Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Σαν σήμερα 23/04/2010 Η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο.
ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΟΛΕΘΡΟ και θυσίες χωρίς τέλος

ΚΚΕ: Είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους και το λαό. Υπάρχει λύση προς όφελός του. Συστράτευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
Η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ. Ηταν εδώ και καιρό προσχεδιασμένο και αποτελεί επιλογή συμμαχίας, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. 

Είναι ψεύτικος ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Χαρίζει 17,5 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, δεκάδες δισεκατομμύρια με τον αναπτυξιακό νόμο σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μειώνει τη φορολογία στο κεφάλαιο, αυξάνει τα προνόμιά του. Δίνει δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και εκατοντάδες εκατομμύρια για στρατεύματα κατοχής εκτός συνόρων.

Η συνεργασία της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ σηματοδοτεί κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων κατά του λαού. Οχι μόνο δε θα λύσει, αλλά θα οξύνει τα προβλήματα και θα εμπλέξει ακόμα πιο πολύ τη χώρα στους ανταγωνισμούς κεφαλαίων και κυβερνήσεων, που οξύνονται μέσα και έξω από την ΕΕ. Ο λαός πρέπει να διδαχθεί από την εμπειρία του. Δε χρωστάει, του χρωστάνε. Οι μόνες θυσίες που μπορούν να πιάσουν τόπο είναι οι θυσίες του αγώνα.

ΣΕΛ.  6  -  9,    17


Ριζοσπάςτης  Σάββατο 24 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10653


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου