Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Το δημόσιο διεκδικεί ιδιοκτησίες 900 οικογενειών στη Θεσσαλονίκη.

Αγωνία για τις ιδιοκτησίες 900 οικογενειών της Άνω Ηλιούπολης
               
Τι γράφουν στο υπόμνημά τους προς τη Βουλή οι κάτοικοι της Άνω Ηλιούπολης για τη διεκδίκηση του δημοσίου επί 240 οικοπέδων. Διαβάστε αναλυτικά πώς βρέθηκαν σε ομηρία οι ιδιοκτησίες 900 οικογενειών
 
Picture 0 for Αγωνία για τις ιδιοκτησίες 900 οικογενειών της Άνω Ηλιούπολης
Σε θέση μάχης για την προστασία των ιδιοκτησιών τους βρίσκονται οι κάτοικοι της Άνω Ηλιούπολης, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό του ελληνικού δημοσίου. Όπως αποκάλυψε πρώτη η Voria.gr με δημοσίευμα  της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου διεκδικεί ακίνητα στην Άνω Ηλιούπολη τα οποία υπολογίζεται ότι αφορούν τελικά πάνω από 900 οικογένειες, καθώς εκτός από τα δύο κτήματα στο πρώην κτήμα Ρέτσου απειλούνται και 13 ακόμη στρέμματα του συνεταιρισμού Κυψέλη με τα οικόπεδα να φθάνουν τα 240.
Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Κυριακή, συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συντονίσουν την αντίδρασή τους, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Εξάλλου, έχουν έτοιμο υπόμνημα το οποίο θα κατεβάσουν προς υπογραφή και θα αποστείλουν στη Βουλή με το οποίο ζητούν να σταματήσει οποιαδήποτε διεκδίκηση του δημοσίου και να παραιτηθεί το δημόσιο από όλα τα ένδικα μέσα. Στο υπόμνημα, που υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων αναφέρεται αναλυτικά το ιστορικό της απίστευτης αυτής υπόθεσης.

Αναλυτικά το υπόμνημα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Η υπόθεση αμφισβήτησης των ιδιοκτησιών σε τμήματα της Άνω Ηλιούπολης αφορά δύο κτήματα 44στρ στο πρώην κτήμα ΡΕΤΣΟΥ και ένα 13στρ του συνεταιρισμού ΚΥΨΕΛΗ και συνολικά 240 οικόπεδα και πάνω από 900 οικογένειες.
Η ιστορία ξεκινά από το παρελθόν πάνω από μισό αιώνα και έχει σχέση με τον τρόπο που γινόταν η απόδοση τίτλων των ανταλλαξίμων αγροτεμαχίων από το δημόσιο στους κληρούχους αλλά και σε αυτούς που είχαν αγοράσει αυτά τα αγροτεμάχια από τους μουσουλμάνους πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών.
Στο παρελθόν δόθηκαν τίτλοι οι οποίοι στην συνέχεια αναιρέθηκαν και το δημόσιο μπήκε σε δικαστική διαμάχη με τους αρχικούς τιτλούχους με αποτέλεσμα να δικαιωθεί δικαστικά γύρω στο 1980. Ηδη τα αγροτεμάχια αυτά είχαν χωριστεί σε οικόπεδα και πουλιόταν σε ανυποψίαστους πολίτες χωρίς να υπάρχει καμία εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο από το δημόσιο αλλά ούτε καμία ενημέρωση άλλων οργανισμών του δημοσίου ακόμα και αυτών των δήμων.
Στις μεταβιβάσεις των ακινήτων που έγιναν μετά το 1977 βάσει νόμου επιβλήθηκε η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά παρόλα αυτά και μεταβιβάσεις έγιναν και δάνεια δόθηκαν και υποθήκες εγγράφηκαν και δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα αφού ο έλεγχος των δικηγόρων της εικοσαετίας στο υποθηκοφυλακείο θεωρείται αρκετός κατά την νομική έννοια.
Με τον νόμο του κτηματολογίου αναγνωρίστηκε χρησικτησία επί του δημοσίου για όσους κατέχουν ακίνητα για πάνω από 10 χρόνια με αποτέλεσμα σε πρώτη φάση το ΚΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ να μην του αναγνωρίσει δικαιώματα σε πρώτη φάση (αρχική) στην ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ έτσι σε δεύτερη φάση το ΔΗΜΟΣΙΟ έκανε ενστάσεις επί των αποφάσεων αυτών οι οποίες συζητούνται αυτές τις μέρες ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ και ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
Οι αποφάσεις του κτηματολογίου κατά πληροφορίες δεν πρόκειται να αλλάξουν και μάλλον θα είναι υπέρ όσων κατέχουν τα ακίνητα, δυστυχώς όμως παρ΄ όλα αυτά το δημόσιο δεν θα παραιτηθεί και θα εξακολουθήσει να διεκδικεί επί ακινήτων ανυποψίαστων πολιτών που επένδυσαν τον κόπο και τον ιδρώτα τους σ΄ αυτά τα ακίνητα και μπορεί μέσα σε τουλάχιστον 7(;) χρόνια να ασκήσει τα ένδικα μέσα και να διεκδικεί επί των ακινήτων μας πράγμα που θα παρατείνει την αγωνία και την ανησυχία μας εξαιτίας της δικής του αδράνειας και ολιγωρίας.
Ταυτόχρονα δημιουργείται κλίμα αρνητικό για τα ακίνητα μας τα οποία δεν μπορούμε να τα μεταβιβάσουμε για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η αβεβαιότητα γιατί πλέον υπάρχει η δημόσια διεκδίκηση οπότε κανένας δεν πρόκειται μέσα σε αυτό το κλίμα να επενδύσει στην περιοχή αφού υπάρχει στην μέση το δημόσιο.
Εμείς οι κάτοχοι των ακινήτων αυτών που όπως αναφέρουμε παραπάνω αφορά τουλάχιστον 900 οικογένειες αφού ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ για ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα ζητάμε να σταματήσει οποιαδήποτε διεκδίκηση του δημοσίου και να παραιτηθεί το δημόσιο από όλα τα ένδικα μέσα
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
πηγή: voria.gr
Σχετικά Άρθρα
Το Δημόσιο διεκδικεί οικόπεδα 450 οικογενειών της Ηλιούπολης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου