Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

“Τσίπρα μοι έννεπε, Μούσα, πολύτροπον, ός μάλα πολλά πλάγχθη…”


Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που έγραφα σχετικά πρόσφατα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ότι στην Ελλάδα προτιμήσαμε τον Αχιλλέα και την Ιλιάδα, ενώ οι δυτικοί δανειστές  λαιστρυγόνες και κύκλωπες κατά Τσίπρα  πολύ ηγάπησαν την Οδύσσεια και τον Οδυσσέα.
Το διάγγελμα του πρωθυπουργού με καμένο τον πάπυρο στο Μάτι, για να μην τον πιάνει το μάτι, σε ιθακίσιο τοπίο να φέρνει σε Πρέσπες, αποφάσισε ότι πρέπει, ως παιδί που είναι, να θυμίζει μεταφραστική φυλλάδα γυμνασιόπαιδου της εποχής του “δε δικαιούσθε δια να ομιλείτε”. Λίγο να τον προσέξει κανείς, μάς είπε ότι εμείς φταίμε, που φάγαμε τα βόδια του Ήλιου, οπότε αυτός ως Οδυσσέας θυμήθηκε όσα συμφέρουν από την Οδύσσεια.

Απέφυγε λοιπόν επιμελημένα ο λογογράφος του να παρομοιάσει τη Μέρκελ ή τη Λαγκάρντ με Κίρκη και Καλυψώ. Στο διάγγελμα λείπει ο γυναικείος πειρασμός. Έδωσε έμφαση στους λωτοφάγους, με την ελπίδα ότι ο ελληνικός λαός θα παραμείνει λωτοφάγος και θα τον δει ως το επαναστατικό όχι που έγινε και θα ξαναγίνει υπερεπαναστατικό ναι!

Κορυφαία στιγμή όμως είναι η προσομοίωση των δύο μνημονίων, που προηγήθηκαν της Οδύσσειάς του, ως μαύρων Συμπληγάδων Πετρών και του δικού του τρίτου αριστερού μνημονίου ως σχεδίας, με την οποία ο Τσιπροοδυσσέας ηγέτης φτάνει τελικά απ’ το νησί της Καλυψώς στην Ιθάκη, έχοντας εξολοθρεύσει, με τις επιλογές του, όλους τους συντρόφους του.
Στο επίπεδο δε της προεκλογικής τηλεμαχιάδας, στην κακοπαιγμένη παράσταση του “παιδιού” που γυρνάει στα σκέλια της Πηνελόπης -Εξουσίας, το οδυσσεϊκό μπρελόκ του εικοστού πρώτου αιώνα χαρακτηρίζει μνηστήρες όλους όσοι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλει σφαγές, προφανώς χαρακτήρων! Εύγε!
Υποθέτω ότι στη Θεσσαλονίκη θα τη δει τουλάχιστον Αντώνιος και Κλεοπάτρα, ή το λιγότερο Πτολεμαίος για να παρακάμψει τον Μακεδόνα στρατηλάτη και ν’ ασχοληθεί με τ’ αλεξανδρινά βασίλεια. Πιθανόν δε να μας παρουσιάσει και πόρισμα για το κάψιμο της… αυθαίρετης βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Προκαταβολικά 10 με τόνο! (προσφορά των ψαράδων που δε χωράνε στην ευρωποσόστωση για την αλιεία του τόνου) …

1 σχόλιο:

  1. 1ον.

    ΆΚΟΥ ΡΕ ΣΥ ΧΑΪΔΕΥΜΕΝΕ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΥ Junker!!

    Ακου Ρέ Ψέμα Τι θα Σου πω:

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Εύκολο ν’ Αλλάξεις
    Οταν Χαλάσεις Εντελώς!
    ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ "ΜΑΤΙΑ" ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
    Ποιος Είν’ Ο ΔΡΟΜΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ!

    Για Μένα Ο Δρόμος ΕΙΝΑΙ Δρόμος
    Στον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΛΕΣ
    Τι πα να πει ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ
    ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ!
    Για ΣΕΝΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΤΙ ΠΑ ΝΑ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ
    Ποιο θα ’Ναι ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΈΧΕΙ ΚΑΙ Η ΒΟΘΡΟΛΑΣΠΗ ΗΔΟΝΗ
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΘΡΟΛΑΣΠΗ ΘΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ... ΑΓΑΠΗ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ!!!-;;;


    Ακούστε Ρέ Αρχοντολόγια Σκυλοσόγια Ρέ Κλεφτοφονιάδες Της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ:
    Κατεβήται ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΒΟΘΡΥΛΑΣ... ΚΑΤΕΒΗΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΡΑΣΟΦΟΡΙΚΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!!!!

    ..... ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΈΝΑ ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΟ ΜΑΔΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ!!!

    ... ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ... ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΆΔΗ!!!

    ΟΚ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ;;;

    .... ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ ΆΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΪΚΑ ΒΟΛΙΑ!!!

    2ον.
    Κάτι που ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΟΥΔΕΙΣ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ:


    Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ/ΕΝΝΟΙΑ" ΛΕΓΕΤΑΙ "ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ" ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ:

    1. Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ "ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ"!!! ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΧΡΕΟΥΣ" ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΤΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ (Γιαυτό το κάναν για ... 99 χρόνια!) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ... ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

    2. Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η "ΛΟΓΙΚΗ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ (σε Εθνικό Επίπεδο Λέγεται: Εθνική Προδοσία/άρα Εσχάτη Ποινών!) "Β. Μακεδονία" ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ "ΚΑΘΑΡΟ" ΤΡΌΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥ!!! ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ!!!

    3. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΗ (ΞΑΝΑ) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ... "ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ" ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΌΧΙ Μετοχικά Νούμερα βλέπουμε ΌΤΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΌΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΡΟΠΟ! Από Την "ΚΑΘΑΡΣΗ" ΤΟΥ 1989 (πιος την θυμάται;;;) στο "Μαζί Τα Φάγαμαι" πήγαμαι στο "Κυβερνώ/Κυβερνάω έναν Λαό απατεώνων" και ντουγρού στο "... ΟΙ ΚΑΜΕΝΟΙ ΦΤΑΙΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥΣ!!!"

    4. Ο ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΣ ΑΤΙΜΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ! ΟΙ ΝΑΖΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ/ΜΑΖΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ Selber Schuld! ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΤΑΙΣ"!!! ΠΑΝΩ ΣΕΑΥΤΟ ΤΟ "ΣΤΗΡΙΓΜΑ" ΤΟΥ Selber Schuld ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ/ΑΤΙΜΟ/ΑΝΗΘΙΚΟ/ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ/ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΟ "Πρέπει ο καθένας να αλλάξει μόνος Του!!!/Πρέπει Πρώτα να Αλλάξουμε Εμείς ο καθένας Ξεχωριστά!!! Τί ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ;;; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ!!!


    ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΌΤΙ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: (... εάν "Το Τούρκο" πάρει με το έτσι θέλω 30 Νησιά) ... "ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ" ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ: ΝΑΙ πήραν 30 αλλά ΕΜΕΙΣ ... ΓΛΥΤΩΣΑΜΑΙ 80 ΝΗΣΙΑ! (ΤΟ ΌΤΙ "ΤΟ ΤΟΥΡΚΟ" ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΤΑ ΆΛΛΑ 80 ΔΕΝ ΤΟ ... ΛΕΝΕ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή