Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Χυδαίοι σε όλα


Ο ένας, κυβερνητικός βουλευτής και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Ζαχαριάδης), με το χυδαίο ύφος της ΝΑΤΟικής «αριστεράς», αναρωτιόταν πονηρά: «Μήπως θα έρθει η ειρήνη στην Υεμένη, αν δεν πουλήσουμε εμείς βλήματα στη Σ. Αραβία;». Ο άλλος (Δ. Καμμένος), βουλευτής της συμπολίτευσης, έλεγε ότι το να πουλάς βλήματα με τα οποία η Σ. Αραβία επεμβαίνει σε χώρες της περιοχής είναι ακριβώς το ίδιο με το να πουλάς «αβοκάντο και κόκα - κόλα». Μάλιστα, χτες μπήκε στη συζήτηση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόστυχο «επιχείρημα» ότι το να πουληθούν τα βλήματα αυτά, που θα έμεναν αχρησιμοποίητα, είναι «ρεαλισμός» και «σεβασμός στα χρήματα του λαού», γιατί αλλιώς η καταστροφή τους θα «κόστιζε»! Κι από την άλλη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που σε όλα τα επίπεδα σπρώχνουν την κυβέρνηση να «τρέξει» πιο γρήγορα την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, αν και «ανακάλυψαν» όψιμα ότι πεθαίνουν παιδιά στην Υεμένη, λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι ίδιες οι συμφωνίες, αλλά να γίνονται αυτές χωρίς μεσάζοντες! Ολοι μαζί, πέρα από τα μεταξύ τους καβγαδάκια και τα βρώμικα επιχειρηματικά παιχνίδια, λένε στο λαό το ίδιο πράγμα: Οτι οι επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, το μακέλεμα των λαών της περιοχής, είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «ευκαιρία» για την Ελλάδα. Που σημαίνει ευκαιρία για το κεφάλαιο και τους στόχους του στην ευρύτερη περιοχή.

Μαθήματα κυνισμού... 
 
Σε μαθήματα κυνισμού και «ρεαλισμού» επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Μετά την επικοινωνία Τσίπρα - Σουλτς όπου ο πρώτος φέρεται να κάλεσε τον δεύτερο να βάλει νερό στο κρασί του και να κάνει κυβέρνηση με την Μέρκελ (...αστείο και να το λες: Μαθήματα στο SPD, το κόμμα των Σάιντεμαν και Νόσκε, που δε δίστασαν να οπλίσουν το χέρι των δολοφόνων των πρώην συντρόφων τους, Λίμπκνεχτ και Λούξεμπουργκ), έχουμε τη δικαιολόγηση της «Αυγής» στη στάση των κυβερνήσεων της ΕΕ απέναντι στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι. Γράφει μεταξύ άλλων η «Αυγή» στο κυριακάτικο κύριο άρθρο της, αναφερόμενη στο μακελειό που έγινε την Παρασκευή στο Σινά: «Αυτή η βία τρομάζει τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά προκαλεί κι έναν... αμυντικό κυνισμό. Εναν κυνισμό που, στο όνομα της δικής τους ασφάλειας - ή έστω της υπόσχεσης για ασφάλεια - ρίχνει τις αναστολές τους έναντι π.χ. των αυταρχικών καθεστώτων των άλλων. (...) Για όσο διάστημα φαίνεται ότι ο Αλ Σίσι μπορεί να κρατά κλειστό το καπάκι πάνω από τη χύτρα της Αιγύπτου, που βράζει, οι δημοκρατικές ευαισθησίες της Δύσης πάνε περίπατο (...) Γι' αυτό και η Ευρώπη προτιμά να έχει έναν συνομιλητή στις βόρειες ακτές της Αφρικής ο οποίος να ελέγχει τη χώρα του, έστω με... στιβαρό χέρι, και να κάνει μπίζνες μαζί του, ώστε να ενισχύεται και η οικονομία της Αιγύπτου, παρά άλλη μια κυβέρνηση τύπου Λιβύης, που δεν ελέγχει όχι απλώς ούτε τη μισή χώρα, αλλά ούτε τον περίβολο των υπουργείων της». Ολα αυτά βεβαίως για να κρυφτεί το γεγονός ότι ο Σίσι και η κυβέρνησή του αποτελούν προμαχώνα των σχεδίων μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, και βεβαίως των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που τα περιφρουρούν. Εξ ου και ο κοινός άξονας Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου, τον οποίο η κυβέρνηση θεωρεί στρατηγικό!

Τα στοιχεία
 
«Η καλή δημοσιονομική πορεία του ασφαλιστικού συστήματος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία όλου του κοινωνικού προϋπολογισμού». Με αυτόν τον τρόπο η υπουργός Εργασίας, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη, επιχειρούν να παρουσιάσουν τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα της πολιτικής τους ως αποτέλεσμα της «δυναμικής της οικονομίας» και του «νοικοκυρέματος» στα οικονομικά του ΕΦΚΑ. Οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, αντιμετωπίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια από τη σκοπιά της «δημοσιονομικής σταθερότητας» και μπροστά σε αυτή δεν διστάζει για άλλη μια χρονιά να προχωρήσει σε νέες περικοπές. Το 2018, η συνολική δαπάνη για τους παραπάνω τομείς σε σχέση με το 2017 θα είναι μειωμένη κατά 1,6 δισ. ευρώ. Η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται κι αυτή κατά 363 εκατ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, κατά 214 εκατ. προς τον ΕΟΠΥΥ, ενώ η παραπέρα συρρίκνωση του ΕΚΑΣ «εξοικονομεί» στο κράτος επιπλέον 240 εκατ. ευρώ (από 320 εκατ. φέτος στα 80 εκατ. η δαπάνη για το 2018). Μάλιστα, η πραγματική περικοπή και μόνο για το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων το 2018, σε σχέση με το ποσό που δινόταν για τον ίδιο λόγο πριν αρχίσουν οι περικοπές στους δικαιούχους, ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, η περικοπή αυτή υπερβαίνει ακόμα και τα 720 εκατ. ευρώ τα οποία η κυβέρνηση δίνει ως «κοινωνικό μέρισμα». Μ' αυτά και μ' αυτά, ο ΕΦΚΑ γίνεται ...πλεονασματικός και ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι διολισθαίνουν όλο και πιο βαθιά στη φτώχεια.

Φάπα
 
Αν κρίνουμε από την «υποδοχή» που επιφύλαξαν τα διάφορα «φασιστο-sites» στη νέα ενότητα για τους ένστολους, που εγκαινίασε από την περασμένη Κυριακή ο «Ριζοσπάστης», μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η «φάπα» τούς πόνεσε πολύ. Πολύ περισσότερο, τους πονάει ότι υπάρχουν φαντάροι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και δεν ανέχονται τη σάπια προπαγάνδα που διακινούν τα φασιστοειδή μέσα στα στρατόπεδα. Οτι υπάρχουν ένστολοι που προβληματίζονται και αντιδρούν στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές. Που αντιμετωπίζουν με αγανάκτηση την αποστολή του στρατού να προωθεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και όχι να υπηρετεί την άμυνα της χώρας. Οι χρυσαυγίτικες εθνικιστικές κορόνες δεν μπορούν να κρύψουν ότι κι αυτοί το ίδιο δόγμα υπηρετούν. Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, την αγωνία που είχε η Χρυσή Αυγή να είναι πετυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ; Σε κάθε περίπτωση, φαντάροι και αξιωματικοί δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στη ναζιστική προπαγάνδα. Να απομονώσουν παντού τους φασίστες, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν!



Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου