Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

ΡΩΣΙΑ Οι ΗΠΑ δημιουργούν απειλή σύγκρουσης πυρηνικών δυνάμεων

 

 

Σε αύξηση των πυρηνικών κινδύνων και σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων οδηγούν οι ενέργειες των ΗΠΑ ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram δείχνοντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μια πυρηνικής αναμέτρησης. 

«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ενεργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια και τα συμφέροντα άλλων χωρών, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των πυρηνικών κινδύνων. Τα βήματα των ΗΠΑ για περαιτέρω εμπλοκή σε μια υβριδική αντιπαράθεση με τη Ρωσία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης είναι γεμάτη με απρόβλεπτη κλιμάκωση και άμεση στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία. 

Προσθέτει ότι «η σαρωτική ρητορική της διοίκησης των ΗΠΑ ότι οι ενέργειες της Ρωσίας δεν ανταποκρίνονται στο καθεστώς μιας υπεύθυνης πυρηνικής δύναμης».

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον αναφέρει ακόμα πως «η χώρα μας εκπληρώνει πιστά τις υποχρεώσεις της ως κράτος με πυρηνικά όπλα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των πυρηνικών κινδύνων» και πως «είναι περίεργο να ακούγονται κατηγορίες για ανευθυνότητα, ιδίως από μια χώρα που το 1945 υπέβαλε τους φιλήσυχους πολίτες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι σε ατομικούς βομβαρδισμούς».

«Προτείνουμε στην Ουάσιγκτον να εξετάσει προσεκτικότερα τη δική της πυρηνική πολιτική αντί να κάνει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον των χωρών των οποίων οι κοσμοθεωρίες δεν συμπίπτουν με τις αμερικανικές», πρόσθεσε η ρωσική διπλωματική αποστολή.

(Πηγή: TASS)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου