΑΜΕ. Προσπαθώντας να στήσουν παζάρια νόθευσης των πραγματικών συσχετισμών, προέβησαν σε χυδαία προβοκάτσια, κατηγορώντας την "Εργατική Ενότητα" για νοθεία με διπλοψηφίες. Μετά την αναλυτική παρουσίαση των πραγματικών στοιχείων από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και απέσυραν άρον - άρον τις στημένες καταγγελίες τους, για δήθεν διπλοψηφίες».

Κανένας εργαζόμενος, κανένας τίμιος συνδικαλιστής να μην δείξει ανοχή
«Το ξεκαθαρίζουμε άλλη μια φορά:

Δεν θα δεχτούμε να κυριαρχούν στα σωματεία και στο ΕΚΘ η νοθεία, οι διπλοψηφίες και το χάλι που υπάρχει σήμερα. (...) Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν τίμιο συνδικαλιστή, απ' όπου κι αν προέρχεται πολιτικά ή συνδικαλιστικά.

Καλούμε κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο να πάρει θέση: Να μην επιτρέψει να περάσει η εκτεταμένη νοθεία των παρατάξεων αυτών, να μην νομιμοποιηθούν οι νόθοι αντιπρόσωποί τους.

Χρειάζεται να αποφασίσουμε:

Θέλουμε ένα ΕΚΘ υπηρέτη της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας ή ένα ΕΚΘ υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων;
Θέλουμε να συνεχίζεται αυτό το χάλι των διπλοψηφιών, των εκλογών χωρίς τα βασικά τυπικά έγγραφα (...) ή θέλουμε σωματεία που θα λειτουργούν οργανωμένα, θα σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες που με αίμα κατακτήθηκαν από την εργατική τάξη και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα;

Οσον αφορά τις παρατάξεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που επιδίωξαν μέσω ΓΣΕΕ να ετοιμάσουν και νέα κατασταλτικά μέτρα με την επίσκεψή τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - όπου και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας στις διαδικασίες εκλογής των συνεδρίων των ΕΚ - τους ενημερώνουμε ότι όσο κι αν "ιδρώνουν", το νέο "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας δεν θα περάσει.

Υπάρχουν σήμερα δυνάμεις αποφασισμένες, που δίνουν τη μάχη καθημερινά μέσα στα εργοστάσια, στα εργοτάξια, στις υπηρεσίες και το εμπόριο, για να αλλάξει η ρότα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για να έχουμε σωματεία και ΕΚΘ που θα είναι το σπίτι των εργατών, εμπνευστής και οργανωτής των αγώνων των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα. (...)

Το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων" είναι που μπορεί να εμπνεύσει και τις επόμενες μέρες να οργανωθεί καλύτερα το απεργιακό μέτωπο κόντρα και στις κολοτούμπες τους εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού για την ημερομηνία που θα γίνει τελικά η απεργία».

Ριζοσπάστης   Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου