Το Istituto Nazionale della Previdenza Sociale INPS της Ιταλίας (ΣΣ |> Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης) προειδοποιεί!  από τον Απρίλιο ξεκινούν οι περικοπές! Μεταξύ Απριλίου και Μαΐου θα αρχίσει η ισοπεδωτική προς τα κάτω επανεκτίμηση με προσαρμογή – πετσόκομα των «υψηλοσυνταξιούχων»
Μπαίνει σε εφαρμογή το τσεκούριγια το 2019 και για τα επόμενα δύο έτη, που θα μειώσει («προσαρμόσει» / «ευθυγραμμίσει» το λένε…)  τις αναπροσαρμογές που χορηγούνται στις συντάξεις, λόγω αύξησης του κόστους διαβίωσης. Τα ειδοποιητήρια του INPS καταφτάνουν το ένα μετά το άλλο, πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα ειδοποιηθούν για τη «συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια» που θα ταΐσει με πάνω από 2 δις € τα ταμεία του αστικού κράτους.

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ

Ο νέος νόμος για τον προϋπολογισμό έχει δημιουργήσει τις λεγόμενες «ψαλίδες στα ψαλίδια» με το γνωστό στόχο (τα 2,29 δις €υρώ στα «κρατικά» ταμεία σε διάστημα τριών χρόνων). Λόγω της προσαρμογής του ποσού στις νέες διατάξεις του προϋπολογισμού (που είναι πλέον νόμος του κράτους), οι επιταγές των συνταξιούχων από τον επόμενο μήνα «θα υποστούν αλλαγές» (προς τα κάτω)
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Messaggero» ο επανυπολογισμός θα γίνει με τις παραμέτρους του έτους 2000 ως εξής: για τις συντάξεις μεταξύ 3 και 4 φορές την ελάχιστη, η αναπροσαρμογή θα φθάσει το 97%, 4-5 φορές η ελάχιστη 77%, 5-6 φορές 52%, για να φτάσει κλιμακωτά το 40%. Και μάλιστα αναδρομικά: η εγκύκλιος INPS είναι απολύτως σαφής: «Σας ενημερώνουμε ότι η σύνταξη στο όνομά σας έχει υπολογιστεί εκ νέου από την 1η Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 260 του νόμου 145 της 30ης Δεκ 2018» τηλεγραφικά και ωμά.

Τον Μάιο μάλιστα θα υπάρξει και περαιτέρω περικοπή, για τους «υψηλοσυνταξιούχους» με το άλλο μέτρο που θεσπίστηκε με τον παραπάνω νόμο για τον προϋπολογισμό, που προβλέπει μειώσεις με ποσοστά μεταξύ 15 και 40% για τα υψηλά εισοδήματα ( |> Πηγή)

Όπως είναι γνωστό, στις τελευταίες πολιτικές εκλογές η εκλογική συναίνεση μεταξύ Lega & Μ5S είχε να κάνει και με τη συμφωνία κυρίων για κατάργηση του λεγόμενου νόμου Φορνέρο (Legge Fornero) για την κοινωνική ασφάλιση.

ΣΣ |> Movimento 5 Stelle / Κίνημα των 5 Αστέρων, του τηλεκανίβαλου Beppe Grillo και του επιχειρηματία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ Gianroberto Casaleggio που κατέκτησε την πρώτη θέση με το ~ 32% των ψήφων και με επί κεφαλής τον «αναβαπτισμένο» Luigi Di Maio, μαζί με τη -2η, Lega του Βορρά, σχηματίζει την κυβέρνηση Conte.


Ο ΓΓ του ΚΚΙταλίας Rizzo, έκανε σύντομη ανάρτηση |> «Italia davanti a crisi di sistema – Governo privo di soluzioni, CGIL, CISL e UIL senza voce» (ΣΣ |> «Η Ιταλία αντιμέτωπη με κρίση του συτήματοςκυβέρνηση χωρίς λύσεις, χωρίς φωνή CGIL, CISL και UIL» [τα συστημικά / συμβιβασμένα συνδικάτα]…  (Γράφει)

Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μια προσωρινή κατάσταση, αλλά συστημική, πολύ βαθιά και χωρίς διέξοδο, αν συνεχίσουμε να δεχόμαστε σαν μόνιμο σημείο αναφοράς την καπιταλιστική λογική και την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά. Η βιομηχανική παραγωγής πέφτει 5,5%, που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν με παραπέρα μείωση των μισθών, ανεργία και χάσιμο κοινωνικών δικαιωμάτων (συντάξεις κλπ) και η κρίση και η ύφεση επιμένουν. Τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι σε καμία περίπτωση -ούτε στο ελάχιστο, ικανά να αντιστρέψουν αυτή τη διαδικασία. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, χωρίς να ξαναγίνουν όργανα ενός ξεθωριασμένο PD και μιας ψετοαριστεράς -στην κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα, που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τον αφοπλισμό των λαϊκών δυνάμεων, και φυσικά χωρίς ψευδαισθήσεις για τις CGIL, CISL και UIL, που μόνο ζημιά έκαναν στους εργαζόμενους. Τα περιθώρια του ρεφορμισμού έχουν τελειώσει, ανεξάρτητα από το χρώμα του κόμματος ή της ένωσης που τον υποστηρίζουν.


Όπως πολύ καθαρά -και «προφητικά», ως συνήθως (03-05-2018) το ΚΚΕ (Σ.Ζαριανοπουλος)  ανέδειξε: περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας και συντάξεις πείνας με ή χωρίς μνημόνια προοιωνίζονται απο την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ

Παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιολόγηση των συνταξιοδοτικών συστημάτων στα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τόνισε τα εξής:

Η ανακοίνωση της Κομισιόν για την επάρκεια των συντάξεων και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, στη δήθεν «μεταμνημονιακή» εποχή, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ή ανέκδοτο, «ότι τα μνημόνια τελειώνουν».  Οι νέες αιματηρές μειώσεις συντάξεων μετά τη τυπική λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο και η μείωση του αφορολόγητου για τα λαϊκά στρώματα  έχουν ήδη νομοθετηθεί από το πρωταθλητή των αντιλαϊκών κατεδαφίσεων, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρώντας ως σημαντικότερη από καταβολής ασφάλισης τη «μεταρρύθμιση» του νόμου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έστειλε στα τάρταρα τις συντάξεις και τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων κάτω και από τα όρια της φτώχειας, συνιστά κλιμάκωση των «μεταρρυθμίσεων».

Ο δε ΟΟΣΑ μιλά πιο συγκεκριμένα: Κι άλλη αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 4 χρόνια. Περισσότερη ευελιξία της εργασίας. Κι άλλη φοροληστεία και πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών. Ότι ακριβώς ζήτησε χθες ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων. Χρήμα για το κεφάλαιο, φτώχεια διαρκείας για το λαό. Που δεν έχει άλλο δρόμο για το λαό παρά μόνο οργάνωση, ρήξη, ανατροπή.

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!