Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Εργατική Ενότητα»: Εξευτελιστική η στάση της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης


Από τις εργασίες του Συνεδρίου
     Από τις εργασίες του Συνεδρίου

Την εξευτελιστική στάση της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ), στο 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μια διαδικασία που θα έπρεπε να στηρίζεται στις παραδόσεις της εργατικής τάξης, του ταξικού κινήματος καταγγέλλει η «Εργατική Ενότητα», παράταξη που στηρίζεται από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και συμμετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου.

Η «Εργατική Ενότητα» σημειώνει:

«1. Στο χώρο του Συνεδρίου, αντιπρόσωποι της “Εργατικής Ενότητας” αντιλήφθηκαν την παρουσία ασφαλίτη με το όνομα Δημήτρη Βύσαλη, τον οποίο ήρθε λίγο αργότερα να παραλάβει ο διοικητής του. Η δικαιολογία της παρουσίας του στο χώρο ήταν ότι “ήρθε για καφέ”.... στο ξενοδοχείο. Να σημειωθεί ότι προχτές, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που ανήκει στις ίδιες παρατάξεις που στρογγυλοκάθονται σαν πλειοψηφία στη Διοίκηση, ζήτησε σε συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για συνδρομή των κατασταλτικών μηχανισμών, ώστε τα Συνέδρια των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων να 
εξασφαλίζουν τις νόθες διαδικασίες τους. Η κατρακύλα τους φαίνεται ότι αυτές οι παρατάξεις μέσα στο συνέδριο δεν βρήκαν να πουν λέξη γι αυτό το γεγονός.


2. Με την έναρξη του Συνεδρίου, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ, καταπάτησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, αρνήθηκαν το λόγο στους καλεσμένους, «για να κάνουμε πιο γρήγορα», κάτι που δεν τους πέρασε με την αδιάλλακτη στάση των αντιπροσώπων της “Εργατικής Ενότητας”.

3. Στο τέλος, διέλυσαν τη διαδικασία αποχωρώντας, αφού αρνήθηκαν να διεξαχθεί συζήτηση από τη συνέλευση των αντιπροσώπων, για σωματεία που με στοιχεία έχουν εκλέξει αντιπροσώπους με νόθες διαδικασίες:

- Σωματεία που εκλέγουν μέσω χουντικών νόμων αντιπρόσωπο ακόμα και με ένα (!!!!) ψηφίσαντα, ενώ κανονικά απαιτούνται τουλάχιστον 75!

- Σωματεία που δεν τήρησαν ούτε τα στοιχειώδη, δηλαδή δεν κατέθεσαν αποδεικτά για την παρουσία στις εκλογές τους δικαστικού αντιπρόσωπου, ή εφορευτικής επιτροπής, ή ακόμα και μητρώου μελών και λίστας ψηφισάντων.

- Σωματεία που δεν εκπροσωπούν κανένα επάγγελμα και κανέναν κλάδο, στα οποία ψήφισαν, από ελεύθεροι επαγγελματίες μέχρι..... γιατροί και δικηγόροι
- Εντοπίστηκαν περίπου 2000 διπλοψηφίες

- Σε ελέγχους της διαδικασίας κατά τη διάρκεια των εκλογών κάποιων σωματείων, εντοπίστηκε ότι διαφορά αυτών που προσήλθαν με αυτούς που είχε η κατάσταση ψηφισάντων δείχνει ότι ψήφισαν και τα δέντρα.

Η πρεμούρα τους να μην γίνει συζήτηση είναι γιατί φοβούνται να μην δουν όλοι οι αντιπρόσωποι πως ακριβώς θέλουν να εξασφαλίσουν τις θεσούλες τους. φοβούνται πως ακόμα και συνδικαλιστές που εκλέχτηκαν μέσα από τα δικά τους ψηφοδέλτια, αλλά είναι τίμιοι, και δεν θέλουν να λερωθούν από τις δικές τους μεθοδεύσεις, θα τους γυρίσουν τελικά την πλάτη.

Καλούμε την εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης, να καταδικάσει στην πράξη τους εργατοπατέρες, που κάθονται στο σβέρκο μας, και καμία σχέση δεν έχουν με τον κόσμο του μόχθου, τους εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους, ανεξάρτητα από το σε ποιά παράταξη θεωρούν ότι ανήκουν, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην επιτρέψουν την κατρακύλα του ΕΚΘ, με ευθύνη της ηγεσίας του. Να μην νομιμοποιήσουν νόθες διαδικασίες, να εξασφαλίσουν ένα συνέδριο που θα γίνει δυνατή η συζήτηση, και η πολιτική αντιπαράθεση, από τους αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου