Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση της ΔΑΣ - ΟΑΣΘ για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες από την κακοκαιρία



«Ανεπαρκής αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο μηχανισμός του ΟΑΣΘ και των κρατικών φορέων για να αντεπεξέλθουν στις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η κακοκαιρία και στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου. Οι εργαζόμενοι που κατάφεραν να φτάσουν στα αμαξοστάσια -καθώς και πολλά δρομολόγια υπηρεσιακών δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν- δεν παρέλαβαν λεωφορεία». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τα προβλήματα που καταγράφονται στις συγκοινωνίες, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στον ΟΑΣΘ (ΔΑΣ - ΟΑΣΘ) και συνεχίζει: 


«Η έλλειψη οργάνωσης και υποδομών, η μη ύπαρξη χιονολάστιχων και αλυσίδων είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμα τα λεωφορεία να εργασθούν ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, αλλά βαρύνουν και την νυν διοίκηση του ΟΑΣΘ, η οποία δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά που παρέλαβε και να προετοιμασθεί κατάλληλα για να ανταποκριθεί στα προβλήματα που δημιούργησε η διαρκής χιονόπτωση.

Έλαμψε διά της απουσίας του το προεδρείο του Συνδικάτου το οποίο με την ανοχή και τη σιωπή του ουσιαστικά αποδέχθηκε το σχεδιασμό της διοίκησης.
Άλλωστε, η στήριξη που παρείχε στις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΑΣΘ αλλά και στη νυν αποδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες του για την έλλειψη βασικών υποδομών.

Το τίμημα το πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι που καλούνται να εργασθούν με μεγάλο κίνδυνο και το επιβατικό κοινό που είδε την πόλη να παραλύει.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ο Οργανισμός άμεσα να προμηθευτεί εξοπλισμό που θα επιτρέπει να διεξαχθεί η συγκοινωνία στις δυσκολίες που δημιουργεί ο χειμώνας, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα και να είναι δυνατόν να διεξάγονται δρομολόγια με ασφάλεια και συνέπεια».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου