Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Τέρμα δεν έχει ο κατήφορος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού!


Ανακοίνωση για τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για την εκ νέου επικύρωση του αίσχους των 586 και 511 ευρώ μεικτά ως κατώτατου μισθού

Την ώρα που οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν μάχη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, η ΓΣΕΕ σπεύδει να επικυρώσει ξανά το αίσχος του κατώτερου μισθού των 586 και 511 ευρώ...
Eurokinissi
Την ώρα που οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν μάχη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, η ΓΣΕΕ σπεύδει να επικυρώσει ξανά το αίσχος του κατώτερου μισθού των 586 και 511 ευρώ...
Τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, για τη σύναψη συμφωνίας - τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη καταρχήν συμφωνία - με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την «νέα» Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για το 2018, με την οποία ουσιαστικά επικυρώνεται ξανά το αίσχος των 586 και 511 ευρώ μεικτά ως κατώτερου μισθού, με βάση όσα προβλέπει η ΠΥΣ 6/2012 για λογαριασμό των εργοδοτών, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
 Ταυτόχρονα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), ο συνδυασμός των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ζητά την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ σήμερα Τρίτη, για να εξετάσει το ζήτημα της ΕΓΣΣΕ και τη στάση του προεδρείου.

Υπονομεύουν απροκάλυπτα τους εργατικούς αγώνες για τις Συλλογικές Συμβάσεις
 
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:
 «Στα κρυφά, η ηγεσία της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τις εργοδοτικές οργανώσεις, για να επικυρώσουν για ακόμα μια φορά το αίσχος των 586 και 511 ευρώ που έχει νομοθετηθεί από κυβέρνηση και εργοδότες. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τάχα για να διαφυλάξει το "θεσμό" της ΕΓΣΣΕ, προσυπογράφει για άλλη μια φορά την πιο βάρβαρη αντεργατική νομοθεσία που τσακίζει τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Αυτήν τη φορά, μάλιστα, ξεπέρασαν κάθε όριο ξεδιαντροπιάς, αφού παραβίασαν ακόμα και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε μόλις δυο μήνες πριν, που ενέκρινε ως διεκδικητικό πλαίσιο την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και των 751 ευρώ βασικό μισθό, πλαίσιο που είχαν κοινοποιήσει οι ίδιοι με εξώδικη πρόσκληση στους εργοδότες!

Η αθλιότητα αυτή δεν μας προξενεί έκπληξη, καθώς πατούν πάνω στην πάγια και σταθερή γραμμή της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, που συνδιαμορφώνουν με τα αφεντικά. "Ποιος εργοδότης θα δώσει σήμερα 751 ευρώ" αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο. Δύο μήνες αργότερα επικύρωσε εκ νέου αυτήν τη δήλωση με την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ.

Την ίδια στιγμή που υπογράφουν με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, έχουν πάρει απόφαση για γενικές και αόριστες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, με αιχμή τα 751 ευρώ! Με την άθλια στάση τους, υπονομεύουν ανοιχτά και απροκάλυπτα τους εργατικούς αγώνες, την απεργιακή μάχη που δίνουν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους, όπως των οικοδόμων, των ηθοποιών, των τροφίμων και ποτών, για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις αυτές βάζουν εμπόδια στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες του, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη στρατηγική της μεγαλοεργοδοσίας και την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης που αυτή υπαγορεύει, αφού συντάσσονται με τους συγκεκριμένους στόχους.

Είναι ταγμένοι στην υπόθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Γι' αυτό έκαναν ανοιχτή απεργοσπασία, πριν δυο μήνες, όταν το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ έδινε την απεργιακή μάχη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει στο "γύψο" το δικαίωμα στην απεργία! Καταψήφισαν όλοι μαζί (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για πανελλαδική απεργία στις 14 Μάρτη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, λέγοντας ότι η απεργία είναι πλέον ξεπερασμένη μορφή και η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ το 'ριξε στους κοινωνικούς διαλόγους με τη μεγαλοεργοδοσία, εκλιπαρώντας για μια συνάντηση με τον Τσίπρα.

Είναι ύπουλοι και επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους!
 
Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να τους καταδικάσουν και να τους πετάξουν από το σβέρκο τους σε κεντρικό επίπεδο και σε κάθε κλάδο, για να ανασάνουμε!

Να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις, για την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, για να μην είναι κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Που δίνουν με συνέπεια και κόντρα σε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες τη μάχη για ένα ρωμαλέο, μαζικό, αγωνιστικό εργατικό κίνημα, που θα παλεύει απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση και θα διεκδικεί με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση στα σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης - κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 20 Μάρτη!».

Η επιστολή της ΔΑΣ
 
Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) σημειώνει:

«Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι το προεδρείο της ΓΣΕΕ προχώρησε σε συμφωνία με τις εργοδοτικές ενώσεις και μάλιστα πραγματοποιώντας κρυφά συνάντηση μαζί τους. Προχωρήσατε στη συμφωνία χωρίς να κρατήσετε ούτε καν τους τύπους. Δεν συνεδρίασε κανένα όργανο, που δείχνει τη βιασύνη σας να συνυπογράψετε την πολιτική εργοδοτικών οργανώσεων και κυβέρνησης. 
Γνωρίζετε επίσης ότι αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων, των τροφίμων, των ηθοποιών και μουσικών και κινητοποιήσεις άλλων κλάδων.

Το κοινοποιημένο με εξώδικο προς τους εργοδότες πλαίσιο αιτημάτων καθώς και οι αποφάσεις του ΓΣ της ΓΣΕΕ είναι διαφορετικά από αυτά που συμφωνήσατε. Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου ήταν η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ στις 20 Μάρτη στις 10 π.μ. με θέμα την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη στάση του προεδρείου».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου