Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι για τα μούτρα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών- Κοινή δήλωση Σ. Αβραμόπουλου και Σ. Ζαριανόπουλου





Από atexnos3 στο Μαρ 7, 2019 Επικαιρότητα
 
Τη νέα προκλητική παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, στη Θεσσαλονίκη, για την επιθεώρηση του λιμανιού της πόλης, που έχει μετατραπεί σε βάση «διεκπεραίωσης» των αμερικανικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων, σχολιάζουν με κοινή τους δήλωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«”Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας”, αναφώνησε υπουργός της “Δεξιάς”, πριν από 60 χρόνια, δείχνοντας Έλληνες στρατιώτες σε Αμερικανό στρατηγό που υποδεχόταν.


“Πρόεδρε, ιδού ο «μεντεσές» σας για τα σχέδιά σας”, αναφώνησε ο “αριστερός” Τσίπρας δείχνοντας την Ελλάδα, στον κατά δήλωσή του “διαβολικά καλό” ακροδεξιό Τραμπ. Ο ίδιος τώρα, προεκλογικά, στήνει δήθεν “προοδευτικά” μέτωπα κατά της ακροδεξιάς.

“Κύριε πρέσβη των ΗΠΑ, ιδού το λιμάνι σας”, έλεγε κατ’ ουσίαν ο κ. Τζιτζικώστας υποδεχόμενος τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που βρώμισε πάλι από ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.
Η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα υλοποιείται: “Παρέμβαση της αμερικάνικης πρεσβείας σε όλη την Ελλάδα με επιχειρηματίες, πανεπιστήμια, εκκλησίες, ΜΚΟ, Μέσα Ενημέρωσης για να αναδειχτεί σε κεντρική και τοπική πολιτική σκηνή νέα γενιά ηγετών, φιλικών προς τις ΗΠΑ”.

Γι’ αυτό η συντεταγμένη σιωπή των πολυάριθμων “σωτήρων” της πόλης, υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων (που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του κ. Τζιτζικώστα αλλά δεν το προβλέπει η εθιμοτυπία) γι’ αυτόν τον εξευτελισμό της πόλης και των κατοίκων της. “Μούγκα” από τους υποψηφίους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, της Χρυσής Αυγής, δήθεν “ανεξάρτητους”.

“Προδότες της Μακεδονίας” και “μακεδονομάχοι” στέκονται κλαρίνο στους συγγραφείς της επαίσχυντης, επικίνδυνης συμφωνίας των Πρεσπών: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Βάζουν σε κίνδυνο την “καθημερινότητα” της πόλης, για την οποία “κόπτονται”, κάνοντας το λιμάνι βάση δολοφόνων, στο στόχαστρο των παγκόσμιων αντιπάλων τους.

Ο πρέσβης Πάιατ, οργανωτής του πραξικοπήματος στην Ουκρανία, ξεσαλώνει: “Υπάρχει ρώσικη ανάμειξη στις ελληνικές εκλογές”. Δηλαδή, ψηφίστε ό,τι σας πούμε».

Καλούν κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο της πόλης, κάθε έντιμο Θεσσαλονικιό να απαντήσει στο πραγματικό δίλημμα: «Θα εκλέξει “ηγετίσκους” κατά παραγγελία των ΑμερικονοΝΑΤΟικών; ΣΥΡΙΖΑίων, Νεοδημοκρατών, ΠΑΣΟΚων, δήθεν ανεξάρτητων, δήθεν “πατριωτών”, δεν έχει σημασία αφού έχουν τη “βούλα” της πρεσβείας. `Η θα ενισχύσει το ΚΚΕ και τη “Λαϊκή Συσπείρωση”;».

Θυμίζουν ότι «η μάχη του ’99 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενάντια στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους της Γιουγκοσλαβίας συνεχίζεται». Και προτρέπουν: «Το ’99, στείλαμε τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους της Γιουγκοσλαβίας από το λιμάνι να ψάχνονται στη λαχαναγορά. Τώρα να τους στείλουμε ακόμα παραπέρα. Η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία, η Ελλάδα είναι για το λαό της, δεν είναι για τα μούτρα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου