Στα ύψη έχει εκτοξευθεί η προκλητικότητα των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απειλεί πως θα «περάσει στις πράξεις». Όπως σημείωσε κυνικά σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο «οι ΗΠΑ θα περάσουν στις πράξεις εναντίον εκείνων που αντιτίθενται στην ειρηνική αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Τώρα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε δράση για να υποστηρίξουμε την ικανοποίηση των αναγκών του απελπισμένου λαού της Βενεζουέλας», ενώ χαρακτήρισε «μπράβους» και «ένοπλες συμμορίες» την αστυνομία και τον στρατό της Βενεζουέλας.


Ρεσιτάλ θράσους και πρόκλησης ωστόσο έδωσε και ο – κουβανικής καταγωγής- ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος προκάλεσε σάλο με σχετική του ανάρτηση στα social media καθώς παρομοίασε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο με το Μουαμάρ Καντάφι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο βενεζουελάνος πρόεδρος θα έχει την τύχη του λίβυου ηγέτη. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρούμπιο – γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του ενάντια στην Κούβα και τη Βενεζουέλα- ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δυο φωτογραφίες, η πρώτη με τον Καντάφι χαμογελαστό κατά την περίοδο της εξουσίας του και η δεύτερη με τον λίβυο ηγέτη γεμάτο αίματα, ετοιμοθάνατο στα χέρια των εχθρών του. Σημειώνεται πως ο Καντάφι είχε δολοφονηθεί τον Οκτώβρη του 2011, αφότου συνελήφθη έπειτα από τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Το τελευταίο διάστημα ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ξιφουλκεί ενάντια στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Νικολάς Μαδούρο, καλώντας μάλιστα την Ουάσινγκτον να αναλάβει στρατιωτική δράση ενάντια στη λατινοαμερικάνικη χώρα. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ο Ρούμπιο ταξίδεψε στην Κολομβία ώστε να εποπτεύσει τη λεγόμενη “ανθρωπιστική βοήθεια” που αναμένονταν να περάσει τα σύνορα με τη Βενεζουέλα. 

Η ανάρτηση του γερουσιαστή προκάλεσε αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΗΠΑ, ενώ πολλοί χρήστες του Twitter ζήτησαν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να κατεβάσει το λογαριασμό του Ρούμπιο, κατηγορώντας τον για δημόσια προτροπή σε πράξεις βίας.