Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η θεωρία των άκρων ... στην πράξη.


   Είναι η προσπάθεια εξομοίωσης ... φασισμού και κομμουνισμού.


   Η συγκεκριμένη θεωρία αποτελεί επίσημη πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης (Ε.Ε.) ... εδώ και χρόνια, αλλά όπως φανταζόμαστε όλοι δεν θα έχει περιορισθεί μόνο στο θεωρητικό επίπεδο. Η Ε.Ε. προχώρησε και σε πρακτικές εφαρμογές !!! Οποιος το ακούει αυτό ... θα περίμενε να ακούσει και πραχτικά παραδείγματα για το πως η “δημοκρατική” Ε.Ε. ... “πατάσσει” τα δύο αυτά κακά άκρα. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Υπάρχουν όλες σχεδόν οι χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης ... όπου τα κομμουνιστικά κόμματα είναι στην παρανομία ... αλλά – ώ του θαύματος – στις κυβερνήσεις τους μπαινοβγαίνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς οι τοπικοί καSSιδιάρηδες !!! 
 Δίδαγμα: Οι σύγχρονοι “δημοκράτες” αντιμάχονται τα δύο άκρα ... το εξής ένα ... το κομμουνιστικό. Καταλάβαμε.


   Αυτή η θεωρία προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία ... και να μας κρύψει πως ο φασισμός είναι η σιδερένια γροθιά του καπιταλισμού που στρέφεται ενάντια στους λαούς. Προσπαθεί επίσης να μας κρύψει ... πως ο καπιταλισμός όταν θα αναγκασθεί να χρησιμοποιήσει ξανά τον φασισμό ... θα έχει ελπίδες μόνο αν λείπουν απ΄το παιχνίδι οι κομμουνιστές. Οταν δηλαδή η θεωρία των δύο άκρων “βγαίνει” απ΄τα συστάρια ... σημαίνει πως οι μηχανισμοί εξουσίας της αστικής τάξης θεωρούν πιθανό ... να χρειαστεί να ξαμολύσουν σύντομα τα φασιστόσκυλα ενάντια στους λαούς που θα λυγίσουν ... ευκολότερα και με “λιγότερο κόστος” αν πρίν οι μηχανισμοί έχουν φροντίσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να διαλύσουν τα κομμουνιστικά κόμματα και να απαλλαχθούν απο την δράση τους.  Δίδαγμα: Είναι βλακώδες, ανιστόρητο, ύπουλο, αντιλαικό και κυρίως απραγματοποίητο ... να το “παίζει” κάποιος ταυτόχρονα και αντικομμουνιστής και αντιφασίστας. Και τα δυό μαζί δεν γίνονται.


   Το γνωρίζουν αυτό ... και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν να το κρύψουν. Αλλος λίγο, άλλος πολύ. Ο πιό “διάσημος” τρόπος να το συγκαλύψουν είναι να δηλώνουν πως δεν αντικομμουνιστές ... αλλά αντισταλινικοί (να και μιά ευθεία δήλωση για το πως προτιμάνε εκείνους τους “κομμουνιστές” που ξέχασαν τις επαναστάσεις, τις ανατροπές και την πάλη των τάξεων), πως είναι αντιφασίστες ... παρότι υπηρετούν τον καπιταλισμό. Ή αλλοιώς πως θα κάνουν τον καπιταλισμό τόσο “ανθρώπινο” που δεν θα έχει ούτε την ανάγκη του φασισμού, ούτε και την απειλή του σταλινισμού !!! Είναι τόσο ηλίθιοι ιδεαλιστές που προσπαθούν με άλλον ένα τρόπο να πετύχουν το ακατόρθωτο. Να καταργήσουν την πάλη των τάξεων και να ξορκίσουν όλες τις ιστορικές της εκδοχές. Και την αντιδραστική του φασισμού και την επαναστατική του κομμουνισμού. Είναι όλοι αυτοί που καταδικάζουν μετά βδελυγμίας ... την βία από όπου και αν προέρχεται και βεβαίως τον ολοκληρωτισμό !!!  Δίδαγμα: Οποιος (τάχα) αντιφασίστας “βαφτίζει” τον φασισμό ... ολοκληρωτισμό ... τότε ετοιμάζεται να πετάξει στο ίδιο σακί και κάποιους που δεν είναι φασίστες. Ποιοί να είναι άραγε ?? Οποιοιδήποτε σκέφτονται ταξικές ανατροπές και λαικές-εργατικές εξουσίες που θα διαταράξουν την “ηρεμία” της καπιταλιστικής δημοκρατίας.
 

 
   Ομως οι θερμοί υπερασπιστές της καπιταλιστικής δημοκρατίας και οι “τρομεροί” διώκτες της βίας και του ολοκληρωτισμού ... δεν σταματάνε εκεί. Προχωράνε παραπέρα την λαθροχειρία της ιστορίας. Να τι μας λένε. “Δεν θα υπήρχε ο κίνδυνος του φασισμού εαν δεν υπήρχε η απειλή του κομμουνισμού” !!! Δηλαδή ?? “Η δράση των κομμουνιστών ευθύνεται για την άνοδο του φασισμού” !!! “Καταδικάζουμε και τον μαύρο και τον ερυθρό ολοκληρωτισμό” !!! Με αυτή την μνημιώδη παραβίαση της λογικής ... φτάνουν στην ίδιο συμπέρασμα κάθε λογής υπηρέτες του καπιταλισμού ... απο τους πιό ακραιφνείς δεξιούς, ένα τσούρμο κεντρώες μαριονέτες της σοσιαλδημοκρατίας, μέχρι το “αριστερό” συνοθύλευμα του “σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο” (λέγε μας ριζοσπάστες για να μη φανεί πόσο σοσιαλδημοκράτης είμαστε). Καταπληκτικό. Ο κάθε λογής υπηρέτης του καπιταλισμού απαιτεί απο την ιστορία ... να του παραχωρήσει την βεβαιότητα πως οι μάζες θα δέχονται ήσυχες την καπιταλιστική εκμετάλλευση παραιτημένες απο κάθε σκέψη ανατροπής κάτω απο τον φόβο της φασιστικής απειλής ... και το “δικαίωμα” ταυτόχρονα να προετοιμάζει και να εξοπλίζει τον φασιστικό πέλεκυ όπως αυτός νομίζει ενώ ταυτόχρονα το παίζει “αντιφασίστας”. Με λίγα λόγια πολύ πριν χρειαστεί να ξαμολύσουν τα φασιστόσκυλα ... τα χρησιμοποιούν σαν μπαμπούλα. Ξέρουν όλοι αυτοί καλά πως η ιστορία δεν κάνει τέτοια δώρα. Ξέρουν καλά πως η ιστορία δεν τελείωσε. Τρέμουν την στιγμή που θα αναγκασθούν να απαντήσουν στο δίλημμα που η ίδια ή θεωρία τους σαν “πουτάνα” θα τους θέσει αργά ή γρήγορα ... κομμουνισμός ή καπιταλιστική βαρβαρότητα (φασισμός-πόλεμος) ?? Τους λούζει κρύος ιδρώτας με κάτι σαν αυτό ... 
 
Δίδαγμα: Το φασιστικό τσεκούρι πριν το ρίξουν στο κεφάλι σου, θα επιχειρούν πάντα να το μπάσουν στο μυαλό σου. 

   Εκφασισμός !!! Δεν θα είχε πιάσει κανένας πόνος τους μηχανισμούς εξουσίας να μας δείχνουν συνεχώς το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού ... αν στο τέλος δεν μας έλεγαν ... “κοίτα τι θα πάθεις εαν αποσταθεροποιείς το σύστημα” !!! Μέχρι εκεί είναι αντιφασίστες. Ούτε βήμα παραπέρα. Σου λένε ... “κοίτα τι θα πάθεις” ... δεν σου λένε “κοίτα τι θα σου κάνουμε” !!! Σε θέλουν συνένοχο γι΄αυτά που θα συμβούν. Να το πρώτο σκαλοπάτι.

Εαν τους πιστέψεις, αυτόματα θα σε έχουν “τοποθετήσει” στην αντίπερα όχθη απο εκείνους που ακόμα επιμένουν στην ταξική ανατροπή. Αυτό θέλουν. Να ενοχοποιήσεις τις επαναστατικές δυνάμεις ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος ... να ταυτίσεις τα συμφεροντά σου με εκείνα των εκμεταλλευτών σου ... να σε αφοπλίσουν !!! Τότε θα έχουν καταφέρει να κάνουν κυρίαρχο τον αντικομμουνιαμό μέσα στην λαική μάζα. Κάθε λαική μάζα που “βλέπει” τους κομμουνιστές σαν εχθρούς είναι αντικειμενικά ... ακίνδυνη και αφοπλισμένη. Να και το επόμενο σκαλοπάτι του εκφασισμού.

Ομως κάθε αφοπλισμένη μάζα ... δεν παύει να πονάει, να ματώνει και να καταστρέφεται ... απ΄την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μπορεί ακόμα να αντιδρά ... και όσο αντιδρά η εξουσία τους θα κινδυνεύει. Ηρθε η ώρα οι εκμεταλλευτές ... την ανοργάνωτη αφοπλισμένη μάζα να την κάνουν πειθήνιο όργανο που θα το στρέψουν ενάντια στον ίδιο τον λαό που στενάζει. Και όσο οι μάζες αρνούνται να μπούν στον φασιστικό μηχανισμό της καπιταλιστικής εξουσίας ... τόσο χειρότερο γι΄αυτές. Οσο οι μάζες θα προσπαθούν να γλυτώσουν το κεφάλι τους απ΄την καταστροφή ... πεπεισμένες πως “ο δρόμος της επανάστασης είναι η καταστροφή τους” ... τόσο θα βυθίζονται στην βαρβαρότητα του φασισμού και στην πραγματική καταστροφή τους με μαθηματική ακρίβεια.  Δίδαγμα: Ενας λαός εξαθλιωμένος έτσι κι΄αλλοιώς θα αντιδράσει. Ενας λαός “αφοπλισμένος” από την επαναστατική του προοπτική θα αντιδράσει αρρωστημένα και θα πέσει στην φασιστική παγίδα. Αυτό επιδιώκουν. Να αντιδράσει ο λαός με τον τρόπο που τους βολεύει. Να εκφασίσουν ολόκληρη την κοινωνία.



    Η σημερινή ΕΕ των καπιταλιστών μαζί και η ελληνική αστική τάξη με όλα τα πολιτικά κόμματα υπηρέτες της ... έχουν καλή γνώση της ιστορίας. Ο καπιταλισμός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί όλα τα παλιά “καλά φασιστικά” κόλπα ... στην προσπάθεια να ξεπεράσει τις κρίσεις του. Η ίδια συνταγή. Το ξέσκισμα του αφοπλισμένου εργαζόμενου. Διαφωνούν μόνο ... στον χρόνο, στο μίγμα των εργαλείων, και στην ταχύτητα του ξεσκίσματος. Προφανώς αυτές οι διαφωνίες δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την υπεράσπιση των συμφερόντων του ενός ή του άλλου λαού, παρά μόνο με την υπεράσπιση των συμφερόντων των διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου που ανταγωνίζονται μεταξύ τους και στις κρίσεις και στην ανάπτυξη. Είτε το θέμα το εξετάσουμε σε εθνική, υπερεθνική ή παγκόσμια βάση ... στην καπιταλιστική ανάπτυξη το κέρδος του καπιταλιστή το πληρώνουν διλπά και τρίδιπλα οι λαοί και στην καπιταλιστική κρίση πληρώνουν και την χασούρα του καπιταλιστή, παρ΄ότι στην κρίση μαζί με τους λαούς καταστρέφονται και πολλοί καπιταλιστές για να σωθούν οι λίγοι.Τα ίδια έκαναν και οι ναζί στην Γερμανία (σελίδες επί σελίδων μπορούν να γραφτούν) ... και μάλιστα έχοντας και αυτοί το ... οραμά τους για την Ενωμένη Ευρώπη. Το εκπληκτικό όμως είναι πως στις ίδιες πολιτικές στηρίχθηκε και ένα άλλο διάσημο πρόγραμμα για το ξεπέρασμα καπιταλιστικής κρίσης. Ενα πρόγραμμα “μισοφασιστικό” που όταν μιλάνε για αυτό ... οι αριστεροί σαν τους δικούς μας ... νομίζεις πως μιλάνε για κάποιο “εικόνισμα”. Είναι το αμερικάνικο New Deal !!! H αμερικάνικη εκδοχή του οικονομικού προγράμματος του φασισμού. Ακόμη και ο Μουσολίνι φρόντισε να αποδώσει τα εύσημα στον ... εαυτό του για το New Deal, δηλώνοντας στους New York Times (Ιούλης 1933), ότι … το σχέδιο για το συντονισμό της βιομηχανίας ακολουθεί κατά γράμμα τη δική μας πολιτική συνεργασίας”. Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, υποστηρικτής της πολιτικής του New Deal έλεγε στο περιοδικό Time το 1976 ... Ο φασισμός υπήρξε πράγματι η βάση για το New Deal. Ηταν η επιτυχία του Μουσολίνι στην Ιταλία, με την κυβερνητικά διευθυνόμενή του οικονομία, η οποία οδήγησε πολλούς από τους πρώτους οπαδούς του New Deal να πουν "ο Μουσολίνι όμως κάνει τα τρένα να έρχονται στην ώρα τους"” !!! Λοιπόν όλοι οι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος σε ολόκληρη την ιστορία του καπιταλισμού ... ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Τον εκφασισμό της κοινωνίας ... άσχετα εαν σε πολιτική μορφή αυτή η διαδικασία κάπου απέκτησε ανοιχτά φασιστικά χαρακτηριστικά ή εαν κάπου αλλού “κατάφερε” να παραμείνει μέσα στο κέλυφος της αστικής δημοκρατίας. Αυτό κάνει και τώρα, το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον ο κάθε επίδοξος διαχειριστής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου