Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Χλιδή για τους άντρες των ΜΑΤ και τη Frontex, δίπλα στην αθλιότητα της Μόριας



Δωμάτια σούπερ, γεύματα, πισίνα, ηλιοθεραπεία, καφέδες, γυμναστήρια, βόλτες, εκδρομές… κι η κλούβα παρκαρισμένη απ’ έξω, δίπλα στη θάλασσα, μαζί με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους. Κι αυτό δε γίνεται την τελευταία βδομάδα. Είναι χρόνιες διακοπές. Μην ξεχάσετε να τους δώσετε βαρέα κι ανθυγιεινά.

Πριν πας στο νησί, βλέπεις τις τιμές των ξενοδοχείων που ψάχνεις, να είναι στα ύψη. Αλλά και να δε βρίσκεις ελεύθερο δωμάτιο. Τι τρέχει; Ανάπτυξη; Τουριστικό ρεύμα; Μπα. «4000 ΜΚΟδες μένουν στην πόλη. Δε βρίσκεις ούτε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ούτε διαμέρισμα για το χειμώνα», μας είπε ο ντόπιος.

Τέλος πάντων, πας. Με το που βγαίνεις από το αεροπλάνο και πας για την πόλη, ένα πολύ παράξενο θέαμα σε περιμένει: Μια κλούβα των ΜΑΤ, έξω από ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης. Γίνονται άραγε επεισόδια μέσα στο ξενοδοχείο; Ήρθε κι εδώ η ΓΣΕΕ; Ας σταματήσουμε να δούμε. Πίνουμε έναν καφέ.

Πουθενά επεισόδια. Άνθρωποι (μόνο άνδρες) γύρω από την πισίνα λιάζονται, πίνουν καφέδες, παίζουν τάβλι, σερφάρουν, συζητούν. Διακοπές κι έτσι. Σ’ αυτό το 4-άστερο ξενοδοχείο μένουν οι Ιταλοί της Frontex, αλλά μένουν κι οι άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ που φιλοξενείται στη Λέσβο. Η λέξη «φιλοξενείται» βέβαια, δεν περιγράφει το τι γίνεται. Δωμάτια σούπερ, γεύματα, πισίνα, ηλιοθεραπεία, καφέδες, γυμναστήρια, βόλτες, εκδρομές… κι η κλούβα παρκαρισμένη απ’ έξω, δίπλα στη θάλασσα, μαζί με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους. Κι αυτό δε γίνεται την τελευταία βδομάδα. Είναι… χρόνιες διακοπές. (Μη ξεχάσετε να τους δώσετε βαρέα και ανθυγιεινά).








 


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ

Γιατί; Πέστε μου, γιατί; Τι κάνουν εδώ τόσον καιρό; Ποιον κίνδυνο αντιμετωπίζουν; «Για την ασφάλεια», μου είπε ένας που ρώτησα. Ποια ασφάλεια; Κυνηγούν κλέφτες και δολοφόνους; Μήπως όταν σε κλέβουν ή σε σκοτώνουν ειδοποιείς τα ΜΑΤ; Μήπως κυνηγούν απάτες σαν της συνεταιριστικής; Ναρκωτικά; Λαθρεμπόριο; Κυκλοφοριακό; Όχι. Τα ΜΑΤ δεν είναι αστυνομία. (Δεν είναι ούτε καν «μια δουλειά που δεν είναι ντροπή»). Τα ΜΑΤ τα φωνάζεις να αντιμετωπίσουν κάποια «ταραχή», δηλαδή κινητοποίηση. Είναι καταστολή. Αν ο πολίτης χρειαστεί αστυνομική βοήθεια ψάχνει ένα περιπολικό, μια πεζή περιπολία, ένα αστυνομικό τμήμα να απευθυνθεί. Αλλά αυτά δεν είναι… στο τετράστερο ξενοδοχείο. Για την ακρίβεια, δεν είναι πουθενά. Ούτε τα περιπολικά, ούτε τα τμήματα που τα έκλεισαν γιατί λέει τα έκαναν «πολυδύναμα» σε απόσταση 20 και 30 χιλιόμετρα, ούτε τους αστυνομικούς.

Θα μου πεις «Τι θέλεις δηλαδή; Να μην είναι εδώ; Να τους διώξουν;». Θέλω να καταργηθούν τα ΜΑΤ. Κι οι αστυνομικοί αυτοί που λουφάρουν στα ΜΑΤ (κάθε κράτος φροντίζει καλά τους πραιτοριανούς του) να παν στα περιπολικά, στις περιπολίες στους δρόμους και στις γειτονιές, στα τμήματα ναρκωτικών και λαθρεμπορίας ανθρώπων, πετρελαίου, κλπ. Έτσι θα νοιώσει ο κόσμος περισσότερη ασφάλεια.

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;

Βέβαια, φεύγοντας από τον «καφέ», το μυαλό μας πάει κι αλλού. Στο κόστος. Το μυαλό μας διαχειρίζεται μεγάλα ερωτηματικά:

Στα 10 χιλιόμετρα σαπίζουν άνθρωποι και ζωές και όνειρα στη Μόρια. Πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εδώ εγκλωβισμένοι. Που τους υποχρεώνει η κυβέρνηση κι η ΕΕ να μένουν εδώ. Μέσα σε αδιανόητα άθλιες, απάνθρωπες, απολίτιστες συνθήκες που τους «εξασφαλίζει» η ΕΕ. Κι αν πάνε να βγουν από τα σύρματα να διαμαρτυρηθούν, να σου τα ΜΑΤ. Εκεί είναι χρήσιμα. Κι εμείς οι φορολογούμενοι, αντί να πληρώνουμε λίγο φαΐ για λίγες μέρες στον κάθε πρόσφυγα, μέχρι να του δώσουμε χαρτιά να πάει στην ώρα του την καλή, ξοδεύουμε δις για να κρατάμε με το ζόρι αυτούς τους ταλαίπωρους φουκαράδες εδώ, επειδή έτσι διέταξαν οι «καθαροί λευκοί» καινούριοι αποικιοκράτες της ΕΕ.











Και οι οικονομικοί μηχανισμοί του κράτους τα βάζουν με εμάς που δεν παίρνουμε αποδείξεις για τις τυρόπιτες, με τις συντάξεις και τα επιδόματα, με τις απαλλαγές των ΑΜΕΑ κλπ. Και κυνηγούν γιαγιάδες που πουλούν τσουράπια και μαϊντανό ή καστανάδες. Κι εδώ ξοδεύονται εκατομμύρια για να φιλοξενούνται ΜΑΤ και FRONTEX και ΜΚΟδες τύπου «Plaza». Γιατί η ΕΕ κι οι υποτακτικοί της πρέπει να δείξουν ότι ελέγχουν τα ανεξέλεγκτα, που ξεκινούν από τους πολέμους του ΝΑΤΟ και τελειώνουν με το αίσχος της Μόριας της ΕΕ.

http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου