Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



          Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής. Αντίθετα, οξύνει περισσότερο τους  ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία.  Με τραγικές συνέπειες, κύρια για τον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ρωσικής αστικής τάξης, σε αντιπαράθεση με τις άλλες αστικές τάξεις, καλλιεργεί το εθνικιστικό μίσος μεταξύ των λαών.

          Ο αντικομμουνισμός καταγράφεται ως επίσημη θέση τόσο της κυβέρνησης του Κιέβου όσο και της Μόσχας. ΄Οπως έγινε πάντοτε, χρησιμοποιείται ως εργαλείο του Κεφαλαίου κατά των λαών. ΄Ομως, όσο δηλητήριο και να χυθεί, δεν μπορεί να σβηστεί από την ιστορική μνήμη η συμβολή της Σοβιετικής  Ενωσης στην ειρήνη, στη συνεργασία και φιλία των λαών. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ αποτέλεσε μία πολυεθνική ένωση ισότιμων κρατών, στο πλαίσιο της οποίας οι λαοί συνυπήρχαν. Απεναντίας, η καπιταλιστική παλινόρθωση είναι που καλλιεργεί τον διχασμό των λαών και την ευρύτερη καταστροφή. Αποδεικνύεται το ιστορικό πισωγύρισμα που συντελέστηκε πριν 30 χρόνια, με την ανατροπή του σοσιαλισμού.

 

          Στη χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ,  μέσων “ενημέρωσης”, έχει επιδοθεί σε πολεμικό παραλήρημα για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο υπέρ της αμερικανονατοϊκής πλευράς. Αυτής που στηρίζει την κυβέρνηση Ζελένσκυ και τα νεοναζιστικά τάγματα στην Ουκρανία. Καμία αντίρρηση στην επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ. Οι ξένες βάσεις και ο ελληνικός χώρος παίζουν ρόλο στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, στοχοποιώντας το λαό και τη χώρα μας. Τα όπλα που δόθηκαν μπορεί να σκοτώσουν ομογενείς.

          Τα πολεμικά διαγγέλματα των ηγετών της Ε.Ε. που είναι συνένοχοι στο έγκλημα, φανερώνουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της. Τα μέτρα που παίρνονται στρέφονται και κατά των λαών των κρατών – μελών της.

          Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στο ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις. Κανένα  ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να μην πληρώσει και ο λαός μας τον πόλεμό τους!

          Δηλώνουμε ότι ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Πρέπει να συνοδεύεται από τον αγώνα για καμία συμμετοχή της πατρίδας μας, για καμία στρατιωτική συνεργασία με κράτη – δολοφόνους όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία.

          Για να σωθούν οι λαοί που τους έβαλαν να αντιμάχονται, χρειάζεται να απαλλαγούν από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκυ και Πούτιν, από τις φασιστικές δυνάμεις και κυρίως από την τάξη των καπιταλιστών της Δύσης, της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Να μαζευτούν οι ΗΠΑ στη χώρα τους. Οι λαοί δεν επιλέγουν κανέναν ιμπεριαλιστή, είναι με την ειρήνη και τη συμβίωση με ίσα δικαιώματα.

          Είμαστε με το δίκιο και υπάρχει μόνο μία θέση που δεν θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Η θέση για τον Ανθρωπο.

Η ευαισθησία για τους πρόσφυγες πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη για όλους.

17-3-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου