Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟN ΒΟΛΟ Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών - Έτσι γράφεται η ιστορία! (ΦΩΤΟ - VIDEO)

 

 
 

«Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ. Ασπίδα για το τώρα - Ελπίδα για το αύριο». Με το σύνθημα αυτό να δεσπόζει σε γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου και το σύνθημα διεθνιστικής αλληλεγγύης στην «πλάτη» της εξέδρας να διακηρύττει «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών - Έτσι γράφεται η ιστορία!», παρουσία χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση κορύφωσης της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στην παραλία του Βόλου.

Κεντρικός ομιλητής ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Αμπατιέλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και οι Άστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού και Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Κ. Παρασκευά, Γ. Μαρίνο, Ν. Σοφιανό και Κ. Παπασταύρου, μέλη του ΠΓ, Κ. Παπαδάκη, Ελ. Βαγενά και Π. Κουρμούλη, Ρ.  Μαρούδα, Γ. Χαρίτο, Γ. Τσιούτρας μέλη της ΚΕ και Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Λίγο μετά τις εφτά ένα κόκκινο ποτάμι άρχισε να «εκβάλει» στο λιμάνι: Με τις σημαίες, τα συνθήματα και τον δυναμισμό της η προσυγκέντρωση της ΚΝΕ. Στην κεφαλή η Οργάνωση Θεσσαλίας της ΚΝΕ που φιλοξενεί όλες τις υπόλοιπες απ' όλη την Ελλάδα που ακολουθούν.

Ξεχωριστή η παρουσία των φίλων του «Κόκκινου Αερόστατου» με το πανό τους διατρανώνουν «Και με αστραπή και με βροχή το Κόκκινο Αερόστατο θα φτάσει κορυφή»!

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», η παραλία του Βόλου αντηχεί αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα μεταξύ άλλων. «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» βροντοφωνάζουν καταχειροκροτούμενα τα παιδιά της ΚΝΕ, η επόμενη βάρδια των πρωτοπόρων αγωνιστών, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες διαδήλωσαν μαζικά, μαχητικά, κάνοντας την καρδιά του Βόλου να χτυπάει στον δικό τους παλμό.

Ξεχωριστή και η παρουσία των αντιπροσώπων των 8 ΚΝ που συμμετέχουν στη φετινή 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, δίνοντας ισχυρό διεθνιστικό στίγμα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της ΚΝΕ από κοινού με τα Κομμουνιστικά Κόμματα Εργαζομένων της Ισπανίας, Μεξικού και Τουρκίας. Με δυναμισμό και παλμό ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες νέους και νέες στην Ελλάδα στέλνοντας από κοινού αντιιμπεριαλιστικό αλλά και διεθνιστικό  μήνυμα. Ένα μήνυμα ενάντια στις επιλογές των αστικών τάξεων που από τη μια σέρνουν τους λαούς σε πολεμικά σφαγεία και από την άλλη  τσακίζουν με τις πολιτικές τους τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ένα μήνυμα που τονίζει ότι η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι η στράτευση της Νεολαίας στην πάλη για το Σοσιαλισμό!

Η μεγάλη συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την «Διεθνή», ενώ μέλη της ΚΝΕ άναψαν πυρσούς πάνω στη γέφυρα της παραλίας του Βόλου. 

















902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου