Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος περικοπής των συντάξεων


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η εγκύκλιος του υφυπουργού εργασίας κ. Τσακλόγλου, που εκδόθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς, σαν συνέχεια της «φιλανθρωπικής» πράξης της κυβέρνησης και της χορήγησης του μερίσματος των 250 ευρώ σε μερίδα χαμηλοσυνταξιούχων, μας θυμίζει την ρύση του αρχαίου μάντη «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Αποδεικνύει ότι με τα 250 ευρώ που έδωσε ως μέρισμα, εν όψει των Χριστουγέννων,  ακολουθώντας την τακτική και προηγούμενων των κυβερνήσεων, προσπαθεί να ανοίξει κερκόπορτα στην συνείδησής μας, με σκοπό να αλώσει, χωρίς καμία αντίδραση και αντίσταση,  ακόμα ένα κομμάτι από την σύνταξή μας, για να το προσφέρει «θυσία», για τον εξευμενισμό του ….. «θεού του κέρδους, των επενδυτών  και των επενδύσεων».

Εξάλλου με τη δημιουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και τη λειτουργία του από 1-1-2022, στον ίδιο το «Θεό» «θυσιάζει» τις ασφαλιστικές  εισφορές των νεοεισερχόμενων στην εργασία και όχι μόνο, υπονομεύοντας την βιωσιμότητα του ΕΤΕΑΕΠ και συνεπώς την ύπαρξη των επικουρικών μας συντάξεων.

Συνεπώς το ποσό που δαπάνησε η κυβέρνηση για το Χριστουγεννιάτικο μέρισμα, έρχεται να το πάρει πίσω πολλαπλάσιο με την εγκύκλιο του υφυπουργού της προς τον e-ΕΦΚΑ, καταργώντας την μία εθνική σύνταξη από όλους εκείνους τους συναδέλφους που παίρνουν την δική τους σύνταξη και που η ζωή τους επιφύλασσε την απώλεια του συζύγου ή της συζύγου τους και για εκείνους που απολαμβάνουν δύο συντάξεις, αφού για αυτές εργάστηκαν μία ολόκληρη ζωή και πλήρωσαν τις ανάλογες εισφορές.

Το γεγονός ότι για τους δικαιούχους δύο συντάξεων (εξ ιδίου δικαιώματος, ή λόγω μεταβίβασης, δηλαδή χηρείας), οι οποίοι απέκτησαν αυτό το δικαίωμα πριν ψηφιστεί ο νόμος Κατρούγκαλου και για τους οποίους, σύμφωνα με την εγκύκλιο, «δεν εφαρμόσθηκε το κριτήριο της συσσώρευσης ……….. το τελικώς καταβλητέο ποσό δεν θα διαφοροποιηθεί» όμως «το όποιο υπερβάλλον ποσό από τα 384 ευρώ θα πρέπει να απεικονιστεί πληροφοριακά ως προσωπική διαφορά και θα συνεχίσει να καταβάλλεται στον δικαιούχο» (σελίδα 4 παρ. 3).

Καθώς και το γεγονός ότι ό νόμος Βρούτση του 2020, που δήθεν θα καταργούσε τον Ν. 4387/2016 του Κατρούγκαλου, τον διατηρεί αναλλοίωτο σχεδόν στο σύνολό του, μαζί με  την πρόβλεψη της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Αποκαλύπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να επιχειρήσει στο κοντινό μέλλον την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από όλους τους συνταξιούχους, δηλαδή να εφαρμόσει τη μνημονιακή δέσμευση  που δεν τόλμησε να εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από την πίεση που της άσκησαν οι συνταξιούχοι με τους αγώνες τους.

Η εφαρμογή της εγκυκλίου του υφυπουργού εργασίας αποτελεί ακόμα μια ευθεία επίθεση στις συντάξεις μας και θα στερήσει  ακόμα και τα προς το ζείν από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, με το κύμα ακρίβειας να καλπάζει.   

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τον κ. υφυπουργό εργασίας, ότι λογαριάζουν χωρίς τους συνταξιούχους.

Το «ιερό Πεζοδρόμιο» είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσουν τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης και κυρίως δεν πρόκειται να μας φοβίσουν οι απειλές, η καταστολή τα γλοπ  και τα δακρυγόνα. 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου, την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, την καταβολή του 0,5% του προϋπολογισμού για τα έτη 2020 και 2021, να καταργηθεί η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Τα Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία της πόλης μας στη συνεδρίασή τους την Δευτέρα 10 Γενάρη 2022, θα αποφασίσουν τα αγωνιστικά βήματα με τα οποία θα απαντήσουν άμεσα στη νέα επίθεση της κυβέρνησης.

 

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΤΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου