Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΣΕΕ: Τσάι και συμπάθεια με Μητσοτάκη – Μόνος της εχθρός το ΠΑΜΕ



Το παν είναι να ξέρεις ποιος είναι ο εχθρός σου και ποιον παλεύεις να νικήσεις: τους αστούς ή τους εργάτες. Και αν μη τι άλλο η συνδικαλιστική μαφία έχει καλό ταξικό ένστικτο, όταν πρέπει να υπερασπίσει τα αφεντικά της.

Το παν είναι να ξέρεις ποιος είναι ο εχθρός σου και ποιον παλεύεις να νικήσεις: τους αστούς ή τους εργάτες. Γιατί όπως έλεγε και ο Οβελίξ σε μια περιπέτεια “θέλω να ξέρω για τι πολεμάμε”

Έτσι λοιπόν, οι διορισμένοι εργατοπατέρες στη νόθα διοίκηση της ΓΣΕΕ, που έχουν πέσει μικροί στη χύτρα με την ταξική συμφιλίωση, και δεν είναι απλώς εύσωμοι, αλλά πάσχουν από πολιτικό παχυδερμισμό, συνάντησαν χτες το Μητσοτάκη, που εν όψει ΔΕΘ, βλέπει όλους τους κοινωνικούς εταίρους και εταίρες.


Και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για ηλεκτρονικά μητρώα-φακέλωμα στα συνδικάτα και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες εν είδει ριάλιτι, η διορισμένη διοίκηση ποιεί τη νήσσαν για την ουσία και βρήκε τον πραγματικό της εχθρό στο ΠΑΜΕ, εκδίδοντας εναντίον του ανακοίνωση-απάντηση.

Σε αυτήν διαβάζουμε μεταξύ άλλων πως η ΓΣΕΕ έθεσε στον πρωθυπουργό τα φλέγοντα ζητήματα (συλλογικές συμβάσεις) που απασχολούν την εργατική τάξη. Στην οποία όμως δεν ανήκουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ, ονειρεύονται μισθό από το κόμμα και διαλύουν τα συνέδριά της, σαν κομματική μαφία.

Αυτό το τελευταίο αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο εύστοχος είναι ο χαρακτηρισμός “συνδικαλιστική μαφία”, τους ταιριάζει και τους ταράζει, ώστε μπαίνουν στην διαδικασία να κάνουν το άσπρο-μαύρο, για να τον αρνηθούν. Τα τίμια ροζιασμένα χέρια του Παναγόπουλου και της παρέας του είναι καθαρά, πλυμένα με σαπούνι από ξενοδοχείο πέντε αστέρων (υποψήφια έδρα για το επόμενο συνέδριο), για να σφίξουν αυτό του Μητσοτάκη και να τον κάνουν να παγώσει από το φόβο του, αν τυχόν δεν τηρήσει τις κούφιες δεσμεύσεις του.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ ετοιμάζει μαζικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και βρίσκεται σε απεργιακή ετοιμότητα, για οποιαδήποτε ώρα και στιγμή κατατεθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Βρούτση. Η ΓΣΕΕ αν μη τι άλλο έχει ταξικό ένστικτο. Ξέρει να υπηρετεί καλά τα αφεντικά της και να αναγνωρίζει ποια είναι η δύναμη που τα απειλεί και συνεπώς ο δικός της εχθρός. Αυτό οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε.


Αντί επιλόγου, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που τσάτισε τους εργατοπατέρες.

“Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για μια διορισμένη διοίκηση, νόθα που το μόνο που έχει ως δικαίωμα είναι να κηρύξει το συνέδριο και γι΄ αυτό δεν έχει πει τίποτα.

Αποτελεί εύστοχα όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι εργαζόμενοι συνδικαλιστική μαφία. Είναι αυτοί που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους και την περίοδο της κρίσης στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γι΄ αυτό και αποτελούν συνομιλητές της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης. Συνέταιροι στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους μαζί με τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Κάνουν κάθε προσπάθεια πίσω από κλειστές πόρτες να κρατηθούν στις παχυλά αμειβόμενες καρέκλες.

Καλούμε από τώρα όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με στόχο να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου