Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ Αμερικανικά άρματα από την Ρουμανία κατευθύνονται στην Ξάνθη (ΦΩΤΟ)

 

Στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ, στον οποίο περιλαμβάνονται και άρματα μάχης, μεταφέρεται με νταλίκες από τη Ρουμανία στην Ξάνθη, μέσω του νομού Εβρου, σε μια ακόμη ένδειξη του ξέφραγου ΝΑΤΟικού αμπελιού στο οποίο έχει μετατραπεί η χώρα και της αξιοποίησης όλων των υποδομών για τα ευρωατλαντικά σχέδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, θα συμμετάσχει σε κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση.

Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φορτηγά να μεταφέρουν άρματα μάχης Abraams, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradleyκαι άλλο υλικό από το Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άρματα, προέρχονται από τη Ρουμανία και σήμερα Τρίτη, μέσω του Ορμενίου θα φτάσουν στην Ελλάδα και αφού διασχίσουν τον νομό Εβρου θα καταλήξουν στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Εκεί θα πάρουν μέρος στις κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, στις οποίες συμμετέχουν το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο, με τη συμμετοχή του Πεζικού, αλλά και των μηχανοκίνητων μονάδων του Δ' Σώματος Στρατού.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ένα από τα βασικά σενάρια των ασκήσεων προβλέπει την προσομοίωση προάσπισης της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας...

Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα φορτωθεί στο γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Passion» που θα καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη από τις 19 έως τις 21 Μάρτη.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου