Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Υποψήφιοι Νόμπελ Ειρήνης: Τραμπ, «Λευκά Κράνη» και Τσίπρας – Ζάεφ – «Ένα τρομακτικό αστείο»






Από herko στο Σεπ 30, 2018 Διεθνή
 
Άλλωστε το πήρε και ο Ομπάμα και ο Κίσινγκερ και ο Κάρτερ και τόσοι άλλοι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού.

Βέβαια, η άλλη πρόταση είναι η διαβόητη ΜΚΟ «Λευκά Κράνη» που διατηρεί στενές σχέσεις με τζιχαντιστές και ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Έτσι η περίπτωση των Αλ. Τσίπρα – Ζ. Ζάεφ, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, είναι απόλυτα ταιριαστή και μέσα στο πνεύμα των Βραβειων Νόμπελ Ειρήνης.


Βλέποντας κάποιος τα ονόματα των παραληπτών των βραβείων νόμπελ ειρήνης, από το 1901 μέχρι και σήμερα, θα διαπιστώσει ένα πράγμα: πως τα εν λόγω βραβεία έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, για «ξέπλυμα» εγκληματιών πολέμου, για τον «καθαγιασμό» ιμπεριαλιστικών σφαγείων.

Αυτές είναι οι κυριότερες προτάσεις όπως τις καταγράφει σήμερα το Σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων και αναπαράγουν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.
Πολλά πρώην φαβορί αναφέρονται επίσης, όπως οι Ρωσίδες ακτιβίστριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λουντμίλα Αλεξέγιεβα και Σβετλάνα Γανούσκινα και η οργάνωση Memorial. Ή οι οργανώσεις που εργάζονται με πρόσφυγες και θύματα πολέμου, όπως οι Physicians Without Barriers.

Το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ειρήνης (PRIO) περιλαμβάνει στον κατάλογο των υποψηφίων του γιατρούς όπως ο Κονγκολέζος Ντένις Μακουέγκε και η Γιαζίντι Νάντια Μουράντ. Στην κορυφή, το WFP – Το Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ», αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Σουηδικού πρακτορείου ΤΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου