Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. 4-8-2021



 

1.  Προτίθεται η δημοτική αρχή να κάνει δημόσιο απολογισμό για τα δύο χρόνια της θητείας της; Όπως ήδη έγινε στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Απάντηση: Όχι μέσα στο καλοκαίρι. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε πρόχειρο απολογισμό.

2.  Θα γίνει άμεσα η ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ;

Απάντηση: Θα κάνουμε ότι προβλέπει η νομοθεσία ….

3.  Στηρίζει ο δήμος τους «εμβολιασμούς κατ΄ οίκον» και με ποια μέσα;

Απάντηση: Βεβαίως, με όχημα και προσωπικό.

4.  Αντιμετωπίστηκαν προβλήματα πυρασφάλειας όπως λ.χ. στις παρυφές του δάσους στη περιοχή των λυκείων και του γυμνασίου, στο τέρμα της οδού Ρ. Φεραίου με τα πεσμένα ξερόκλαδα και τα χόρτα; Όπως και στο ρέμα της οδού Αργοναυτών κλπ.; Υπάρχουν ενέργειες ευαισθητοποίησης των κατοίκων και ποιές;

Απάντηση: Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.

Σημ. δική μας: αφηρημένη και γενική η απάντηση. Τα προβλήματα καθαρισμού του δάσους, των ρεμάτων και πολλών οικοπέδων είναι έντονα. Συγκεκριμένες αναφορές δεν λήφθηκαν υπόψη.

5.  Υπάρχει πλήρης λειτουργία του τοπικού ιατρείου Ωραιοκάστρου;

Απάντηση: Τί εννοείτε;

- Διευκρινίσαμε ότι εννοούμε τη διενέργεια και άλλων, εκτός covid  λειτουργιών όπως εξετάσεων, συνταγών κλπ.

Απάντηση: Βεβαίως παρέχονται και άλλες ιατρικές υπηρεσίες. Σημ. δική μας:  Τίποτα το συγκεκριμένο για τις ιατρικές καλύψεις.

6.  Ανακοινώσατε την κρατική επιχορήγηση για τη δημιουργία γηπέδου Ταέ Κβο Ντο στην περιοχή της Γαλήνης.

Σε ποιο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είχε τεθεί σχετικό έργο; Σε ποια συζήτηση, ή όπως εσείς λέτε «διαβούλευση» ή απόφαση ή γνωμοδότηση του δημοτικού ή του τοπικού συμβουλίου τέθηκε αυτή η επιλογή; Υπολογίσατε την έλλειψη χώρων κλειστού γυμναστηρίου ή πολυχώρου στην έδρα του δήμου; Ζητήσατε τη γνώμη των συλλόγων του δήμου;

Απάντηση: Θα γίνει επένδυση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάδειξη του τόπου. Υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα ως «Εργο ήπιας ανάπλασης στη Γαλήνη»….  

Σημείωση δική μας: Όπως προκύπτει από την απάντηση, ο δήμαρχος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον δήμο ως ιδιωτική του περιουσία και να αποφασίζει μόνος του στηριζόμενος σε μία ακολουθία ανθρώπων που όλα τα ανέχονται για λόγους δικών τους συμφερόντων. Φυσικά δεν υπάρχει συγκεκριμένος λογαριασμός και κωδικός αριθμός για την κάλυψη του συγκεκριμένου έργου ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα, ούτε στον Προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει καμία σχετική πρόταση από κανένα φορέα του δήμου.  Ότι δηλαδή έγινε και με την παραχώρηση από τον δήμαρχο σε μονάδα καταστολής, του κτηρίου «Παύλου Μελά» που ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν προχώρησε ….

Σημείωση: Οι ερωτήσεις μας με α/α 1 και 8 που κάναμε την 1-7-21 για τη μεταφορά των μαθητών από το 3ο στο 2ο Γυμνάσιο, την ενοποίηση δύο αιθουσών του 3ου Γυμνασίου και τη κατάργηση του cybo όπως και για την κατάσταση των δεξαμενών νερού στο Μελισσοχώρι και αλλού, δεν απαντήθηκαν μέχρι σήμερα.

Απαντήσεις: Για τα σχολικά θέματα περιμένουμε σχετική ενημέρωση και οδηγίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημ. δική μας: Τίποτε το συγκεκριμένο από πλευράς δημοτικών ενεργειών, το δε cybo κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει.

-         Οι δεξαμενές όλου του δήμου έχουν καθαριστεί.-

 

Θεμελής Άγγελος

 

 Δημοτικός Σύμβουλο Λαϊκής Συσπείρωσης     

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου