Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

“Μες στην κανονικότητα…” – Ο Μητσοτάκης ειρωνεύεται απολυμένους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)Στο σχόλιό του υπολανθάνει το γνωστό δεξιό στερεότυπο ότι οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν από “χόμπι” ή από “επαναστατική γυμναστική”, αλλά και η δυσφορία του πρωθυπουργού που ο κόσμος, με τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, αρχίζει και πάλι να διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά του και στο δρόμο.
Πώς διακρίνεται ένας πρωθυπουργός που αφουγκράζεται τα προβλήματα του λαού; Μα προφανώς όταν ειρωνεύεται τις κινητοποιήσεις του, αφού πρώτα οι υποτακτικοί του έχουν αποτύχει να τους αποτρέψουν εξαρχής. Το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ανθρώπους απολυμένους, που αγωνιούν για το μέλλον τους. Πρόκειται για εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, με τους οριστικούς πίνακες της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, οι οποίοι όμως,  μετά τις «αιτήσεις θεραπείας» είτε έχασαν τη δουλειά τους είτε μετακινήθηκαν σε άλλους δήμους. Έτσι διεκδικούν την παραμονή τους στην εργασία τους.


Μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου ΟΤΑ και Δημόσιων Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ολιγομελούς συμβολικής κινητοποίησης, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, από πλευράς γγ του Δήμου, υπήρξε δέσμευση πως θα υπέβαλε στον πρωθυπουργό το ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, που υιοθετήθηκε μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου μεταξύ άλλων ζητείται η ανάκληση των απολύσεων.

Η αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει την προσέγγιση των εργαζομένων με τα πανό και τα συνθήματά τους προς το μέρος του πρωθυπουργού, περικυκλώνοντας τους διαδηλωτές. Τα συνθήματά τους τελικά έφτασαν στα αυτιά του Μητσοτάκη, ο οποίος σχολίασε με ένα ύφος μεταξύ απαξίωσης και ειρωνείας “Μες στην κανονικότητα…”.Στο σχόλιό του υπολανθάνει το γνωστό δεξιό στερεότυπο ότι οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν από “χόμπι” ή από “επαναστατική γυμναστική”, αλλά και η δυσφορία του πρωθυπουργού που ο κόσμος, με τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, αρχίζει και πάλι να διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά του και στο δρόμο.

Η “νέα” κανονικότητα που ευαγγελίζεται όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο πρωθυπουργός, προβλέπει σιγή νεκροταφείου και “πλάτη” στους επιχειρηματίες για να ξεπεράσουν την κρίση και να βγουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αν όχι και με παραπάνω κέρδη κάποιοι από αυτούς από αυτή τη συγκυρία. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να συμφιλιωθούν με αυτού του είδους την “κανονικότητα”, αλλά και με εκείνη που προϋπήρχε της πανδημίες και τσάκιζε τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Οι πρωθυπουργικές ειρωνείες εξάλλου είναι μάλλον το μικρότερο από τα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου