Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ Η κυβέρνηση έχει πλουσιοπάροχο «καλάθι», γεμάτο επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους (VIDEO)

 

 
 

Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και πολύ δύσκολη για την λαϊκή οικογένεια στην Ελλάδα σημείωσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ στη παρέμβαση του σήμερα το πρωί σε εκπομπή του Open, για να προσθέσει πως οι μισές περίπου οι οικογένειες δεν μπόρεσαν για παράδειγμα καν να πάνε διακοπές.

Είναι οι πυρκαγιές και οι φωτιές που κάθε χρόνο μαυρίζουν τη ζωή μας, είναι τα προβλήματα στην Υγεία, είναι τα δυστυχήματα που συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο, είναι ο πόλεμος που μας ζώνει ολοένα και περισσότερο, ανέφερε. Στα ζητήματα αυτά, υπογράμμισε, το αστικό πολιτικό σύστημα, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, έχουν κοινή στρατηγική κατεύθυνση και αυτή είναι και η αιτία της «κρίσης» που έχει βυθιστεί η σοσιαλδημοκρατία όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Όσο για τις υποσχέσεις και τα καλάθια που ακούμε από την κυβέρνηση, τόνισε πως η κυβέρνηση «κρατά» δύο καλάθια το ένα θα είναι γεμάτο με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το άλλο θα είναι φτωχό και τρύπιο για τις ανάγκες του λαού.

Τούτων δοθέντων, είπε, είναι επιτακτική ανάγκη για το λαό να οργανωθεί και παλέψει, κάτι που συμβαίνει ήδη όπως επιβεβαιώνουν μια σειρά παραδείγματα, όπως ο ελπιδοφόρος αγώνας των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, και όχι να περιμένουμε λύσεις από τα πάνω είτε από την κυβέρνηση είτε από την αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, τόνισε κλείνοντας την παρέμβαση του. 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου