Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Βοθρο-βλήματα για το «ντιλ» του θανάτου




Βοθρο-βλήματα για το «ντιλ» του θανάτου – του Γεράσιμου Χολέβα

 

 
 
   Μια από τις πιο χυδαίες συνεδριάσεις της ελληνικής Βουλής εξελίχθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2017,  και οι πρωταγωνιστές της είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν για την επικοινωνιακή τους νίκη. 

   Όποιος είχε το κουράγιο να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση- έστω σε αποσπάσματα – μπορεί να βγάλει ένα συμπέρασμα: Παρακμή και απανθρωπιά.
  Αυτοί οι τύποι, χωρίς να έχουν κανένα ηθικό (;) πρόβλημα, μιλάνε για πώληση πολεμικού υλικού, δηλαδή για «ντιλ» μαζικών δολοφονιών με τη Σαουδική Αραβία


   Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ηθικό (;) πρόβλημα για την πράξη του «ντιλ», αλλά για την απουσία ακόμα και της ελάχιστης ντροπής. Καμία ντροπή, ίσα – ίσα το διατυμπανίζουν ως κέρδος για τη χώρα! Κι όταν λέμε για αυτούς τους τύπους δεν εννοούμε μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μια χαρά αντιμετωπίζουν το εμπόριο πολεμικού υλικού. Αυτό που τους …πειράζει είναι ο τρόπος! 

  Ας μην σπεύσουν να …εξεγερθούν για το εάν πρέπει να αποκαλυφθούν πιθανά σκάνδαλα στη διαδικασία. Αν υπάρχουν τέτοια ας γίνουν τα απαραίτητα. Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό που έγινε σήμερα στη Βουλή από τους πρωταγωνιστές ήταν μια συζήτηση – βόθρος. 

 Βλήματα, μεσάζοντες, λασπόνερα μαζί με το αίμα της βιομηχανίας όπλων, κατηγορίες για μίζες (νέες και παλιές), κάτι ονόματα που τα γνώριζαν και οι μεν και οι δεν αφού συνεργάζονται ή συνεργάστηκαν μαζί τους σε διάφορους τομείς (οι ίδιοι τα λέγανε εκτοξεύοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον). 

   Όσο για τους διάφορους «ευαίσθητους» ΣΥΡΙΖΑίους που βγήκαν πρόσφατα και θυμήθηκαν πως είναι και «αριστεροί» (Σκουρλέτης, Φϊλης) και είχαν τους ενδοιασμούς τους για τα «ντιλ» της κυβέρνησης έχουμε να πούμε δύο πράγματα. Πρώτον: Αργήσατε. Δεύτερον: Τέτοιες ευαισθησίες δεν έχετε με το αγαπημένο, πια, ΝΑΤΟ της κυβέρνησης σας; Εκεί δεν υπάρχουν προβλήματα ηθικά, πολιτικά στις μαζικές δολοφονίες και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις διαφόρων ειδών;

  Αυτό που δεν ειπώθηκε στη Βουλή το είχε ήδη περιγράψει με απόλυτο κυνισμό ο «αριστερός»  διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης
  «Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε». (…)«Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά».
   Εάν δεν πιστεύετε στα μάτια σας και αμφισβητείτε πως έγινε τέτοια δήλωση, τότε εμπιστευτείτε τα αυτιά σας και ακούστε εδώΤην αλήθεια – τους – είπε!
 
  Περιέγραψε την αλήθεια όλων εκείνων που σήμερα μιλάγανε για τον θάνατο και τον πόλεμο με τον τρόπο που γνωρίζουν, δηλαδή ως Γιουσουφάκια των Αμερικανών βουτηγμένα στη λάσπη, όπως έγραψε ο συνάδελφος και φίλος, Δημήτρης Μηλάκας, περιγράφοντας μέσα λίγες γραμμές όλο το γεωπολιτικό παιχνίδι και παζάρι του αίματος στην περιοχή και το ρόλο της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας μας

  Μήπως πρέπει να αναφέρουμε τα στοιχεία και τους αριθμούς του αίματος και της καταστροφής; Δεν τους ξέρουν; 

  Δεν γνωρίζουν πως η Σαουδική Αραβία, με την οποία υπογράφουν συμφωνίες εκατομμυρίων οι ΗΠΑ του Τραμπ, είναι μια από τις μηχανές κατασκευής των ισλαμοφασιστών του Ισλαμικού Κράτους και των ανάλογων τεράτων του παρελθόντος; 

  Μήπως δεν ξέρουν τι γίνεται στην Υεμένη;  Δεν ξέρουν πως δύο εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό; 

  Δεν γνωρίζουν πως κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει στην Υεμένη από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν;

  Δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να εκδηλωθεί στην Υεμένη «ο μεγαλύτερος λιμός» των τελευταίων δεκαετιών;

  Αν δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά ας διαβάσουν πως η Διεθνής Αμνηστία «καλεί την Ελλάδα να ανακαλέσει άμεσα την πώληση και μεταβίβαση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία  και να αρνηθεί να εγκρίνει τη μεταφορά, προς τα μέρη της σύγκρουσης στην Υεμένη, κάθε είδους συμβατικών όπλων, πυρομαχικά και εξαρτήματα πολεμικού εξοπλισμού».  Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως «η  Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει ότι οι χιλιάδες θάνατοι αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκαλούνται από αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, παραβιάζουν το δίκαιο του πολέμου και συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να πουλήσει 300.000 βλήματα τύπου 105 mm στη Σαουδική Αραβία για χρήση στην Υεμένη, δεδομένου του πραγματικού κινδύνου για χρήση σε παράνομες επιθέσεις».

  Ας μην διαβάσουν τίποτα. Τα γνωρίζουν όλα. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή. Τα βοθρο-βλήματα στη Βουλή (και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) δεν είναι τίποτα άλλο από την πιο χυδαία και απάνθρωπη «κάλυψη» για τo «ντιλ» θανάτου με τη Σαουδική Αραβία, το οποίο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υλοποιήσουν και δύο και τρεις και όσες φορές τους ζητηθεί.

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να κατηγορηθούν Τσίπρας και Καμμένος για εγκλήματα πολέμου;

    Η Σαουδική Αραβία έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 100 επιθέσεις σε νοσοκομεία σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

    Κάθε δέκα λεπτά πεθαίνει ένα παιδί στην Υεμένη από τους βομβαρδισμούς και τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η Σαουδική Αραβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή