Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Μετά το Πέραμα, πανηγυρίζει και για τα κάτεργα του Τουρισμού!


Eurokinissi

Στόχο «μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη» έβαλε για τις 25 Ιουνίου ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιοδεύοντας χτες στην Κρήτη, για μια «ΝΔ ισχυρή και αυτοδύναμη», «μία σταθερή κυβέρνηση τετραετίας που θα μπορεί να συνεχίσει το σημαντικό έργο το οποίο πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια», να «τρέξει» δηλαδή ακόμα ταχύτερα τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο στις νέες συνθήκες.

Ερμηνεύοντας άλλωστε την ψήφο ως νομιμοποίηση και για τα επόμενα, επέμεινε ότι στις 21 Μάη «δικαιώθηκε» «μία πολιτική επιλογή 4 ετών». Επιχειρώντας, δε, να πείσει ότι η «ατομική προκοπή» των ψηφοφόρων «είναι συνυφασμένη με το έργο αυτής της κυβέρνησης, με τη σημαντική πρόοδο την οποία κάναμε σε μια σειρά από τομείς, που τόσο κρίσιμοι είναι για την ανάπτυξη συνολικά του νησιού», έφερε για παράδειγμα τον Τουρισμό, πανηγυρίζοντας για «το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα είναι ήδη "πρωταθλήτρια" στον τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι τάχα «βελτιώνονται οι μισθοί» των εργαζομένων στον κλάδο, αποσιωπώντας ότι τα κέρδη αφορούν το κεφάλαιο, την ώρα που οι εργαζόμενοι του κλάδου τραβάνε τα πάνδεινα, όπως αποδείχτηκε κι από τις καταγγελίες για «ποινική ρήτρα 5.000 ευρώ» εργοδότη σε βάρος όποιου εργαζόμενου δηλώσει παραίτηση, λόγω των εξοντωτικών εργασιακών συνθηκών.

Για να συνεχίσει, δε, αυτή την πορεία, έβαλε στόχο στα στελέχη του «να πάμε ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21/5», ξορκίζοντας τον «εφησυχασμό», ώστε να μην έχουν «μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ενός, των δύο ή των τριών βουλευτών», καθώς «αυτό δεν θα μας διευκόλυνε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας», ενώ «χρειαζόμαστε μία ισχυρή κυβέρνηση για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, να τρέξουμε πιο γρήγορα τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών στην οικονομία, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην πράσινη μετάβαση». Γι' αυτό ζήτησε «ισχυρή εντολή για πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις», παραπέμποντας άλλωστε στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο βέβαια έρχεται να υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα των μνημονίων διαρκείας με τα οποία φόρτωσαν τον λαό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι παραφυάδες τους.

Στο μεταξύ, δεν περνά απαρατήρητο ότι μπρος στα κελεύσματα αστικών κομμάτων να ψηφιστούν για να μην είναι «παντοδύναμος ο Μητσοτάκης», επέλεξε να απαντήσει ονομαστικά στον Ν. Ανδρουλάκη και στο ΠΑΣΟΚ: «Τα ακούω αυτά από το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη να τα λέει, αλλά όταν το ΠΑΣΟΚ - θέλω να θυμίσω - κέρδισε τρεις εκλογές με πάνω από 40%, δεν θυμάμαι τότε κάποιος να έλεγε ότι δεν είναι παντοδύναμο το ΠΑΣΟΚ, επειδή ο ελληνικός λαός του έδωσε αυτή την ισχυρή πλειοψηφία», είπε.

Εξάλλου, στην κόντρα τους για μια μερίδα ψηφοφόρων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Α. Σκέρτσος, κατηγορούσε χτες το ΠΑΣΟΚ για «τα νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά του σχέδια», λέγοντας π.χ. ότι φέρνει αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων και έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Στον ανταγωνισμό τους για το ποιος εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, έλεγε ότι τέτοια μέτρα φέρνουν «ανασφάλεια δικαίου» και «αποθάρρυνση των επενδύσεων», επίσης «διαβρώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία». Προανήγγειλε, δε, ότι «για το ακοστολόγητο και επικίνδυνο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ» θα ...επανέλθουν «με ειδικότερη ανακοίνωση ώστε να μην λέγονται αερολογίες».

Στο μεταξύ τα συγχαρητήρια του εξέφρασε χθες τηλεφωνικά ο Κυρ. Μητσοτάκης στον Ερντογάν για την επανεκλογή του, μαζί με ευχές για πρόοδο και ευημερία του τουρκικού λαού. Του είπε ακόμα ότι προσβλέπει και προσδοκά σε «συνεργασία».

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου