Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΠΟΛΙΧΝΗ Κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ απεύθυναν η Λ. Κανέλλη και ο Κ. Ιντζές (ΦΩΤΟ)

 

Κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ έστειλαν από την εργατογειτονιά της Πολίχνης, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο.

Απευθυνόμενη «στη λογική και στο συναίσθημα» του λαού της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε: «Είμαι εδώ στη Βόρειο Ελλάδα, που πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση των Σέρβων. Στη Βόρειο Ελλάδα που έβαλε τα στήθια της μπροστά να μην περάσουν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα. Στη Βόρειο Ελλάδα που έχτιζε την πύλη στο λιμάνι για να μην περάσει ο εχθρός. Στη Θεσσαλονίκη των αγώνων, στη Θεσσαλονίκη του αίματος, στη Θεσσαλονίκη των ηρωικών Πρωτομαγιών. Πως γίνεται να καθόμαστε να ακούμε ότι χριστέμποροι, πατριδέμποροι, άνθρωποι που κάνανε την πατρίδα τσιφλίκι τους, οικογενειακή υπόθεση και τηλεοπτική διαδικασία, διεκδικούν την ψήφο. Ποιος περνάει για ηλίθιους τους βορειοελλαδίτες;».

«Η Βόρειος Ελλάδα είναι αυτή που έδωσε αγώνες για να σταθεί ενάντια σε τριπλή κατοχή. Δεν μπορεί καμία Βόρειος Ελλάδα από τη δύση ως την ανατολή, στη Θράκη, να δέχεται ότι σήμερα μπορεί να καυχιέται μια οποιαδήποτε κυβέρνηση που έχει Σούδα του βορρά την Αλεξανδρούπολη», πρόσθεσε. 

Αναφερόμενη στην ιστορία αγώνων και διώξεων του ΚΚΕ και των μελών του, είπε: «Δεν φοβόντουσαν το ΚΚΕ μόνο για τους αγώνες του. Φοβόντουσαν το ΚΚΕ γιατί άνοιγε τα μυαλά των ανθρώπων. Γιατί όταν σπάγανε πέτρες στη Μακρόνησο, οι ΚΚΕδες, τους εργάτες, το βράδυ τους μαθαίνανε τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Αισχύλο. Τους μαθαίνανε να γράφουν και να διαβάζουν, να παίζουν θέατρο, να μιμούνται τα ωραιότερα πράγματα της ελληνικής κουλτούρας».

Και συμπλήρωσε πως σήμερα «όλα λειτουργούν για να μην σκεφτόμαστε. Αν σκεφτούμε, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για την πατρίδα, για το λαό της, για τα παιδιά μας, για τους νεκρούς μας, τίποτε άλλο εκτός από ΚΚΕ». 

Ο Κώστας Ιντζές, απηύθυνε πλατύ κάλεσμα σε όλους και όλες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, γυναίκες, νέες και νέους, που βρεθήκανε μαζί με τους κομμουνιστές στους μεγάλους και μικρούς αγώνες, ενάντια στους σχεδιασμούς και τις επιθέσεις των κυβερνήσεων που είχαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ΕΕ.

Ειδικότερα χαιρέτησε όσους αντιστάθηκαν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής μέσα από αγώνες για αντιπλημμυρική προστασία, αγώνες ενάντια στην καύση απορριμμάτων και τη δυσοσμία στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αυτούς που παλεύουν και αντιστέκονται στο ξεπούλημα της γης και της τσιμεντοποίησης των ελεύθερων χώρων, των πρώην στρατοπέδων όπως του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου. Αυτούς που θέλουν να έχουν καλύτερες και περισσότερες δομές εκπαίδευσης για τα παιδιά τους και μάχονται μέσα από τους συλλόγους γονέων, μέσα από τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Όπως είπε, «με όλους αυτούς, το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ίδια πλευρά. Την πλευρά της πάλης για την κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, για μια καλύτερη ζωή. Γι' αυτό έχει και μεγαλύτερη αξία, όλοι αυτοί, να κάνουν την ίδια επιλογή και στις εκλογές και μετά από αυτές. Την επιλογή να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και μέσα και έξω από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

 





902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου