Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Μαζική σύσκεψη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας (VIDEO -ΦΩΤΟ)





«Το κίνημα δεν σταματάει, ούτε και οι αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος. Είμαστε σε ετοιμότητα αγώνων» τόνισε, μιλώντας κατά τη μαζική σύσκεψη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της ΣΕΑ Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο των πανελλαδικών συσκέψεων που γίνονται αυτό το διάστημα για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Όπως ξεκαθάρισαν και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι συνταξιούχοι δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα με όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε μετά τις εκλογές.
Ο Δ. Κουμπούρης αναφέρθηκε στους μαζικούς αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα για προβλήματα που απορρέουν από όλες τις περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι από όλες τις κυβερνήσεις και που στόχο έχουν οι συντάξεις να γίνουν προνοιακά βοηθήματα.

«Όσα κερδίσαμε μέχρι σήμερα -είπε- ήταν αποτέλεσμα αγώνων. Γιατί ήταν μαζικοί και αγωνιστήκαμε με το κεφάλι ψηλά, γιατί δεν τρέξαμε στα δικαστήρια περιμένοντας να μας λύσουν άλλοι τα προβλήματα. Οι αγώνες μας αποτελούν παρακαταθήκη.

Ήταν αγώνες προσανατολισμένοι στην κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν και ιδιαίτερα του Νόμου Κατρούγκαλου που ενσωμάτωσε όλη την προηγούμενη αντιασφαλιστική πολιτική. Σήμερα είναι κριτήριο ψήφου η στάση που ακολούθησαν τα κόμματα. Δεν μπορεί να επιβραβεύεις εκείνον που σε κυνηγάει και ευθύνεται για την άθλια κατάσταση που βιώνουν σήμερα και οι συνταξιούχοι.

Πλούτος υπάρχει για να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά βρίσκεται σε άλλα χέρια, για να περάσει στα δικά και να λυθούν τα προβλήματά μας χρειάζεται ο ενωμένος αγώνας όλου του λαϊκού κινήματος των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών. Έτσι θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας», τόνισε προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, στάθηκε στο γεγονός ότι σήμερα ενώ μιλούν για ανάπτυξη και το καλοκαίρι έχει μπει, πολύ λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πάνε διακοπές. 
Μάλιστα αναφέρθηκε στο οξύμωρο γεγονός ότι ενώ παρακρατήθηκαν περίπου 30 εκατ. για τον κοινωνικό τουρισμό, αυτά τα χρήματα με προκλητικό τρόπο δεν τα διαθέτουν για αυτόν το σκοπό.

Κάλεσε τους συνταξιούχους να βρίσκονται επί ποδός αγώνων. «Ακόμα περισσότεροι συνταξιούχοι να πειστούν για την αναγκαιότητα να υπάρξουν ακόμα πιο μαζικοί αγώνες το επόμενο διάστημα κάτω από το πλαίσιο διεκδίκησης της ΣΕΑ Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι αμνήμονες, δεν υιοθετούν τη λογική ό,τι έγινε - έγινε. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, δεν τα χρωστούν σε κανένα δανειστή, είναι πληρωμένα με το αίμα και τον αγώνα μιας ζωής. Απορρίπτουν την επιδοματική λογική.

Σταθερά παλεύουν και απαιτούν:

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

• Να επιστραφούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις μας σε όλους τους συνταξιούχους δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.

• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ με ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα.

• Όχι στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Άμεση έκδοση των ενημερωτικών σημειωμάτων σύνταξης.

• Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση.










2 σχόλια:

  1. Γιατί ΔΕΝ φτιάχνουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ μια Πανελλήνια Οργάνωση τόσο για τους Συνταξιούχους όσο και για Τους Συμβασιούχους;;;

    Δηλαδή σε ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:.... ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.... ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ! ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

    ΔΗΛΑΔΗ: Πανελλήνια Ενωση Ολων Συμβασιούχων Συνταξιούχων (Π.Ε.Ο.Σ.Σ.)!!!!

    .... ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ... ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΗΗΗΗ!!!

    Γιατί ΔΕΝ φτιάχνουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ μια Πανελλήνια Οργάνωση τόσο για τους Συνταξιούχους όσο και για Τους Συμβασιούχους;;;

    Δηλαδή σε ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:.... ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.... ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

    ΔΗΛΑΔΗ: Πανελλήνια Ενωση Ολων Συμβασιούχων Συνταξιούχων (Π.Ε.Ο.Σ.Σ.)!!!!

    .... ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ* ... ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ*!!!!!


    *ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ κ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ..... ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή