Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Η ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 


 


Οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται στη βάση του νέου νομικού πλαισίου της Ν.Δ., το οποίο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ για μία προσωποπαγή δημοτική αρχή

          Το πλαίσιο προβλέπει τη σύμπραξη παρατάξεων “για την διακυβέρνηση του δήμου”, με κορμό την παράταξη του δημάρχου. Στην περίπτωσή μας και ενώ ουσιαστικά υπάρχει ενσωμάτωση δύο “αντιπολιτευόμενων” παρατάξεων στη διοίκηση, κατέχοντας πολλές θέσεις, ωστόσο δηλώνονται ως ξεχωριστοί συνδυασμοί προκειμένου να διεκδικήσουν αντίστοιχες θέσεις και ως αντιπολίτευση. Αυτό έγινε στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Σταθερή τους επιδίωξη ο απόλυτος έλεγχος της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

          Ο νόμος προβλέπει την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας της δημαρχιακής παράταξης στα όργανα, συγκεκριμένα τα 3/5 των εδρών. Δηλαδή, από 24% στις εκλογές, παίρνει το 60%! Επίσης προβλέπει τη μεταφορά σε αυτά τα όργανα μιας σειράς από σημαντικές αρμοδιότητες που ήταν στην ευθύνη του Δ.Σ. Πράγμα που συνέχεια το καταγγέλλουμε.

          Απαράδεκτη είναι και η πρόβλεψη του νόμου που στις εκλογές αυτές, θεωρεί τους “ανεξάρτητους” συμβούλους παράταξη. Τους δίνει τη δυνατότητα να υποδείξουν υποψήφιους για τις επιτροπές, ενώ μέχρι πρόσφατα απαγόρευε τη δημιουργία από αυτούς νέας παράταξης ή προσχώρησης τους στις υφιστάμενες. Αυτό δίνει τη δυνατότητα για λαθροχειρίες, συνεργασίες συμφερόντων και τελικά για αλλοίωση της βούλησης των δημοτών.  

          Οι αντιδραστικές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις, συνιστούν μία Τοπική Διοίκηση ακόμα πιο φιλική στα επιχειρηματικά συμφέροντα και επομένως, πιο εχθρική για το λαό, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Τα ποσά που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Δήμος, θα είναι εναρμονισμένα με την πολιτική των κυβερνήσεων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Με απαραίτητη προϋπόθεση, την απόσπαση της συναίνεσης του λαού με κάλπικα συνθήματα, όπως “όλοι μαζί”, “ανάπτυξη για όλους”. Είναι το τυράκι των λεγόμενων πολιτικών συνοχής και συνιστούν μέτρα χειραγώγησης του λαού και διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.

          Με βάση τα παραπάνω:

          Η “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν συμμετέχει στο προεδρείο του Δ.Σ. και δεν θέτει σχετική υποψηφιότητα. Απέχουμε από τη ψηφοφορία γιατί το προεδρείο δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, πέραν του να εξυπηρετεί τις αποφάσεις του δημάρχου, των στενών συνεργατών του και φυσικά της κυβέρνησης.

          Στις εκλογές για την Ο.Ε. και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα συμμετάσχει. Στη λογική ότι μας αντιστοιχεί θέση λόγω αφενός του χρήσιμου της παρουσίας μας, αφετέρου λόγω των παραπάνω συμπράξεων και “ανεξαρτοποιήσεων”. Η πραγματική αντιπροσωπευτικότητα σημαίνει ότι οι συμπράττοντες, δεν δικαιούνται επί πλέον θέσεις. Τέλος, θα είναι πρόκληση η επανάληψη υποψηφιότητας από συμβούλους οι οποίοι επανειλημμένα απουσίαζαν από όλα τα δημοτικά όργανα. -

                                                                                                                                                                                          9-1-2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου