Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πόσο βαθιά θα θαφτεί το φακέλωμα σε Εύοσμο και Κορδελιό;!





Το φακέλωμα πολιτών, φορέων και πολιτικών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου από μονοπωλιακό όμιλο θάβεται βαθιά ενώ στην κυβέρνηση βρίσκεται η Αριστερά! Δυόμιση εβδομάδες πέρασαν από την αποκάλυψη του φακελώματος αλλά όπως φαίνεται σε λίγες ημέρες το θέμα θα ξεχαστεί εντελώς! Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου συνεδρίασε πριν δέκα ημέρες και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Προσφυγή στην Εισαγγελία µε αναφορά του γεγονότος αυτού και αναζήτηση τυχών ποινικών, αλλά αστικών ευθυνών.
    2. Προσφυγή στη Αρχή Προστασίας Προσωπικών ∆εδοµένων και στο Συνήγορο του Πολίτη.
    3. Αναφορά και καταδίκη του γεγονότος µε την έκδοση ψηφίσµατος και κοινοποίησή του στον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στην Π.Ε.∆., στην Κ.Ε.∆.Ε., στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης. Κοινοποίηση του Ψηφίσµατος στα ΜΜΕ µε δελτία τύπου.
Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τους επικεφαλής των παρατάξεων να συντάξουν το ψήφισμα! Σύμφωνα με πληροφορίες η μόνη παράταξη που απέστειλε ψήφισμα στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου είναι η Λαϊκή Συσπείρωση! Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης απεστάλη στους άλλους επικεφαλής προς έγκριση αλλά ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα ούτε για το ψήφισμα ούτε για τις προσφυγές στην Εισαγγελία και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων!

Τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, κρατικά και ιδιωτικά, έθαψαν βαθιά το φακέλωμα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Έμεινε μόνη της η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» να προβάλει καθημερινά ένα ζήτημα το οποίο τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης κατέστησαν ανύπαρκτο! Η ευθύνη για να μην κουκουλωθεί το έγκλημα του φακελώματος βαραίνει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει διάθεση να κρατήσει το θέμα στην επικαιρότητα. Είναι χαρακτηριστικός ο καυγάς που δημιουργήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το φακέλωμα, όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναθαναηλίδης Λεωνίδας ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση της παράταξής του να μην δέχεται ο δήμος χορηγίες εταιρειών. Η διοίκηση αρνήθηκε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία λέγοντας ότι δεν αποτελούσε αντικείμενο της συζήτησης! Ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης επέμενε για την ψηφοφορία σχετικά με τις χορηγίες και μαζί του συμφώνησε ο Κώστας Σωτηράκης, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία Κορδελιού – Ευόσμου», η διοίκηση παρέπεμψε το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο! Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ ο κύριος Ναθαναηλίδης προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διεξαχθεί ψηφοφορία για τις χορηγίες, παρενέβη ο κύριος Αποστόλου ο οποίος συμφωνούσε με την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις χορηγίες, άνοιξε καβγά με δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε διακοπή για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κατόπιν της διακοπής ο κύριος Αποστόλου πρότεινε, εξαιτίας του προχωρημένου της ώρας, να διεξαχθεί συζήτηση για τις χορηγίες σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει με αποκλειστικό θέμα το περιβάλλον όπως είχε προτείνει νωρίτερα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση φακελώματος πολιτών, φορέων και πολιτικών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου κουκουλώνεται μέχρι στιγμής με απίστευτο τρόπο, όπως ακριβώς κουκουλώνεται για πολλά χρόνια η αιτία της δυσοσμίας που μαστίζει τον δήμο! Πολίτες και φορείς του δήμου δεν πρέπει να αφήσουν να κουκουλωθεί η υπόθεση του φακελώματος, όπως δεν πρέπει να αφήσουν την δυσοσμία να συνεχίσει να μαστίζει τον δήμο τους και ολόκληρες τις Δυτικές Συνοικίες. Η λύση βρίσκεται στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαϊκού παράγοντα!

Βασίλης Κιμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου