Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ολίγον ... έκθεση

 

  Πηγή: Associated Press

 

«Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στον πόλεμο της Ουκρανίας, ούτε η ίδια ούτε οι υπερεθνικές ολοκληρώσεις, ΕΕ και ΝΑΤΟ, στις οποίες μετέχει», μας ενημερώνει από την «Αυγή» ο Γ. Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος βλέπει μόνο μια «υπερέκθεση της Ελλάδας» με ευθύνη της κυβέρνησης.

Προφανώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι 140.000 ΝΑΤΟικοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην Ανατ. Ευρώπη περιμένουν όλοι τη σειρά τους για μια ...δροσιστική βουτιά στη Μαύρη Θάλασσα. Όσο για τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα που σηκώνονται από τη Σούδα και πετάνε επί ώρες στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας, δεν εκτελούν παρά πτήσεις ρουτίνας, για να μην πλήττουν οι πιλότοι τους στο έδαφος.

Για την Αλεξανδρούπολη, τι να πει κανείς! Οι χιλιάδες ΝΑΤΟικού στρατού και πολεμικού υλικού που διέρχονται από το λιμάνι της είναι «υπόλοιπο» από καρναβαλίστικες στρακαστρούκες, που δεν χρησιμοποιήθηκαν τις απόκριες λόγω κορονοϊού και τώρα «μεταναστεύουν» για να σκορπίσουν χαρά σε άλλες χώρες. Και, βέβαια, τα πολεμικά ανακοινωθέντα του ΝΑΤΟ, στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, είναι καλαμπούρια και χωρατά, κάτι σαν προθέρμανση για τη μεθαυριανή Πρωταπριλιά. Ούτε βέβαια τα ελληνικά όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία συνιστούν οποιαδήποτε εμπλοκή στον πόλεμο, αφού είναι κατασχεμένα από λαθρεμπόριο και μας ήταν ούτως ή άλλως αχρείαστα.

Μετά απ' όλα αυτά, και αφού η Ελλάδα «δεν συμμετέχει» στον πόλεμο, αναρωτιόμαστε τι λόγους έχει να αισθάνεται «υπερεκτεθειμένη», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν η «ολίγον εμπλοκή», που υπερασπίζονταν μέχρι τώρα, πουλώντας φούμαρα στον λαό για τον ρόλο της Ελλάδας και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στον πόλεμο, βρίσκει την ολοκλήρωσή της στην «ολίγον έκθεση»...

Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου