Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Σκοταδισμός: Κήρυγμα σε όλους τους ναούς της χώρας κατά των αμβλώσεων

 


 

Βαθύ σκοτάδι και επικίνδυνες αναχρονιστικές αντιλήψεις προωθούν οι ιεράρχες της χώρας. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε εγκύκλιο με τίτλο «περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων» απαιτώντας να διαβαστεί στις Εκκλησίες στις 8 Σεπτέμβρη, κατά την «εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου». 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο που το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, μετά και την απαράδεκτη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η οποία ανατρέπει τη συνταγματική απόφαση «Roe εναντίον Wade» που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση σε εθνικό ομοσπονδιακό επίπεδο. Αντίστοιχα, αξιοποιείται στα πλαίσια των αντιπαραθέσεων στην Ιταλία, προβάλλοντας τις αντιδραστικές δηλώσεις της επικεφαλής του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», της Τζ. Μελόνι, που χαρακτήρισε τις αμβλώσεις «ήττα».

Τέτοιες σκοταδιστικές, οπισθοδρομικές φωνές και απόψεις σε βάρος του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση αναπτύσσονται στο έδαφος της σύγχρονης αντιδραστικοποίησης της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, στην οποία τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στην αναπαραγωγική υγεία θυσιάζονται. 

Η εκκλησία ως ένας ακόμα αναχρονιστικός κρίκος της καπιταλιστικής κοινωνίας επιδιώκει να αμφισβητήσει δικαιώματα αυτονόητα, αδιαπραγμάτευτα και κατακτημένα εδώ και δεκαετίες, όπως το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. 

1 σχόλιο:

 1. Οποιος ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ!!! Και εάν δηλώνει και "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΧΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!!!! Είναι της "ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΒΡΟΜΙΚΗΣ/ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΒΡΟΜΙΑΣ"!!!

  Εξάλλου ΣΗΜΕΡΑ (μάλλον εδώ και δεκαετίες) ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!! ΌΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑ ΜΑΣ "Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ" Η "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΠΕΘΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΟΥ ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΠΡΑΚΤΩΡΑ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ!!!!

  ΤΟ ΚΚΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΠΡΑΚΤΩΡΑ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ!!!

  Πέθανε ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ.... ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

  Το βλέπουμε ξεκάθαρα ΣΗΜΕΡΑ!!!

  ΕΘΝΙΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2015 όπου το "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ ΘΕΣΜΩΝΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΑΝ "ΝΑΙ"!!!! ..... και ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΟΥΤΕ ΚΕΦΑΛΙ!!!!

  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή