Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα (VIDEO)





Οι φραστικοί διαπληκτισμοί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους στις κατευθύνσεις και τα μέτρα που θα γονατίσουν το επόμενο διάστημα το λαό. Αυτό επεσήμανε ξεκινώντας την ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την οικονομία.

Όπως πρόσθεσε, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους για το ποιος είναι ο απατεώνας και ποιος ο καλύτερος διαχειριστής δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους για τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολογήτου, τις λαϊκές θυσίες που θα συνεχιστούν για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε την ανακούφιση του λαού και των εργαζομένων, μπορεί να ψηφίσει τις τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα το ΚΚΕ για να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά. 

Χαρακτήρισε πρόκληση τη στάση της κυβέρνησης που εμφανίζει ως φιλολαϊκή στροφή τη μείωση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά, την ώρα που στο τρίτο μνημόνιο, όλα τα κόμματα που το ψήφισαν, δεσμεύτηκαν για την κατάργησή του. 
Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 8 μήνες πριν αντιπλημμυρικά έργα για τη Μάνδρα κι όμως, ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα έργο προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων στην περιοχή.


Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ για το χρέος, επισημαίνοντας ότι αυτό παραμένει σταθερό και εξασφαλίζει μόνο μία χρονική μετάθεση δέκα ετών. Ουσιαστικά, δηλαδή, μεταφέρεται η αποπληρωμή του σε τρεις γενιές εργαζομένων, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα σε τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα για δεκαετίες, για τα οποία θα ματώνει ο ελληνικός λαός. 

Κατήγγειλε επίσης το ψέμα της κυβέρνησης ότι τελείωσε η εποπτεία, την ώρα που η συμφωνία με τους εταίρους προβλέπει συνεχές, μόνιμο, αυστηρό πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Η πολιτική λιτότητας που θα συνεχιστεί στη μεταμνημονιακή περίοδο είναι για να μη χάσουν οι πλουτοκράτες τα όσα κατέκτησαν, εγγυάται την καπιταλιστική κερδοφορία, υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους με το ΚΚΕ.

Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

 

«Τσίπρας - Μητσοτάκης, Μητσοτάκης - Τσίπρας... "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα".

Όσο κι αν οξύνετε τους κούφιους φραστικούς διαπληκτισμούς μεταξύ σας, κύριοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ, δεν μπορείτε να κρύψετε το κύριο:

Την ουσιαστική συμφωνία σας στις κατευθύνσεις και τα μέτρα που θα γονατίσουν το λαό μας από τα βάρη, ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Οι αντιπαραθέσεις σας, για το ποιος είναι πολιτικός απατεώνας και ποιος είναι ανίκανος ως διαχειριστής, δεν μπορούν να κρύψουν τις δεσμεύσεις σας, να περικοπούν τα επόμενα χρόνια οι συντάξεις, να μειωθεί και άλλο το αφορολόγητο όριο, να συνεχιστούν οι λαϊκές θυσίες για να ανακάμψει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του ΣΕΒ αποτελεί την πιο αποκαλυπτική μαρτυρία για το τι έρχεται την επόμενη μέρα.

Για το τι θέλετε να κρύψετε δημιουργώντας κλίμα τεχνητής πόλωσης.
Τι ζητά ο ΣΕΒ;

Να μειωθεί και άλλο το λεγόμενο "μη μισθολογικό κόστος".

Να διατηρηθούν οι μισθοί πείνας.

Να ελαφρυνθεί ακόμη περισσότερο η φορολογία του κεφαλαίου.

Με άλλα λόγια να αυξηθεί η αφαίμαξη των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων.

Τι συνιστά ο ΣΕΒ;

Να αποφευχθεί η πολιτική πόλωση και να συνεχιστούν οι αποφασισμένες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, χωρίς υποχωρήσεις.

Είναι, λοιπόν, ολοφάνερο, ότι χέρι-χέρι οι δανειστές και η εγχώρια άρχουσα τάξη έχουν δρομολογήσει τις χειρότερες μέρες που έρχονται για τους εργαζόμενους.

Και είναι πράγματι πρόκληση να μιλά η κυβέρνηση, για "δίπολο ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση". Η οποία κυβέρνηση, σήμερα, λαμβάνει επαίνους από τα επιτελεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της αμερικανικής κυβέρνησης και φυσικά της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας.

Είναι πρόκληση να εμφανίζετε ως βαθιές -τάχα- διαφορές με τη ΝΔ, το αν θα αναστείλετε για μερικούς μήνες στην ουσία, άντε μέχρι τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, τις δεσμεύσεις σας να πετσοκόψετε τις συντάξεις.

Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει και καταγγείλει το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων και διεκδικεί την κάλυψη των απωλειών, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Οι απώλειες για τους απόμαχους της δουλειάς συνεχίζονται, δημιουργούνται συνθήκες απόγνωσης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, ότι η μεταμνημονιακή εποχή θα συνοδεύεται με νέα μέτρα για την κάλυψη των ματωμένων πλεονασμάτων και την ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρηματικών ομίλων.

Εάν θέλετε πραγματικά να ανακουφίσετε τους συνταξιούχους κι όχι να τους κοροϊδέψετε πάλι μέχρι τις επόμενες εκλογές, τότε ψηφίστε εδώ μέσα την τροπολογία που σας καταθέσαμε σήμερα το πρωί και που είναι στο νομοσχέδιο που συζητιέται την ερχόμενη Τρίτη του υπουργείου Εργασίας, για κατάργηση όλων των ρυθμίσεων του ν. 4387/16, που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Σας την καταθέτουμε και στα πρακτικά, έχει ήδη κατατεθεί, για να την έχετε, να τη μελετήσετε, έχετε χρόνο μέχρι την Τρίτη. Επίσης, προχωρήστε στην άμεση κατάργηση του άρθρου 12 του νόμου Κατρούγκαλου, για να αποκατασταθούν οι συντάξεις χηρείας, όπως ήταν πριν το νόμο αυτό.

Κυρίες και κύριοι,

Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση να εμφανίζετε ως φιλολαϊκή στροφή τη μείωση του ΦΠΑ, που εσείς οι ίδιοι είχατε αυξήσει στα νησιά και μάλιστα, όταν μιλάτε για μείωση μόνο σε 5 νησιά του Αιγαίου και όχι στο σύνολό τους.

Σας θυμίζουμε ότι είστε όλοι υπόλογοι, γιατί με το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που το ψήφισαν -η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ- δεσμευτήκατε για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελούσε ένα μέτρο - αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών.

Η προσωρινή διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε 5 νησιά μέχρι τις 31 του Δεκέμβρη φέτος και με πρόφαση το προσφυγικό είναι μια ενέργεια ουσιαστικά νομιμοποίησης των επικίνδυνων, των αντιδραστικών πολιτικών της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά μας σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Το ΚΚΕ διεκδικεί την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα πλαίσια αυτά προτείνουμε τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε τροπολογία - προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας -που συζητιέται κι αυτή την Τρίτη- και σας προκαλούμε να το ψηφίσετε, εάν δεν έχετε σκοπό πάλι να κοροϊδέψετε για αυτό το εξάμηνο τους νησιώτες που πραγματικά υποφέρουν. Και αυτό σας το καταθέτω για τα πρακτικά.

Είναι πρόκληση να έχετε πάρει νέα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα για όλα τα επόμενα χρόνια και να μας λέτε ότι αντισταθμίζονται από ορισμένα βοηθήματα που θα δοθούν μόνο μία φορά σε ορισμένες κατηγορίες, κυρίως ακραίας φτώχειας.

Όμως τα βοηθήματα, τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, κυρίως τα έργα που έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έχουν καν ξεκινήσει ακόμα, εδώ και 8 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, οι κάτοικοι της Μάνδρας και των άλλων περιοχών που έχουν πληγεί από τις φονικές πλημμύρες ακόμα τις περιμένουν...

Χτες ήμασταν εκεί κλιμάκιο του ΚΚΕ. Τώρα, που έχουν σβήσει τα φώτα της δημοσιότητας και οι υποσχέσεις μένουν ανεκπλήρωτες, μέχρι μια νέα καταστροφή.

Ποιος σας δίνει το δικαίωμα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, γιατί έχετε κι εσείς ευθύνες για τις προηγούμενες περιόδους διακυβέρνησης κυρίως, να παίζετε με τις ζωές, με το βιος των ανθρώπων, των λαϊκών οικογενειών στη Μάνδρα;

Ξέρετε ότι τα μαγαζιά ανοίγουν, όπως μας είπαν οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες οι καταστηματάρχες εκεί, μόνο για ψυχολογικούς λόγους, αφού δεν μπαίνει άνθρωπος να ψωνίσει, γιατί εσείς με την πολιτική σας, την γραφειοκρατία σας, την αναλγησία σας τους έχετε προγράψει, την ίδια ώρα που δίνετε αβέρτα χρήμα ζεστό σε ομίλους, δήθεν επενδυτές της ανάπτυξής σας που εξοντώνει όμως τους αδύναμους, τη φτωχολογιά; Θα μας βρίσκετε μπροστά σας και γι' αυτό και για όλα τ' άλλα ζητήματα κάθε μέρα, κάθε ώρα, μέχρι να λύσετε αυτά τα προβλήματα.

Με τη φαρσοκομωδία της γραβάτας, είχατε το θράσος να βγείτε στον ελληνικό λαό και να ανακοινώσετε πως "λύσατε" το ζήτημα του χρέους, πως το πρόβλημα διευθετήθηκε δήθεν μέσα απ' τη σκληρή σας διαπραγμάτευση.

Αλήθεια, κ. Τσίπρα, ας δούμε τι ακριβώς κέρδισε ο ελληνικός λαός:

Το ύψος του κρατικού χρέους που ζητάτε να αποπληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι παραμένει σταθερό και δεν ελαττώθηκε στο ελάχιστο.

Θα μας πείτε... πήρατε μια χρονική μετάθεση 10 ετών για τα δάνεια του EFSF.
Στην ουσία προσπαθείτε να κρύψετε το πρόβλημα του υπέρογκου κρατικού δανεισμού κάτω απ' το χαλί, να το σπρώξετε λίγο παραπέρα στο μέλλον, όταν πια θα είστε μια πολιτική ανάμνηση.

Το γεγονός πως η λύση σας δεν εξασφαλίζει ούτε καν την περιβόητη βιωσιμότητα του χρέους φαίνεται ακόμη και από τη σχετική τοποθέτηση του ΔΝΤ.

Σύντομα, πριν τις εκλογές, θα προετοιμάσετε οπωσδήποτε και μια πανηγυρική έξοδο της χώρας στις αγορές.

Θα προχωρήσετε σε μια έκδοση ομολόγων η οποία, θα μας πείτε, σφραγίζει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Όμως είναι απολύτως λογικό, σας λέμε, να συμβεί αυτό.

Πολύ απλά, γιατί το μόνο που κερδίσατε με τη διαπραγμάτευση είναι η δυνατότητα να μην αποπληρώνει το κράτος δάνεια προς τον EFSF για μια δεκαετία, σπρώχνοντάς τα λίγο προς τα πίσω.

Τι επιτρέπει αυτό;

Ασφάλεια σε όσους δανείσουν σήμερα στο ελληνικό κράτος πως θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αφού τη δεκαετία που εξασφαλίσατε, δεν έχει άλλες μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις.

Οι εργαζόμενοι αρκεί να σκεφτούν ποιος πληρώνει και ποιος θα ωφεληθεί από τη νέα ρύθμιση του χρέους.

Η συμφωνία σας δεσμεύει τους εργαζόμενους της χώρας σε τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% για τα επόμενα 4 χρόνια και στη συνέχεια, για πλεονάσματα αδιευκρίνιστου ύψους, πάνω απ' το 2,2% μέχρι το 2060, φορτώνοντας σε τρεις γενιές Ελλήνων εργαζομένων να αποπληρώνουν τα διάφορα δάνεια.

Τι έχει να περιμένει λοιπόν ο μισθωτός, ο αυτοαπασχολούμενος, ο επαγγελματίας, ο επιστήμονας, ο αγρότης, ο συνταξιούχος;

Τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα για δεκαετίες...

Η νέα ρύθμιση λοιπόν του χρέους σημαίνει πως ο λαός, ξανά, θα ματώνει...
Δεύτερο ψέμα σας, από το οποίο δεν μπορείτε πια να κρυφτείτε, είναι πως η περιβόητη εποπτεία τελείωσε.

Δεν σταματάτε να διακηρύττετε σε όλους τους τόνους πως πλέον η χώρα βγαίνει από το τούνελ της αυστηρής εποπτείας, των αποφάσεων των δανειστών, πως στέκεται στα πόδια της.

Πανηγυρίζετε, γιατί τάχα η νέα περίοδος θα είναι ριζικά διαφορετική, γιατί, όπως μας λέτε, δεν θα αποφασίζουν οι έξω, αλλά θα αποφασίζουμε εμείς εδώ!

Ας δούμε όμως, την πραγματικότητα.

Κάποιος που ξέρει να διαβάζει, καταλαβαίνει τι ακριβώς διαπραγματευόσασταν τόσες ώρες.

Διαπραγματευόσασταν το πώς θα κρύψετε τη συνέχιση της εποπτείας από τον ελληνικό λαό.

Και η λύση βρέθηκε στο να τη μεταφράσετε ως "Σχέδιο Συνεργασίας και Υποστήριξης".

Δεν μπορείτε, όμως, να κρύψετε πως πρόκειται ουσιαστικά για συνέχιση της αυστηρής εποπτείας για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, χωρίς να συνυπολογίσουμε τους κανόνες και το πλαίσιο εποπτείας που υπάρχει για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η συμφωνία που υπογράψατε προβλέπει ένα συνεχές, μόνιμο, αυστηρό πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών εξελίξεων στη χώρα.

Προβλέπει πως κλιμάκια των δανειστών, των θεσμών, των εταίρων (όπως θέλετε πείτε τους, δεν έχει καμιά σημασία, δεν αλλάζει και τίποτα) θα βρίσκονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα και θα ελέγχουν την πορεία των οικονομικών εξελίξεων της χώρας.

Σίγουρα, κύριοι της κυβέρνησης κάτι θα σκεφτείτε.

Αφού τους βγάλατε από τα υπουργεία για να γίνονται οι συναντήσεις σε ξενοδοχεία, κάτι θα σκεφτείτε και τώρα.

Ίσως κάνετε τις συναντήσεις σε κάποιο πολυτελές χώρο συναντήσεων, όπως αυτούς που φτιάχνετε τώρα με μεγάλη μανία μάλιστα στην παραλιακή ζώνη, από τον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό.

Όπου όμως και να γίνονται οι συναντήσεις, η πραγματικότητα δεν κρύβεται.

Ο έλεγχος, οι εκθέσεις για την εφαρμογή των μέτρων θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα.

Προσπαθείτε να "αμυνθείτε" λέγοντας πως η εποπτεία αυτή είναι διαφορετική.

Πως είναι "δημοσιονομική" εποπτεία, πως αφορά στην επίτευξη των στόχων και πως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει είναι πια "δική μας δουλειά"!

Κάτι τέτοιο προσπαθήσατε να κάνετε στην πρόσφατη συνέντευξή σας κ. Τσίπρα σε ένα αγαπημένο σας δίκτυο, στο "Bloomberg".

Τι σημαίνει όμως αυτό;

Σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επιλέξει τον τρόπο σφαγής του λαού με βάση τις προτεραιότητες της εγχώριας αστικής τάξης.

Η συμφωνία που υπογράψατε είναι σαφής και δε χωρά καμιά απολύτως αμφιβολία. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Για μια ακόμη φορά δεσμευτήκατε, στο ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, θα διατηρηθούν.

Η συμφωνία κάνει επανειλημμένα λόγο για πρόγραμμα που "ανήκει" στις ελληνικές αρχές.

Και μάλιστα, δεχτήκατε ως κυβέρνηση και επανειλημμένα συγχαρητήρια για τις επιδόσεις σας αυτές, για το πόσο πολύ έχετε πια πιστέψει σε αυτές τις αντιλαϊκές κατά τα άλλα μεταρρυθμίσεις.

Αλλά η συμφωνία, που δίνει περιθώρια ευελιξίας στην ελληνική κυβέρνηση, περιλαμβάνει με απόλυτη σαφήνεια τα αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να υλοποιήσετε την επόμενη περίοδο.

Και την ίδια στιγμή συνδέει την υλοποίησή τους με τα όποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ποιον προσπαθείτε λοιπόν να κοροϊδέψετε;

Η συμφωνία που φέρατε προβλέπει συνεχή επιτόπια εποπτεία απ' τους θεσμούς, που θα εξετάζουν κάθε τρίμηνο αν έχουν υλοποιηθεί συγκεκριμένα αντιλαϊκά μέτρα και θα προτείνουν διορθωτικά μέτρα.

Όλα τα άλλα που λέτε είναι για εσωτερική κομματική, μικροκομματική πολιτική κατανάλωση.

Επίσης, τι ακριβώς εννοείτε, όταν λέτε ότι θα αποφασίζουμε εμείς όλοι μαζί για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα;

Μήπως, αυτά τα μέτρα που απαιτούν και οι εκπρόσωποι της εγχώριας τάξης, σας τα ζήτησε κανένας συνταξιούχος εδώ στην Ελλάδα, κανένας μισθωτός, κανένας αυτοαπασχολούμενος;

Θεωρείτε ότι έχουν ενιαία συμφέροντα αλήθεια στην ελληνική κοινωνία, οι μεγαλομέτοχοι των ομίλων και όσοι δίνουν την καθημερινή τους μάχη για να επιβιώσουν;

Το πιο "ωμό" ψέμα σας είναι πως με τη συμφωνία που υπογράψατε, τα βάσανα των εργαζόμενων τελειώνουν.

Γιατί πρέπει να το παραδεχτούμε πως το θράσος σας είναι κυριολεκτικά απύθμενο.

Ας δούμε τι λέει η συμφωνία που υπογράψατε.

Ποια είναι η πραγματικότητα.

Πρώτα-πρώτα, με τη συμφωνία σας, διακηρύττετε τη "δέσμευσή σας για τη θωράκιση όλων των μέχρι τώρα σημαντικών μεταρρυθμίσεων".

Λέτε, με άλλα λόγια, πως η μέχρι σήμερα σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων σε μισθούς, σε συντάξεις, σε φόρους θα θωρακιστούν στο διηνεκές. Πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά υποχώρηση, καμιά ελάφρυνση.

Αλλά δεν περιορίζεστε μόνο στην απαρέγκλιτη τήρηση των προηγούμενων αντιλαϊκών μέτρων που έχετε λάβει.

Γιατί η μεταμνημονιακή περίοδος, που τάχα θα άρει τη λιτότητα, στη πραγματικότητα φέρνει νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Αρκεί να διαβάσει κανείς το παράρτημα της συμφωνίας σας για να καταλάβει πως η μεταμνημονιακή περίοδος μεταφράζεται σε νέες, σκληρές θυσίες για τους εργαζόμενους.

Ό,τι και να ψελλίζετε για τις συντάξεις, για τη φορολογία, η σαφής, απόλυτη, κυνική τελικά δέσμευσή σας στις μεταρρυθμίσεις - κλειδί -που έχουν ήδη προωθηθεί- μαρτυρά πως οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν 1 δισ. ευρώ με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς απ' τις αρχές του 2019, ενώ απ' τις αρχές του 2020 η μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσει σε νέα αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων.

Δεν μπορείτε πια να κοροϊδέψετε κανέναν.

Δεν μπορείτε βέβαια να μας εξηγήσετε και πώς θα αποφύγετε το τσεκούρωμα των συντάξεων, όταν έχετε ήδη συμφωνήσει πλεόνασμα του 3,5%, και όταν έχετε συμφωνήσει σε θωράκιση των ψηφισμένων μέτρων. Το ξαναλέμε προς εμπέδωση.

Η συμφωνία σας προβλέπει νέα φορολογική αφαίμαξη του λαού μέσα από νέα αύξηση του ΕΝΦΙΑ και των αντικειμενικών αξιών στις λαϊκές κατοικίες.

Ενώ δεσμευτήκατε ρητά πως θα προχωρήσετε όχι μόνο στη θωράκιση αλλά και σε νέα επέκταση του πλαισίου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται σε νέα επιθετική επέκταση των πλειστηριασμών, ώστε να εξαναγκαστούν όλοι να πληρώσουν για να στηριχθεί το τραπεζικό κεφάλαιο.

Υπόσχεστε γενικά και αόριστα αλλαγές στους μισθούς και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και λέτε συνειδητά ψέματα για μια ακόμη φορά.

Γιατί η συμφωνία που κραδαίνετε, παριστάνοντας το νέο Μωυσή, κάνει λόγο για θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και για επιλογές του κατώτατου μισθού με αυτό και μόνο το κριτήριο.

Αποκαλύπτεστε. Γιατί με αυτό το κριτήριο οι μισθοί δεν πρόκειται να επανέλθουν. Θα παραμείνουν καθηλωμένοι.

"Τίποτα θετικό δεν υπάρχει;", θα μας ρωτήσετε...

- Θετικό για ποιον; Θα σας απαντήσουμε. Φυσικά, για τους φίλους σας στο ΣΕΒ, στο ΣΕΤΕ, τους άλλους εκπροσώπους του κεφαλαίου, για τους φίλους σας στα επενδυτικά funds φυσικά.

Η συμφωνία είναι γεμάτη με στοιχεία που, όλους μαζί τους παραπάνω και εσάς, σας επιτρέπουν να πανηγυρίζετε.

Η πλήρης απελευθέρωση των επενδύσεων με τους εκ των υστέρων τυπικούς ελέγχους, που διαλύουν ακόμα και το σημερινό, ελάχιστο πλέγμα προστασίας που υφίσταται τώρα, είναι σημείο που σίγουρα σας επιτρέπει να χαμογελάτε, γιατί έρχονται οι περιβόητες επενδύσεις, έρχεται βλέπετε η ανάπτυξη!

Η επιθετική προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων σε δεκάδες διαφορετικούς τομείς είναι μια ακόμη πλευρά για την οποία θα σας επιβραβεύσουν οι φίλοι σας.

Η συμφωνία σας, επαναλαμβάνει τη σαφή δέσμευσή σας, για να εκχωρήσετε στο μεγάλο κεφάλαιο και να ολοκληρώσετε τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια, στην Ύδρευση, στις Μεταφορές.

Ιδιωτικοποιήσεις που θα οδηγήσουν σε τεράστια εκτίναξη του κόστους για τα λαϊκά στρώματα, για τις λαϊκές οικογένειες...

Έρχεστε με θράσος και λέτε πως τα μέτρα σας φέρνουν κοινωνική δικαιοσύνη.

Πως πρόκειται για ένα μείγμα πολιτικής, για μια αναδιανομή δήθεν απ' αυτούς που έχουν προς τους φτωχούς. Πως όσοι μπορούν, πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη ως ελεήμονες, για να στηριχθούν οι αδύναμοι.

Κύριοι της κυβέρνησης, σε λίγο θα μας πείτε ότι προνομιούχος είναι και ο μισθωτός με 10.000 χρονιάτικο εισόδημα, τον οποίο θα τσακίσετε με τη φορολογία.

Όμως, πλούσιος δεν είναι ο συνταξιούχος των 1.300 ευρώ που θα του κόψετε τη σύνταξη.

Πλούσιος δεν είναι ούτε αυτός που έχει ένα μικρό εξοχικό και που για να μη χάσει το σπίτι του λόγω χρεών στην τράπεζα, αναγκάζεται να το πουλήσει μπιρ παρά, γιατί αλλιώς δεν εντάσσεται στο νόμο Κατσέλη.

Η πολιτική σας είναι να τσακίζετε πλέον απροκάλυπτα όλους όσους έχουν κάτι ακόμα να δώσουν, αφαιμάζετε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους που δεν βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης, προκειμένου να τροφοδοτήσετε μόνο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Και για να συγκαλύψετε αυτήν την κατάσταση δίνεται ελάχιστα ψίχουλα στους απόλυτα εξαθλιωμένους.

Η λογική σας έχει ένα και μοναδικό στόχο.

Να συγκαλύψει τον πραγματικό πλούτο, τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζών, που συσσωρεύουν δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος των εργαζομένων.

Η πραγματική διαχωριστική γραμμή δεν είναι ανάμεσα στο μισθωτό των 500 ευρώ και στο μισθωτό των 1.000 ευρώ.

Είναι ανάμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και στα πολιτικά αφεντικά σας. Τους ομίλους, τους οποίους τροφοδοτείτε με αναπτυξιακούς νόμους, με τις φοροελαφρύνσεις, με τις ιδιωτικοποιήσεις και με το αίμα των εργαζομένων από την εκμετάλλευσή τους.

Θέλει θράσος να βαφτίζετε κοινωνική δικαιοσύνη το να τσακίζετε στην πραγματικότητα το λαό.

Να παίρνετε απ' τις τσέπες του 10, να δίνετε τα 9 στους ομίλους και το 1 που δίνετε πίσω στο λαό με τα διάφορα αντίμετρα, να το βαφτίζετε κοινωνική δικαιοσύνη.

Σταματήστε αυτήν την κοροϊδία.

Πράγματι η ανάπτυξη, η καπιταλιστική ανάπτυξη για να εξηγούμαστε, έρχεται. Έστω με ρυθμούς χελώνας, δεν έχει τόση σημασία αυτήν τη στιγμή.

Οι ρυθμοί ανάκαμψης του ΑΕΠ θα πάρουν τα πάνω τους, τα κέρδη των ομίλων θα σταθεροποιηθούν.

Άλλωστε, αυτό το φροντίζετε εσείς με την πολιτική σας. Ό,τι κάνετε έχει από πίσω αυτήν την κατεύθυνση: Τη σταθεροποίηση των κερδών των ομίλων.

Η πολιτική λιτότητας που φέρνετε στη "μεταμνημονιακή" περίοδο έχει αυτό το περιτύλιγμα.

Να μη στομώσει η καπιταλιστική κερδοφορία, να μη χάσουν οι πλουτοκράτες τα όσα κατέκτησαν.

Γι' αυτό και σε ολόκληρο άλλωστε τον κόσμο εδώ που τα λέμε, προωθούνται τέτοια αντιλαϊκά μέτρα.

Η καπιταλιστική κερδοφορία απαιτεί φθηνή εργατική δύναμη και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται τη διασφάλιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτό πετυχαίνετε και εσείς, αυτό πετυχαίνουν και οι συνάδελφοί σας σε άλλες χώρες. Φέρνετε μέτρα που εγγυώνται την καπιταλιστική κερδοφορία, γι' αυτό και σας κρατάνε τα πολιτικά αφεντικά σας και σας αξιοποιούν σε αυτή μόνο την κατεύθυνση.

Η ανάπτυξή σας πατάει πάνω στο τσάκισμα των εργαζομένων, στη διατήρηση αντιλαϊκών μέτρων, σε νέα μέτρα που θα έρθουν για φθηνή εργατική δύναμη.
Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να φοβούνται αυτήν την ανάπτυξή σας.
Ανάπτυξη που ό,τι και να κάνετε, δεν μπορεί να είναι σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου είναι το πραγματικό πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, που δεν βρίσκουν κερδοφόρα διέξοδο, διογκώνονται.

Χαρακτηριστική έκφρασή τους είναι τα τεράστια κρατικά χρέη που δεν είναι πλέον διαχειρίσιμα.

Γι' αυτό και η εκδήλωση νέας καπιταλιστικής κρίσης είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Κρατήστε το αυτό.

Για αυτό και οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και η πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου αυξάνεται συνεχώς. Κι αυτό κρατήστε το.

Εσείς κύριοι της κυβέρνησης, δεν μπορείτε να κρύψετε πια και το ρόλο που παίζετε εδώ στην ευρύτερη περιοχή.

Έχετε αναλάβει το ρόλο σημαιοφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Διακινδυνεύοντας ακόμα και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμική αναμέτρηση για τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων.

Το μεγάλο σας, λοιπόν, καινούργιο προπαγανδιστικό ψέμα, με το οποίο πιθανότατα θα πάτε και στις εκλογές, είναι πως η νέα περίοδος θα είναι φιλολαϊκή.

Όμως εμείς σας λέμε καθαρά και προειδοποιούμε γι' αυτό τον ελληνικό λαό, ότι αυτή η ανάπτυξή σας απαιτεί μόνο νέα βάσανα για το λαό.

Η νέα συμφωνία που φέρνετε προδιαγράφει ακριβώς αυτό.

Νέα βάρη για θωράκιση μόνο των κερδών των λίγων, την ίδια στιγμή που η πιθανότητα εκδήλωσης νέας κρίσης και εμπλοκής της χώρας ακόμα και σε πολεμικές περιπέτειες αυξάνεται διαρκώς.

Είστε, βέβαια, ένας επιτυχημένος διαχειριστής κ. Τσίπρα αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος.

Γι' αυτό και η ΝΔ δυσκολεύεται να σας αντιπολιτευθεί επί της ουσίας και ανακαλύπτει ακόμα και "αριστερά" στοιχεία στην πολιτική σας, εκεί που δεν υπάρχουν, διακινδυνεύοντας πλέον ακόμα και τη σοβαρότητά της, ως το βασικό αστικό κόμμα που εκφράζει την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν θα σας αφήσουμε όμως να συνεχίσετε ανενόχλητοι αυτή τη φαρσοκωμωδία της τεχνητής πόλωσης.

Τα έχουμε ζήσει αυτά με όλους τους προηγούμενους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με τα εξαπτέρυγά τους και τώρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ με τα δικά του εξαπτέρυγα, που τον προσεταιρίστηκε η αστική τάξη πολιτικά, σας προσεταιρίστηκε η αστική τάξη πολιτικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πρώτα ως εφεδρεία για να περιορίσει το ΚΚΕ και σε συνέχεια ως γκεσέμι στο πολιτικό σύστημα και τελικά ως εξουσία, ως μέρος της εξουσίας στην καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας.

Τα περί "φωτός - σκότους", "προόδου - συντήρησης", "ακροδεξιάς - ακροαριστεράς" και κολοκύθια τούμπανα είναι μόνο για να κρύψουν την πλήρη ταύτιση και των δυο σας στη σημερινή κυρίαρχη και άκρως επικίνδυνη ευρωατλαντική πολιτική.

Οι επιμέρους διαφορές σας στο μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείτε και οι δύο δεν σας σώνουν, ούτε είναι αρκετές για να πείσετε ότι κάποιος από τους δύο σας είναι δήθεν μικρότερο κακό από τον άλλον.

Και οι δύο -με τους απαραίτητους κολαούζους σας- είστε το ίδιο επικίνδυνοι και οι δυο για τα λαϊκά συμφέροντα, για τα λαϊκά δικαιώματα, για την ευημερία αυτού του λαού, αυτού του τόπου.

Στο χέρι λοιπόν του λαού μας, των εργαζομένων, των νέων είναι να βγουν στο προσκήνιο, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους ενάντια σε όλους εσάς που τους ματώνετε τα όνειρα, που τους κλέβετε την ίδια τη ζωή...

Εμείς, σ' αυτή τη μάχη θα είμαστε παρόντες, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, με δυναμισμό και με συνέπεια».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου