Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Κατήφορος χωρίς όρια στο Εργατικό Κέντρο



«Το "λειτουργικό προεδρείο" που συγκρότησαν οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μετά από ένα συνέδριο εκτεταμένης νοθείας με ασφαλίτες, απέδειξε και στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ότι ήταν στρατηγική επιλογή του συνδέσμου βιομηχάνων και εμπόρων, των πολιτικών τους κομμάτων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Σε τίποτα δεν είχε να κάνει με συζήτηση - αντιπαράθεση μέσα στα πλαίσια μιας εργατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, για το πώς θα απαντήσει η εργατική τάξη στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται. Μετέφεραν αυτούσιες χωρίς κανένα καμουφλάρισμα και με καταμερισμένους ρόλους τις οδηγίες που παίρνουν από τα τραπέζια διαλόγου με τη μεγαλοεργοδοσία.
Η ΠΑΣΚΕ με πάγια θέση ότι η άγρια επίθεση των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους αντιμετωπίζεται με συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους, ότι αναπτυξιακή λύση αποτελεί η μείωση της φορολογίας ως αντιπαραγωγική και με επαίνους στους καλούς εργοδότες. Η ΔΑΚΕ με προτάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας ως παράγοντα δυσχέρειας για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Το ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) παραβιάζοντας οποιαδήποτε λογική συνάρτηση παρουσίασε την αύξηση του κατώτατου μισθού ως επίτευγμα, με πιο ριζική λύση την κατάργηση του νόμου Βρούτση (του νόμου δηλαδή που τώρα είναι νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου).

Χυδαία και συντονισμένη ήταν η επίθεση από όλες τις παρατάξεις προς τις ταξικές δυνάμεις για το ζήτημα του συνεδρίου της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ. Στην απροκάλυπτη ύπαρξη μπράβων, ποινικών, νονών της νύχτας που έφεραν για να υπερασπιστούν τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, αλλά και εκλογή τους στα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα πάνω από 400 στελέχη επιχειρήσεων. Στη βίαιη επίθεση μπράβων που έστειλε στο νοσοκομείο με κατάγματα αντιπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων. Στην απόκρυψη 100 καρτών αντιπροσώπων για να μην περάσουν από τη νομιμοποίηση του συνεδρίου και να εμφανιστούν μόνο να ψηφίσουν ανενόχλητοι ...οι εργατοπατέρες με καταμερισμένους πάλι ρόλους είδαν: Παρακρατικές ομάδες κρούσης του ΠΑΜΕ σαν αυτές της Χρυσής Αυγής που έχει ως στρατηγικό σχέδιό της την επέμβαση της κρατικής καταστολής στις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος.

Οι ίδιες παρατάξεις που συνεργάστηκαν στο συνέδριο του ΕΚΘ για να προκύψουν αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ ως προϊόν όλων των μορφών νοθείας (χιλιάδες διπλοψηφίες, εργοδοτική τρομοκρατία, παραπλάνηση) καλούν τις ταξικές δυνάμεις να επανέλθουν στην τάξη και την τήρηση του Ν.1264/82 (που όλοι τους τον έχουν κάνει κουρελόχαρτο και μόνο οι ταξικές δυνάμεις υπερασπίζονται με συνέπεια) διότι ειδάλλως θα υποστούν τις συνέπειες.

Στα ψηφίσματα που κατέθεσε η "Εργατική Ενότητα" (ΠΑΜΕ), καταδίκης της εργοδοτικής τρομοκρατίας στα "My Market" και της κυβερνητικής προπαγάνδας-εμπαιγμού της εργατικής τάξης για τον κατώτατο μισθό, όλοι τους, που κατά τα άλλα στήνουν πανελλαδικά σωματεία με εκατοντάδες ψηφίσαντες μέσα σε μια μέρα, δεν είχαν το χρόνο να επεξεργαστούν κείμενο μιας σελίδας και να πάρουν θέση.

Οι ταξικές δυνάμεις θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μάθει και ο τελευταίος εργάτης, εργάτρια, άνεργος για τον προδοτικό ρόλο αυτών των δυνάμεων στα συνδικάτα, στους χώρους εργασίας. Ότι είναι όρος για τους εργαζόμενους να ξεμπερδέψουν από αυτόν το βραχνά στο εργατικό κίνημα για να ανοίξει ο δρόμος για αγώνες, για μάχες, για διεκδικήσεις, για κατακτήσεις.

Κάνουμε σαφές σε όλους πως δεν θα δεχτούμε οδηγίες από την εργοδοσία και τα τσιράκια της για το πώς θα λειτουργούν τα συνδικάτα. Δεν θα δεχτούμε την εργοδοσία στις γραμμές του εργατικού κινήματος. Να το πάρουν χαμπάρι ότι με μπράβους, ασφαλίτες, καταστολή δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης τον κλέφτη.

Καλούμε τους πάντες, εργαζόμενους, ανέργους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδικαλιστές την Παρασκευή 15 Μάρτη στο ΕΚΘ στις 5 μ.μ. για ενημέρωση, συζήτηση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΓΣΕΕ».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου