Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Γνώση ή άγνοια για τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ;



Παρότι έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια από το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων - παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (28/11/2016) και ενώ ακολούθησαν δυο ακόμη κρούσματα στις 5/4/2017 και 18/1/2019, προκαλεί πλέον πολλά ερωτήματα η απαράδεκτη και προκλητική κωλυσιεργία των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών αναφορικά με τα σοβαρά και επικίνδυνα αυτά κρούσματα υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ.

Είναι όμως άνευ προηγουμένου και η επιεικώς απαράδεκτη έως προκλητική αναφορά του νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρ. Ράμμου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για τα έτη 2017 - 2018, όπου χαρακτήρισε το σοβαρότατο αυτό θέμα «μια περίπτωση φάρσας κακόβουλης», «για την οποία η ΑΔΑΕ δεν έχει περαιτέρω αρμοδιότητα...». Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με τη συναίνεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.


* * *
 
Η στάση αυτή του νέου προέδρου της ΑΔΑΕ θυμίζει ούτε λίγο ούτε πολύ τη θέση που διατύπωσε ο ναζιστής της εγκληματικής Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης σε παλιότερη συζήτηση στην ίδια παραπάνω Επιτροπή της Βουλής, όπου στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει το σοβαρότατο αυτό ζήτημα των υποκλοπών - παρακολουθήσεων, με το γνωστό χυδαίο ύφος του, διακωμώδησε το θέμα, μιλώντας για συνακροάσεις «μαϊμού», για «πλάκα που έκανε ένα παιδάκι».

Ανέφερε ακόμη ο νέος πρόεδρος ότι «ζητήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές να αρθεί το απόρρητο και δεν δόθηκε άδεια, οι εισαγγελικές αρχές δεν απάντησαν. Η ΑΔΑΕ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο».

Ωστόσο, με το από 11/2/2018 έγγραφό της, η ΑΔΑΕ έχει ενημερώσει το ΚΚΕ ότι έλαβε τα αποτελέσματα της άρσης του απορρήτου και ότι τα αξιολόγησε και δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο.

Επομένως ο νέος πρόεδρος, που με ευκολία συμμερίστηκε την άποψη ότι απλά πρόκειται περί «φάρσας», είτε έχει πλήρη άγνοια της πορείας της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, είτε έχει πλήρη γνώση ότι η υπόθεση πάει για «κουκούλωμα».

* * *
 
Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η σημερινή υψηλή τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτατη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων και οι υπαίτιοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αποκαλυφθεί. Ακόμη και σήμερα υπάρχει δυνατότητα να εντοπιστούν όσοι βρίσκονται πίσω από τις ύποπτες κλήσεις.

Είναι απαράδεκτη η βραδύτητα και η κωλυσιεργία ορισμένων αρχών και υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με τα σοβαρά και επικίνδυνα κρούσματα σε βάρος του ΚΚΕ.

Είναι άνευ προηγουμένου η καθυστέρηση στις έρευνες για την εξαγωγή πορίσματος και τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας, την αποκάλυψη και δίωξη όσων βρίσκονται πίσω από τις λεγόμενες «συνακροάσεις», δηλαδή υποκλοπές.
Βαθιά προβληματική είναι και η αποσιώπηση και υποβάθμιση των καταγγελιών του ΚΚΕ από τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλους που δήθεν «κόπτονται» για τη διαφάνεια και την προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ περισσότερο που το ζήτημα των υποκλοπών αφορά ευρύτερα το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού.


Φ.
 
 
Ριζοσπάστης    Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου