Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί δε ψηφίζουν την πρόταση μας για επαναφορά μισθών; (vid)


 

Δημήτρης Κουτσούμπας: Όποιος θέλει επαναφορά μισθών και συντάξεων, να ψηφίσει την πρόταση νόμου των 515 συνδικάτων που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή


Όποιος θέλει να επαναφέρει μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα, να ψηφίσει την πρόταση νόμου των 515 Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή,


Γιατί δε ψηφίζουν την πρόταση μας για επαναφορά μισθών; 


επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «24/7», το πρωί της Τετάρτης 5 Σεπτέμβρη.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση διατηρεί ενεργό το οπλοστάσιο των μνημονιακών νόμων, ενώ για τον κατώτερο μισθό σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί το νόμο Βρούτση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,

που ορίζει ότι ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση και όχι με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας που σημαίνει ψίχουλα στο διηνεκές για τους εργαζόμενους.

Για τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν τις επεκτείνει σε όλους τους κλάδους και πως καλύπτεται μόνο το 10% των εργαζομένων από Κλαδικές Συμβάσεις.

Για τις συντάξεις και τη συζήτηση περί αναστολής της μείωσής τους, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μπορεί στη Βουλή να ψηφίσει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων.


Γιατί δε ψηφίζουν την πρόταση μας για επαναφορά μισθών; 

Σε ερώτηση για τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ, ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα συλλαλητήρια των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ και όχι διάφορα άλλα εθνικιστικού τύπου συλλαλητήρια που γίνονται για αποπροσανατολισμό από την αντιδραστική συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ,

που έγινε κυρίως για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ που είναι ο κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης και η πολιτική τους είναι προς την κατεύθυνση αλλαγής συνόρων.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ο σημαιοφόρος των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή και επισήμανε ότι ο λαός θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα σχετικά με τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία.

Σχολίασε επίσης πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκ του αποτελέσματος είναι μια από τα ίδια ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και ανέφερε ότι στην Ευρώπη η σοσιαλδημοκρατία συγκυβερνά με φιλελεύθερες δυνάμεις, ενώ για τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι οι φασίστες είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος.

Ακούστε την συνέντευξη

 



Πηγή: 902.gr

http://www.rovespieros.gr

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΜΑ: Πράγματι η Κατάσταση ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ Επικίνδυνη!


    ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΙ!!!

    ...ΊΣΩΣ ΕΤΣΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!!... όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος!!!

    ... και ΕΤΣΙ θα Σταματήσουν οι Ακαδημαΐζουσες Ιδεολογικοπολιτικές Φαρισσαϊκές Ατέρμονες Αναλύσεις της "Αριστεράς" πού ΔΕΙΝΟΥΝ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ!!!

    ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (Ετυμολογία Φυσικής "Καταστροφή") ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!! ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΙΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Memorandum for next 99 Years- Μακεδονία/Skopje- Αλβανία και Β.ΗΠΕΙΡΟΣ- Θράκη/Bata Trakya- ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Αιγαίο και Των Νησιών με ΤΟ ΆΛΛΟ ΨΕΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ!!!)!!!

    ή ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΡΙΖΩΝ ή ΔΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ... ΕΞΑΥΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!!

    ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ!!!

    ... ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ..



    ΥΓ. ψίτ ψίτ ψίτ! ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠ' ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ... ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!!... ΌΤΑΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ Η ΖΩΗ! ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ....... ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ("ΑΡΧΑΙΑ") ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΡΧΑΙΑ" [ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ/ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ] ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ!!!... ψίτ ψίτ ψίτ! (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΚΗ" ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ: ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΗ ΤΡΕΧΕΙ ΛΙΓΟ... ΑΙΜΑ... ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ... ΖΩΗ!!! Ο ΑΝΗΡ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ!!! ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΤΟ - ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΤΟ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΣΤΕΤΟ [ΜΜΜ]!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή