Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σχόλιο για τις εξαγγελίες Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ


Σε σχόλιό της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε σχέση με τις εξαγγελίες Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ, αναφέρονται τα εξής:

«Λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης έθεσε με εκβιαστικό ουσιαστικά τρόπο το δίλημμα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και συνολικά το λαό της Θεσσαλονίκης ότι στις ερχόμενες εκλογές ή θα επιλέξουν ΣΥΡΙΖΑ και δημόσιες αστικές συγκοινωνίες ή ΝΔ και ιδιωτικές. Ένα εξ' ορισμού κάλπικο δίλημμα, αφού όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν ζήσει στο πετσί τους τι συμβαίνει στις αστικές συγκοινωνίες όλα αυτά τα χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις. 


Έχει ζήσει στο πετσί του τι σημαίνει να μην εξασφαλίζονται τόσο τα συμφέροντα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ όσο και η ασφαλής και φθηνή μετακίνηση των επιβατών. Όλα αυτά τα χρόνια δοκιμάστηκαν οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, που για εργαζόμενους μερικής απασχόλησης φτάνουν μέχρι και το 10% του μισθού τους, τα απαρχαιωμένα και ξαναχρησιμοποιημένα οχήματα, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ. Αναδείχθηκε με όλους τους τρόπους ότι "δημόσιος" ΟΑΣΘ με ΣΥΡΙΖΑ ή "ιδιωτικός" με ΝΔ αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων, απαξιώνει τις λαϊκές ανάγκες.

Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται είναι το αν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την πολιτική, που έκφραση της είναι και η απαράδεκτη κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες ή αν θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ισχυροποιώντας το ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι καθοριστικός παράγοντας για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τόσο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ όσο και των επιβατών.

Δεν έχει τίποτα να περιμένει ο λαός και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ από την κυβερνητική εναλλαγή αφού τόσο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΝΔ και τα συμπληρώματά τους είναι δεσμευμένοι στο σχεδιασμό του κεφαλαίου, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά με την ενίσχυση του ΚΚΕ που θα σημαίνει ισχυροποίηση της λαϊκής αντιπολίτευσης και πάλη από καλύτερες θέσεις για την οργάνωση της αντεπίθεσης και των διεκδικήσεων.

Τώρα ισχυρό ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί η πάλη του λαού!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου