Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ανάπτυξη! Από ποιους και για ποιους?

  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δεν πλήττουν όλους τα μέτρα, ο λαός πληρώνει και το κεφάλαιο κερδίζει (VIDEO)





Ο λαός δέχεται ολομέτωπη επίθεση και οι κεφαλαιοκράτες αυξάνουν τα κέρδη τους και βγάζουν τα λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους, συνεπώς τα μέτρα δεν πλήττουν όλους, όπως ισχυρίζονται άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.
Έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα για τους μικρομεσαίους από τα κόμματα που υπηρετούν το μονοπωλιακό ανταγωνισμό που συνθλίβει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, ενώ σχολιάζοντας, τις αναφορές περί «πατριωτικού καθήκοντος» των κεφαλαιοκρατών, σημείωσε ότι η μόνη αξία τους είναι η διεύρυνση του καπιταλιστικού κέρδους ακόμα και με ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Σημείωσε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν την ίδια στρατηγική και για αυτό δίνουν «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο με πολύ φτηνή εργατική δύναμη και φορολογική ασυλία. Τόνισε ότι ανάπτυξη υπέρ του λαού μπορεί να γίνει μόνο με εργατική - λαϊκή εξουσία και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό που θα εξαλείψει την ανεργία και τις περιφερειακές ανισότητες.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου