Θέλει ο… φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει. Έτσι και τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής αδυνατούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους για τις πρόσφατες απόπειρες των ιμπεριαλιστών να φέρουν το χάος στη Βενεζουέλα με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης Μαδούρο. 

Αναπαράγοντας όλη την επιχειρηματολογία των ΗΠΑ και των εγχώριων παπαγάλων τους (βλ. ΣΚΑΪ και λοιπά μέσα), οι χρυσαυγίτες κάνουν λόγο για «κατάσταση χάους» που «επικρατεί στην κομμουνιστική (sic) Βενεζουέλα». Ταυτόχρονα, σαν πιστά τσιράκια των ιμπεριαλιστών φονιάδων, δε χάνουν την ευκαιρία εκτός από την κατασυκοφάντηση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, να στάξουν αντικομμουνιστικό δηλητήριο με εμετικές γκεμπελικές κορώνες τύπου «βλέπετε, δεν σκοτώνουν παιδιά μόνο οι σιωνιστές στην Παλαιστίνη, σκοτώνουν και οι πιο καλοί «μαθητές» τους, τα κομμούνια!». 


Ασφαλώς, τα χρυσαυγίτικα αποβράσματα δεκάρα τσακιστή δε δίνουν ούτε για τα παιδιά της Παλαιστίνης, ούτε για το λαό της Βενεζουέλας. Μοναδικός σκοπός τους είναι η υπεράσπιση των αφεντικών τους, των ιμπεριαλιστών, αυτών που ποτίζουν τη ρίζα του εθνικισμού και του φασισμού. Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος τους. 

Γερμανοτσολιάδες στο παρελθόν, αμερικανοτσολιάδες σήμερα, οι φασίστες ήταν πάντα εχθροί του εργατικού-λαϊκού κινήματος, βαστάζοι του μεγάλου κεφαλαίου και απολογητές του ιμπεριαλισμού. Και πάντα πρόθυμοι να στηρίξουν, σαν πιστά μαντρόσκυλα, τα αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα, από αυτά των απριλιανών εγκληματιών και του χασάπη Πινοσέτ, μέχρι τις μαριονέτες τύπου Γκουαϊδό…